Nästa artikel
Audi A8 får lyft – fakta och bilder
Nyheter+17 bilder

Audi A8 får lyft – fakta och bilder

Publicerad 21 augusti 2013 (uppdaterad 21 augusti 2013)
Nya LED-strålkastare, starkare motorer och pressad bränsleförbrukning. Det är några av nyheterna när Audi A8 får ett lyft.

Lyxsedanen Audi A8 är långt ifrån någon storsäljare i Sverige. Mellan januari och juli i år registrerades endast 22 exemplar, jämfört med 31 under samma period i fjol.

Kanske kan Audi locka några fler köpare när den ansiktslyfta bilen börjar säljas i september och de första bilarna anländer till återförsäljarna i november.

Designen är försiktigt förändrad med mindre ingrepp när det gäller grill, stötfångare, huv och baklampor. Audi gör dock en stor sak av de nya LED-strålkastarna som erbjuds som tillval. Varje enhet består av 25 lysdioder som kan justeras och slås av och på individuellt, till exempel för att inte blända mötande trafik.

Andra nyheter är att Audi förstärkt ljudisoleringen för att dämpa bullret i kupén. Den ringmärkta tillverkaren har också byggt om bagageutrymmet för att göra det enklare att lasta i och ur. Därtill har den redan milslånga listan med allsköns utrustning förlängts ytterligare, bland annat kan kupén numera smyckas med träslaget finådrad poppel.

Audi har också arbetat med motorerna och gjort de både snålare och starkare. Flera av motoralternativen erbjuds med cylinderavstängning, som vid låg belastning kan stänga av bränsleinsprutningen och tändningen för hälften av motorns cylindrar.

Den som vill åka snålt väljer med fördel dieselmotorn 3.0 TDI som nöjer sig med 5,9 l/100 km. Den som i stället vill höra ett maffigt motormuller kan välja den förlängda toppmodellen A8 L W12 Quattro. Och den som vill åka snabbt i sin över fem meter långa lyxbil kan i sin tur välja sportvarianten S8 som med en V8-motor på 4,0 liter och 520 hästkrafter accelererar från 0 till 100 km/tim på 4,2 sekunder.

Diskutera: Vad tycker du om uppdaterade Audi A8?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2013-08-23 12:51
Swemba

Peter, om du kolla kommentarsloggen för CTalker så inser du nog att det inte är någon idé att bemöta hans inlägg.

#c • Uppdaterat: 2013-08-23 22:42
Roger Skagerström

Jes_ : Det är diskanthögtalare.

http://image.motortrend.com/f/roadtests/sedans/1301_2013_audi_a8_l_4_0_test/45954960/2013-Audi-A8-L-tweeter.jpg

Det verkar som att de döljs i instrumentbrädan när stereon är avstängd, och att det som ser ut som foten på tekoppen är locken som täcker hålen.

#d • Uppdaterat: 2013-08-21 21:59
milkylainen

Ser ingen skillnad på Audi-bilar längre. Totalt anonym, totalt intetsägande, totalt lik alla andra bilar i lineupen. Komplett avsaknad av fantasi när det gäller design.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.