Nästa artikel
Oväntat starkt resultat från Tesla
Nyheter

Oväntat starkt resultat från Tesla

Publicerad 23 juli 2020 (uppdaterad 23 juli 2020)
Coronapandemin har slagit hårt mot bilindustrin. Men elbiljsätten Tesla står fortfarande starkt på benen. När Tesla redovisar sin andra kvartalsrapport för året har man överträffat analytikernas förväntan.
Teslas andra kvartalsrapport för 2020 visar att biltillverkarens omsättning fallit från 6,35 miljarder dollar till 6,04 miljarder dollar jämfört med motsvarande kvartal 2019. Men på förhand hade analytikerna förutspått en omsättning på 5,37 miljarder.

Teslas justerade nettovinst landade på 451 miljoner dollar. Här hade analytikerna räknat med en nettoförlust om 35 miljoner dollar, skriver Dagens Industri och hänvisar till Bloomberg.

Teslaaktien som imponerande har gått upp med över 280 procent sedan årsskiftet, lyfte 4,5 procent i efterhandeln.

Teslas positiva nyheter kommer som en kontrast från den övriga bilindustrin. Under årets andra kvartal har den globala bilproduktionen sjunkit med 45 procent och bilförsäljningen gått ned 27 procent, skriver SVT.

I samband med kvartalsrapporten meddelar också Tesla att bolaget står fast vid leveransmålet på 500 000 fordon i år.

Diskutera: Tror du att Teslas aktie kommer fortsätta stiga?


 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2020-07-24 10:37
Axa

Henrik
Fast jag tror du missuppfattat en del av elbilsmotståndet (#6).
Jag själv vill gärna ha Tesla 3 och jag vet att det är en bra affär när man väl har en. Men min motivation att ta mig över den ekonomiska tröskeln för att som privatist investera i en Tesla är minimal.

#m • Uppdaterat: 2020-07-24 10:47
Henrik M

Axa: Läs gärna mitt svar till Arne en gång till. Min poäng var att även om inte alla vill köpa en Tesla så är det lite väl att kalla de en liten spelare som tillverkar ett litet antal bilar som Arne gjorde.
Du säger du vill gärna ha en Tesla Model 3, det tror jag inte på, då hade du skaffat en istället för octavian du köpte. Nu ville du ju tydligen inte veta hur lite mer det hade kostat dig per månad eftersom du inte ville svara mig i andra tråden.

#n • Uppdaterat: 2020-07-24 13:06
Axa

Henrik
Det håller jag med om att Tesla inte längre är en småspelare.
Däremot förstår du inte att för mig att skaffa en tesla 3 i det billigaste utförandet hade inneburit extra kostnad runt 6000 kr i bara avbetalning. Så visst kunde jag ha skaffat en men tycker det inte är värt den investeringskostnaden.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.