Nästa artikel
Bilfrågan: Dyr kartuppdatering?
Bilfrågan

Bilfrågan: Dyr kartuppdatering?

Publicerad 8 oktober 2020
"Navigatorn inte var uppdaterad vad gäller den ombyggda vägen. Hur vet man att den verkligen blivit gjord?" Vi Bilägare svarar.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga
Jag har några funderingar kring kartuppdatering. Var på service med vår Hyundai i40 och vid servicen gjordes en kartuppdatering. Det kostade 1 795 kronor. Men hur vet man att den verkligen blivit gjord och hur gammal är uppdateringen? Vi bor i Kumla och åkte nyligen till Askersund. Det visade sig då att navigatorn inte var uppdaterad vad gäller den ombyggda vägen mellan E20 och Askersund. Vad tycker ni om detta?
Prenumerant 1149483

Svar
Vi kontaktade Hyundai Sweden som bad om en bild på multimediasystemets sida av navigatorns systeminformation. Med hjälp av den kunde de se att navigatorn var uppdaterad till senaste versionen.
– Om det är så att vissa vägändringar inte är med kan det bero på att uppdateringen görs årsvis från det företag som levererar kartor till Hyundai, svarar Tobias Joelsson, Hyundai Sweden.  Vi Bilägare kan hålla med om att kostnaden för en kartuppdatering är ganska dyr. Men priset har faktiskt sjunkit rejält sedan navigation började inkluderas i infotainmentsystemen. Men det är en klar fördel om man kan uppdatera själv till låg eller ingen kostnad alls.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2020-10-28 16:44
jete

Man måste ha en kamera/hastighetsvarnare typ AD-Teknik's som är svenskbyggd och uppdateras gratis via datorn flera ggr per år så att hastighetsangivelsen är korrekt både vinter och sommar. Behandlar flera olika länder. Googla. Den kan mycket mera om man vill och behöver.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.