Nästa artikel
BMW återkallar flera modeller på grund av fel i styrningen
Nyheter

BMW återkallar flera modeller på grund av fel i styrningen

Publicerad 18 augusti 2020
Sex incidenter har rapporterats in, men inga personskador.

Som om det inte vore nog med BMW:s återkallelse av laddhybrider, där batteriet kan kortslutas och ägarna avråds från att ladda sina bilar, kommer nu ytterligare en återkallelse från BMW.

Den här gången omfattas totalt 21 000 bilar världen över av ett fel i styrstaget. I värsta fall kan den felaktigt designade komponenten spricka vilket kan leda till styrproblem och olyckor.

Hittills har BMW rapporterat in sex incidenter på grund av felet – dock har inga personskador uppstått.

Modellerna som omfattas är BMW 3-serie, Z4, X3 och X4 som byggts mellan september 2018 och augusti 2019. Styrstaget kontrolleras på verkstad och om det behöver bytas tar det drygt tre timmar.

Vi söker BMW för att ta reda på hur många bilar som omfattas i Sverige.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2020-08-19 15:51
JohanWong

Glasögon från Synsam är lika bra som från fina gatan. Alla vill inte dricka mellanmjölk eller köra Toyota gudskelov. Men Scott Kilmer har rätt att en Corolla eller Camry är det billigaste samt riskfriaste alternativet att äga i USA. Europa bildelar är dyrare. Europeiska bilar mer tekniskt avancerade än mellanmjölks japanerna/Koreanerna. Men en trist bil är och förblir en trist bil. Den tristaste bilen är docķ den som står på verkstaden för mycket och för ofta.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.