Nästa artikel
Tesla sänker priserna – flera modeller 50 000 kronor billigare
Nyheter

Tesla sänker priserna – flera modeller 50 000 kronor billigare

Publicerad 27 maj 2020 (uppdaterad 27 maj 2020)
Men samtidigt försvinner den fria laddningen vid Supercharger-stationerna.

Tesla är inte främmande för att plötsligt höja eller sänka priserna på sina modeller. Under natten mot onsdagen sänktes plötsligt priset för flera Teslamodeller – men inte alla.

Precis som andra tillverkare påverkas Tesla av coronapandemin och det är anledningen som uppges när priserna nu sänks för både Model 3, Model S och Model X på den amerikanska marknaden.

För svenska köpare blir det dock ingen prissänkning av Tesla Model 3. Här är det bara Model S och Model X som blir prissänkta, med 50 000 kronor.

En annan viktig nyhet är att köpare som slår till på en Model X eller Model S inte längre får fri laddning vid Teslas Supercharger-snabbladdare. 

Tesla tvingades stänga ned fabriken i Kalifornien under högljudda protester från Elon Musk. När han inte tilläts öppna fabriken efter nedstängningen stämde han kommunen. Nu är fabriken återigen öppnad men tillverkningen går inte på full fart.


Uppdatering 13.10: Model S -och X-ägare som köpt bilen tidigare har fortfarande fri laddning vid Superchargerladdarna om det ingick vid köpet. Alla Model S- och Model X-lagerbilar som beställs från och med i dag och levereras innan den sista juni får både de nya priserna och fri Supercharging, bekräftar Tesla för Vi Bilägare.

Så mycket kostar Teslas prissänkta modeller

Tesla Model S Long Range: 909 990:–
Tesla Model S Performance: 1 069 990:–

Tesla Model X Long Range: 1 009 990:–
Tesla Model X Performance: 1 169 990:–

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2020-05-27 20:24
V70Silver

Henrik M. Klart att Tesla är oerhört framgångsrika på PR. Liknar Apple för några år sedan. Man har helt fanatiska följare som nästan är religiöst frälsta i varumärket och produkten. Sedan finns det många hatare också. Perfekt för att få mer uppmärksamhet.

Skulle kunna tänka mig en Tesla själv om jag skulle få behov av en pendlarbil. För att det ska vara aktuellt så vill jag att Tesla ska ha ett servicenätverk norr om Stockholm. Jag vill inte behöva åka 50 mil t/r bara för att få bilen lagad om det inte går att lösa via nätet. Dessutom skulle Tesla behöva sänka priserna på 3 och Y.

Nej det är knappast realistiskt, jag skulle hellre köpa en begagnad e-golf för halva priset med verkstad på orten. Dessutom fungerar den adaptiva farthållaren även om det är snöoväder.

#c • Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Gäst (ej verifierad)

Dom sänker priset med 5%, inte mer på en gamla modeller. 50.000kr i rabatt, eller närmare det dubbla fick jag när jag senast köpte en lagerbil för mindre än halva priset av vad en S eller X kostar. Inte var det några rubriker i media om det.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.