Nästa artikel
Brutal bilannons sågar Audi E-tron
Nyheter

Brutal bilannons sågar Audi E-tron

Publicerad 30 april 2020 (uppdaterad 4 maj 2020)
Audis elsuv får mycket kritik från en missnöjd ägare som nu lägger ut sin bil på annons.

Audi har gjort en stor sak av lanseringen av elbilen E-tron. Den marknadsfördes som ett jättesteg för märket och följs nu upp av coupéversionen E-tron Sportback.

Men alla köpare är inte nöjda med sin bil i miljonklassen. En av de mer missnöjda har lagt upp en annons på Blocket där han totalsågar bilen han leasat sedan den 15 januari.

En av detaljerna många elbilsägare uppskattar är att hålla koll på bilen och fjärrstyra vissa funktioner på distans med en mobilapp. Men det har inte den här ägaren fått att fungera.

”Du ska inte vilja veta när den laddar, ställa när den ska ladda, ställa in parkeringsklimatisering och så vidare. Vem kan förvänta sig att Audis egen app fungerar…?”, frågar sig Audiägaren.

Läs också: Audis roliga miss: Oljebyte i elbilen e-tron?

Han klagar även på att iPhone-uppkopplingen strular, att räckvidden är för kort och att bilen kan startas men inte öppnas utan nyckel. Men han gillar fyrhjulsdriften, luftfjädringen och dragkroken. Bilen står nu hos handlaren då ägaren enligt egen utsago ”vägrar köra den”.

”Du bör också vänta dig att den tvärnitar på motorvägen. Utan anledning!”, skriver ägaren.

Uppdatering 4/5: Audis svenska informationschef Irene Bernald har följande kommentar:

”Vår uppfattning är att e-tron-kunderna generellt är väldigt nöjda med sina bilar. Audi e-tron utsågs också till testvinnare i Vi Bilägare nyligen. Då vi inte vet någonting om bakgrunden till denna annons så är det heller inte något vi kan kommentera.”

”Normalt går det bra att koppla upp sin iPhone med bluetooth mot bilen och spela musik och poddar. Audi e-tron har också väldigt många inställningsmöjligheter, vilket gör att föraren kan skräddarsy bilens funktioner, däribland farthållarfunktionen. Det finns även en mjukvaruppdatering  hos våra verkstäder som åtgärdar eventuellt kontaktproblem med appen.”

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2020-05-01 09:48
Jarl Karlsson

Elbil = Tesla
Sommar = Sol
Hotell = Trivago

#c • Uppdaterat: 2020-05-01 11:33
Statsskuld.se

Skulle köpt en Tesla istället. Men han lärde sig något och hade brutalt bra självinsikt och humor:)

#d • Uppdaterat: 2020-05-02 08:36
Jarl Karlsson

Såna här Blocket-töntar måste få ett slut snart. Var ju inte ens roligt första gången.

#e • Uppdaterat: 2020-05-03 10:58
Carl Trefalt

Dyr, krånglig bil.

#f • Uppdaterat: 2020-05-03 11:34
AndersL

Så mycket skitsnack och hat i denna tråd. Lägg av.

#g • Uppdaterat: 2020-05-03 11:59
Henrik M

Låg: Faktum är att Audi i detta fallet släppte bilen till kunder innan allt var klart, och de lovade att det skulle komma uppdateringar efter hand. Dessa uppdateringar har i de flesta fall uteblivit, samt att när de kommit har de bara kunnat göras i samband med service, och till en kost för kunden, samt att en del utlovande uppdateringar helt enkelt inte gick att göra till tidigt levererade bilar.
Appen har fungerat riktigt undermåligt tydligen med.
Så innan du skyller på kunden, lät på lite elbilsforum. Där finns en hel del väldigt missnöjda kunder som införskaffat sig e-tron.
Precis som med alla bilmärken finns det missnöjda kunder, förstår bara inte varför en del inte kan förstå det.

#h • Uppdaterat: 2020-05-03 19:35
A_q

Hade det gällt Tesla så hade man sagt att det bara var första batchen...

#i • Uppdaterat: 2020-05-03 21:34
Ingemar Bohman

Aldrig mer Audi!
Så säkert så!

#j • Uppdaterat: 2020-05-03 22:43
Henrik M

A_q: Tesla har precis som Audi här med släppt bilar med halvfärdig mjukvara bland annat, och har fått förtjänad kritik för det med, men där har du skillnaden att de gratis och utan att du åker in till verkstad uppdaterar dig bil, med jämna mellanrum, den blir bättre och får nya funktioner efter hand, funktioner du inte ens har betalat för för att de inte ens fanns när bilen var ny. När bjöd Audi senast sina kunder på nån ny funktion bara sådär som kunden inte betalat extra för när bilen var ny?
Som jag skrev ovan, alla bilmärken har missnöjda bilägare, så enkelt är det, sen kan det bero på undermålig bil, fel ställda förväntningar, dåligt insatt i vad man köpt m.m......men att det finns även missnöjda Audiägare får man nog inse med helt enkelt. Jag har ägt två, blir ingen mer som jag ser det idag iaf...

#k • Uppdaterat: 2020-06-09 07:50
Stefan N

Nu, efter fyra månader av ’vi jobbar på det’, påstår de iaf att de har löst app- och uppkopplingsproblemen.
Att, som Irene skriver, det normalt går att koppla upp är rent skitsnack. Redan när bilen såldes visste de om de problemen.
Det de INTE gjort något åt är nödbromsningen. Den talar de väldigt tyst om. Men tycker fortfarande att jag skall hämta ut bilen och köra som vanligt. Tills den gör samma sak igen och det inte är tomt bakom. Undrar om Audi då är lika nöjda med sitt beslut att vägra återta den rullande dödsfällan... Jag skulle iaf inte vara så nöjd, och inte de runt omkring heller. Så jag vägrar fortfarande köra den!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.