Nästa artikel
Svenskt pris på Opel Mokka-e – så mycket kostar nya elbilen
Nyheter

Svenskt pris på Opel Mokka-e – så mycket kostar nya elbilen

Publicerad 24 november 2020
Opel har släppt de svenska priserna för elbilen Mokka-e. Den blir bara 10 000 kronor dyrare än småbilen Corsa-e.

Opel har tappat stora marknadsandelar i Sverige på sistone. De senaste fem åren har bara 1,5 procent av alla nya bilar som registrerats varit Opelmodeller.

Men när märket nu bytt ägare från General Motors till PSA-koncernen, och fått Peugeot och Citroën som syskonmärken, har Opel inlett en storsatsning på elbilar.

Först ut var Opel Corsa-e och nu kommer även en eldriven version av nyutvecklade suven Mokka. Den ger sig in i en storleksklass som växer snabbt och blir därmed en extremt viktig modell. Intressant är också att den eldrivna versionen dyker upp före förbränningsmotorerna till nya Mokka.

Den eldrivna varianten heter Opel Mokka-e och kostar från 384 900 kr i Sverige, men vid lanseringen finns ett kampanjpris på 369 900 kr. Då får köparna bland annat infotainmentsystem och digitala instrument, parkeringsvarnare bak, LED-strålkastare, regnsensor och aktiv filhållningsassistans.

Utrustning som backkamera, Apple CarPlay och Android Auto, rattvärme, klimatanläggning, kollisionsvarning som klarar högre hastighet, autobroms som kan upptäcka cyklister och adaptiv farthållare kräver dock kryss i tillvalslistan.

Merpriset för suven Mokka-e jämfört med småbilen Corsa-e blir bara 10 000 kr om vi jämför de billigaste instegsversionerna, men utrustningen skiljer sig en del åt mellan modellerna.

Opel Mokka-e har ett 50 kWh-batteri och en räckvidd på 32 mil enligt WLTP-körcykeln medan Corsa-e klarar 33 mil. Elmotorn är på 136 hk och bilen klarar snabbladdning på 100 kW.

Läs också: Opels plan för att öka: Flera modeller bortrensade

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2020-11-24 18:21
Hejpådig

Riktigt snygg bil, hoppas den är bra att köra också. Vill ha känslan infinner sig.

#c • Uppdaterat: 2020-12-07 14:29
N-iklas

Räckvidden är 324 (respektive 337 km på Corsa) Mokka har lite längre räckvidd än 2008 och DS3 genom lägre luftmotstånd och vikt.

En udda sak är att denna tydligen erbjuds med ett paket med specialutrustning för Trafikskolor.

Till Sverige kommer bara de två dyraste modellerna av den med vanlig motor, den sportiga GS blir grundmodell vilket innebär att större delen av allt krom är högglanssvart och det ger ett lite märkligt intryck, tre körlägen som också ändrar styrningen blir därmed standard, inte tillgängligt i de enklare modellerna och likaså standard blir därmed laminerade ljudreducerande sidorutor.

e-modellen kommer i fler utrustningsversioner, men grundmodellen som kunnat sänka priset tas inte in liksom i fallet med Corsa.

Den stora instrumentskärmen på 12 och 10 tum är 2500 kr billigare än motsvarande tyskt pris.

Förresten de där två "luftintagen" med kromade inlägg i sidan på fronten är riktiga, de släpper igenom luft som skapar en luftström över framhjulen som sägs bidra till lägre luftmotstånd.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.