Nästa artikel
Tesla stoppar produktionen av Model S och Model X tillfälligt
Nyheter

Tesla stoppar produktionen av Model S och Model X tillfälligt

Publicerad 14 december 2020
Produktionen av Tesla Model S och Model X stoppas tillfälligt. Exakt varför det görs är oklart.

Tesla ska stoppa tillverkningen av Model S och Model X under 18 dagar med start på julafton, uppger nyhetssajten CNBC. Det tillfälliga stoppet gäller inte Model 3 eller Model Y som båda fortsätter tillverkas som vanligt.

Den exakta anledningen till varför Tesla pausar produktionen är oklar, men i Teslakretsar har det redan börjat spekuleras i om Model S och Model X kan vara på väg att uppdateras med ny teknik och design, eller om stoppet helt enkelt görs för att efterfrågan på modellerna avtagit.

På den svenska marknaden har Tesla hittills i år registrerat 695 exemplar av Model S och 368 exemplar av Model X. Under samma period förra året registrerades hela 1 067 exemplar av Model S och 482 exemplar av Model X. Registreringarna för de båda modellerna tillsammans har därmed minskat med över 30 procent i Sverige.

Tesla planerar att leverera 500 000 bilar under 2020 trots coronapandemins utmaningar. Under batterieventet som Tesla höll tidigare under hösten hade 318 350 bilar levererats och Tesla måste därför leverera 181 650 bilar fram till nyår för att nå målet.

Både Model S och Model X uppdaterades i februari med längre räckvidd men det har också ryktats om att modellerna ska få en uppdatering, framför allt av inredningsdesignen.

Läs också: Teslas senaste uppdatering pressar upp räckvidden

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2020-12-14 22:51
SnookerPro

Och nu kom det definitiva lågvattenmärket i diskussionen, nämligen konspirationsteorin om de hemska medierna. Jag går ut och stänger dörren.

#m • Uppdaterat: 2020-12-14 23:08
Henrik M

Snooker: Nej, det var ingen konspirationsteori. Jag skrev bara som det är, att medierna lyfter fram sådant som ger klick. Och visst måste du med erkänna att problemartiklar om ett bilmärke många stör sig på för det utmanar deras välbekanta trygghet genererar mer klick än en artikel om en vanlig trafikant som är nöjd med samma bil?

#n • Uppdaterat: 2020-12-15 09:33
Desmoholic

Ingen rök utan eld brukar man säga.
Jag ska tillägga att jag inte provkört någon Tesla ( bara åkt med), men jag har provsuttit och känt och klämt på både Model S och Model 3. Kvalitétsintrycket jag får är inte direkt lysande, utan det kändes lite smårappligt. Lite som ett skapligt hemmabygge.

Däremot så tycker jag drivlinan verkar finemang av den lilla åktur jag fick.

Det som däremot sänker märket totalt för mig är att de inte verkar fatta att har jag köpt en bil så är det min bil, som de bara ska få tillgång till om jag godkänner det. Det finns ju fall där de gått in och stängt av olika funktioner i bilarna bara för att förarna gör saker som de inte gillar.

#o • Uppdaterat: 2020-12-15 12:02
Elbilisten

Gå in på valfri nyhetssajt och kolla vilka bilmärken som har betalat för reklam. Bläddra i valfri biltidning och kolla vilka tillverkare som har köpt reklamplats. Det är riskfritt att mata på med gnäll om ett märke som de inte får pengar från. Men bit inte den hand som föder dig... Det är ingen konspirationsteori, jag konstaterar bara att även tidningar som företag måste få in pengar till löner mm.

#p • Uppdaterat: 2020-12-16 07:44
J.L

Desmoholic, kvalitetsintryck är ju ett högst subjektivt begrepp. Visst sätter man sig i en Audi och jämför med tex en Volvo så känns Audin "finare". Att Tesla skulle vara smårapplig köper jag däremot inte, det är sannolikt en av de vridstyvare karosserna som finns på marknaden. Bilar som går i taxitrafik skramlar mindre än konventionella med höga miltal. Tesla står för nytänk och skapat en framtidsprodukt som många människor vill ha, jämfört med tidigare överdesignade ufon som en del företag försökt lansera.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.