Nästa artikel
Elon Musks besked: Siktar fortfarande på rekordår
Nyheter

Elon Musks besked: Siktar fortfarande på rekordår

Publicerad 22 oktober 2020
Tesla visar vinst för femte kvartalet i rad – och vinsten har mer än fördubblats.

Få biltillverkare har ögonen på sig från analytiker och bilindustriexperter som Tesla. Förväntningarna är enorma och börskursen har rusat över 700 procent det senaste året.

Under årets tredje kvartal slog Tesla analytikernas förväntningar och redovisade en nettovinst för femte kvartalet i rad. Omsättningen landade på 77 miljarder kronor – en ökning med nästan 40 procent jämfört med samma period förra året.

Även den justerade vinsten rusade med 130 procent till 2,9 miljarder kronor. Intäkterna kommer dock inte enbart från bilar utan också från utsläppspoolen som skapats tillsammans med Fiat/Chrysler samt från tjänster och energiprodukter.

Många biltillverkare har haft en tuff vår på grund av coronapandemin. Hösten har sett bättre ut, särskilt på den kinesiska marknaden, och Tesla kan ha haft en fördel i och med att försäljningen redan sker på nätet istället för hos fysiska återförsäljare.

Trots coronakrisen siktar Elon Musk på att leverera en halv miljon bilar i år. Det skulle i så fall innebära att Tesla måste leverera minst 182 000 bilar under årets sista kvartal, vilket är över 40 000 fler än under det senaste kvartalet som blev företagets bästa hittills sett till antal levererade bilar.

Läs också: Porsches vinstmaskin: 160 000 rakt ned i kassan

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-10-22 11:49
2TT2

Konken snart...............

#2 • Uppdaterat: 2020-10-22 17:53
Carl Trefalt

Teslas Aktieägare jublar !

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.