Nästa artikel
Vilket är ditt allra sämsta bilköp alla kategorier?
Läsarfrågan

Vilket är ditt allra sämsta bilköp alla kategorier?

Publicerad 27 december 2020
Bilden används i illustrativt syfte.
Nu är det upp till dig – kommentarsfältet är öppet!

Läsarfrågan är en möjlighet för er läsare att säga vad ni tycker. Kommentarsfältet är öppet.


Vi som gillar bilar har nog alla gått på en eller annan miss genom åren.

En begagnad bil som strulat mer än väntat – och kanske med högre verkstadsräkning än väntat – eller kanske en ny bil som inte motsvarat förväntningarna?

Nu gäller det att ta fram ärligheten, lägga handen på hjärtat och helt enkelt erkänna: vilket är det sämsta bilköpet du gjort? Skriv i kommentarsfältet!

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2020-12-27 12:24
Desmoholic

Skoda Yeti 2011 är den absolut sämsta bil jag ägt kvalitetsmässigt. Saker som inträffat mellan 11 och 20 000 mil; Motorrenovering pga hög oljeförbrukning, kardanaxel som ”hoppat” av, vevaxelgivare som gjorde att bilen dog mitt under omkörning, fått byta alla tändspolar pga ryckig gång/orkeslöshet, bytt luftmassemätare, handtaget till bakluckan gick itu, låda till armstödet sprack helt plötsligt sönder när den skulle öppnas, plasthållaren till solskyddet sprack när jag skulle flytta solskyddet till sidrutan och så ramlar lacken praktiskt taget av så rosten frodas. Blir troligtvis aldrig mer en VAG-produkt.

#c • Uppdaterat: 2020-12-27 12:25
Henrik M

Jo men precis, på en äldre bil kanske man har lärt sig svagheterna och kan antingen motverka dem eller snabbt åtgärda när de uppstår. Men de som köper eller påstår att de köpt nytt eller nyare av samma modell eller märke de redan vart missnöjda med, då undrar man ju.....

#d • Uppdaterat: 2020-12-27 12:27
Henrik M

Nyfiken fråga Desmoholic: Varför behåller du en så usel bil 9000 mil?

#e • Uppdaterat: 2020-12-27 12:33
Desmoholic

Helt legitim fråga Henrik. Jag faktiskt gjort några försök att sälja den under tiden men bara fått ”Hej kompis”-bud.

Sedan så har det inte riktigt varit läge att byta bil då sambon blev av med jobbet mitt i ett husbygge. Nu är dock huset klart och Sambon arbetande igen så nu kikar vi på ny familjebil. Förhoppningsvis kan någon handlare tänka sig att byta in ”skrället”.

Sedan så har Yetin rätt mycket bra egenskaper... bara den fungerade.

#f • Uppdaterat: 2020-12-27 13:40
L. Mäkinen

Sämsta köpet ekonomiskt var en Saab 9-5 kombi. Köpte en med bra pris, men satan i gatan så fort värdet sjönk.
Sämsta bilen ställt mot mina förväntningar var en Honda Civic TypeR. Krångel från början till slut. Jag har haft bilar som strulat mer, men inte köpta helt nya.

#g • Uppdaterat: 2020-12-27 13:51
saabnisse

Mäkinen, där kan jag hålla med, som Saabanställd hade man hyfsad rabatt, men det räckte knappast efter några år när det gäller värdet. Det rasade ju som ett jordskred de första åren efter nedläggningen.
Men nu har det planat ut, i bra skick kan det betalas skapligt!

#h • Uppdaterat: 2020-12-27 14:24
Rikard

Gör en lång historia kort. Ford Escort -85

#i • Uppdaterat: 2020-12-27 14:29
Gunnar Lindberg

Mitt sämsta köp var Sierran som avlöste en Ford Caprin någon gång på tidigt åttiotal. Jag behövde den för att pendla mellan Lund och Kristianstad. En trist plåtlåda som efter något år byttes mot en Opel Monza.

#j • Uppdaterat: 2020-12-27 18:00
SnookerPro

Jag har väl egentligen aldrig gjort något dåligt bilköp på det sättet, men den bilen som orsakade mig störst kostnad var en ny Audi 80S från 1990. Vid cirka 10 600 mil - precis när maskinskadegarantin hade gått ut - började det tjuta på femmans växel vid svagt motorpådrag. Vid motorbroms blev det ett annat ljud. Självklart uppstod ljudet under hemfärd på en nyårsdag ... Orsaken? Ett lagerfel som kostade runt 14 000 kronor att laga (detta var väl runt 1995). Växellådan var så dåligt konstruerad att det stod i instruktionsboken att man inte fick ha handen på växelspaken, eftersom det då kunde bli "onormalt tryck" på lagren. Den Audin var min första - och sista!

#k • Uppdaterat: 2020-12-27 19:42
L. Mäkinen

Milkylainen,
Jag har haft för många bilar med spår av tidigare ägare och ålder för att skylla på bilen när det krånglat. Jag hade en Voyager 2.0 manuell som funkade klockrent tills den dog så jag köpte en likadan fast med V6 och automat. Den krånglade med allt och drog mer än dubbelt så mycket soppa som den fyrcylindriga.
En Alfetta jag hade envisades med att döda generatorn varje gång jag åkte i jämn hastighet i längre sträckor. Vibrationer gjorde att bensinpumpen lossnade på E18 också.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.