Nästa artikel
Nya beskedet: Volvo skjuter upp fabriksstarten
Nyheter

Nya beskedet: Volvo skjuter upp fabriksstarten

Publicerad 6 april 2020
Allt färre köper ny bil och Volvo har problem att få fram delar.

Volvo var en av biltillverkarna som lyckades hålla fabrikerna öppna in i det sista trots coronakrisen. Men den 20 mars kom beskedet att de svenska anläggningarna ska hållas stängda till efter påsk, den 14 april.

Nu uppger Volvo för Ekot att fabriksstarten skjuts upp en vecka till den 20 april och att fabrikerna i USA ska öppna den 4 maj. I Skövde och Olofström kan produktionen eventuellt komma igång något tidigare.

– Coronavirusets effekter fortsätter att påverka förutsättningarna för oss, våra kunder, våra leverantörer och hela logistikkedjan. Med det som utgångspunkt har vi nu sagt att fabrikerna i Torslanda och Gent kommer återstarta den 20 april, säger Volvos presstalesperson Stefan Elfström till Sveriges Radio.

Enligt honom beror stoppet bland annat på att allt färre köper ny bil och att Volvo har svårt att få fram rätt komponenter till produktionen. Han kallar den nya tidsplanen ”realistisk”.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-04-06 12:38
mso 1000

Tråkigt.

#2 • Uppdaterat: 2020-04-06 15:08
Optimus

Jag tillhör en av kunderna som tvekar eller avvaktar. Hann byta en av våra bilar före coronautbrottet. Den andra bilen hade vi satt igång att titta runt, för ett byte före semestern. Men nu avvaktar vi lite. Det kan ju i.o.f sig föra med sig att vi "nappar" på ett bra erbjudande som kommer från handlarna, när de nu vill få ut sitt lager på marknaden. Många som sitter på bilar som de inte får sålt nu.

#3 • Uppdaterat: 2020-04-06 16:48
Raphael

Volvo kan väl göra som andra och bygga medicinsk utrustning? I Frankrike har PSA-gruppen startat tillverkning av motorn till luftkompressor och respiratorer, som de sedan levererar till ett annat franskt företag som bygger resten. Det är fabriken i Poissy som nu ställts om till att göra delar till medicinsk utrustning.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.