Nästa artikel
Audi A3 Sedan officiell – här är alla nyheter i "doldismodellen"
Nyheter

Audi A3 Sedan officiell – här är alla nyheter i "doldismodellen"

Publicerad 21 april 2020
Audis doldisversion av A3 med sedankaross kommer i ny upplaga.

Av alla svenska bilköpare som slår till på en Audi A3 har en förkrossande majoritet valt halvkombiversionen. Men sedan några år finns även en sedanversion som hamnat i skymundan, och nu kommer den i ny upplaga.

Tekniken blir densamma som i den nyligen presenterade halvkombimodellen av Audi A3. Det innebär en försiktigt förändrad design som ska kännas modernare och en coupéliknande taklinje. Modellen är längre, bredare och högre än tidigare för att ge bättre innerutrymmen.

Audi A3 bygger på samma uppdaterade plattform som nya Volkswagen Golf (MQB Evo), som ska vara lättare men mer vridstyv än föregångaren. Köregenskaperna ska vara vassare och mer precisa än i gamla A3.

Mildhybrid och laddhybrid

Största motornyheten är en 1,5-liters bensinmotor med 150 hästkrafter som också får ett 48-volts mildhybridsystem. Det ska sänka förbrukningen med tio procent, lovar Audi. Vid sidan av den finns en motor med samma effekt men utan mildhybridsystem samt en 2,0-liters dieselmotor, även den med samma effekt.

Senare följer fler motorer, bland annat en trecylindrig 1,0-litersmotor, och det ska även dyka upp två laddhybridvarianter.

På insidan märks bättre materialval och ett uppdaterat infotainmentsystem med 10,1-tumsskärm, röststyrning och tio gånger mer processorkraft än i föregångaren.

Audi A3 Sedan ska börja levereras senare i år. Till konkurrenterna hör bland andra BMW 2-serie Gran Coupé och Mercedes A-klass Sedan.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-04-21 10:50
quattron

I mitt tycke den snyggaste Audin, t.o.m. med en snygg instrumentpanel med diskret o infälld infopanel. Om några år tror jag vi undrar vad man sysslade med när det står stora infopaneler rakt upp mot backspegeln eller gigantiska fula liggande iphones likt MB-panelen. Men, som vanligt, smaken är som baken.

#2 • Uppdaterat: 2020-04-21 10:54
Berwald

Nya A3 är snygg exteriört. Men glömde interiördesignern att föraren behöver ventilation? Ser ut som det slängt ett utblås på trekvart när allt annat redan var klart.

#3 • Uppdaterat: 2020-04-21 14:22
Henrik M

En gång i tiden gjorde Audi stilrena snygga bilar......vad hände? De har tillsammans med BMW gått från snygga till riktigt anskrämliga i mina ögon. Samtidigt som Mercedes gjort resan tvärtom med senaste generationerna och hittat tillbaks.

#4 • Uppdaterat: 2020-04-21 21:18
Axa

Mnja, A3 sedan är fortfarande snygg, tycker jag, även med lite fler veck än tidigare generation.

#5 • Uppdaterat: 2020-05-10 19:18
thulo

en fröjd

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.