Nästa artikel
Honda tar hjälp av Tesla för att klara utsläppsmålet
Nyheter

Honda tar hjälp av Tesla för att klara utsläppsmålet

Publicerad 2 november 2020
Nya elbilen Honda e räcker inte – nu måste den japanska tillverkaren betala Tesla för att sänka utsläppssiffran.

Det börjar bli ont om tid för biltillverkarna att klara EU:s nya utsläppskrav. I snitt ska koldioxidsiffran ligga på 95 gram per kilometer, och fortfarande finns det flera tillverkare som ser ut att missa målet.

Vi har tidigare skrivit om hur Ford tvingas ta hjälp av Volvo för att klara utsläppsmålen på grund av leveransstoppet av laddhybriderna, och sedan tidigare får Fiat/Chrysler hjälp av Tesla.

Nu står det klart att även Honda måste ta hjälp för att klara målet. Honda ska ingå i samma så kallade utsläppspool som Tesla och Fiat/Chrysler, avslöjar analytikern Matthias Schmidt.

Honda har visserligen lanserat den lilla elbilen Honda e, men på grund av kort räckvidd och relativt högt pris räcker inte försäljningen av den modellen för att klara utsläppskraven. Honda har även hybridversioner av suven CR-V och småbilen Jazz, men någon laddhybrid finns ännu inte.

Läs också: Volvos smarta trix – tunga suvarna klarar utsläppskraven

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2020-11-02 21:58
Elbilisten

De som bygger avgasbilar får höja priserna för att kunna köpa utsläppsrätter, Då säljer de färre bilar. De som bygger elbilar kan sälja utsläppsrätter och hålla bilpriserna lite lägre. Då säljer de fler bilar. Det räcker ju inte för att få stopp på tillverkningen av avgasbilar nästa vecka. Men tillsammans med andra piskor och morötter styrs bilköparna åt rätt håll.

#c • Uppdaterat: 2020-11-03 11:37
LeifV

Hade Honda velat klara sig undan böterna skulle de satsat på en volymbil, och inte en udda boutique-bil till sanslöst överpris.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.