Vi Bilägares forum

Toyota Verso

Toyota Verso

Hej där! Jag har två störande fel på min snart 1 år gamla Verso med cvt-låda, det ena felet är att jag tycker att handbromsen har ett glapp i sig, drar jag åt handbromsen när jag parkerar så rullar bilen en kort bit innan handbromsen tar med ett klickande ljud under handbromsspaken, jag tycker det känns som något är löst under handbromsspaken, Toyota hittar inga fel och säger att allt är som det ska. När jag bytte till vinterhjulen så känner jag detta glapp tydligt när jag greppar bakhjulen på upphissad bil och försöker snurra på hjulen.

Även, på låga varvtal tycker jag att bilen ibland vibrerar lite osnyggt, vid 1000 varv och 35-50km/h, Toyota säger att dom har fått in lite klagomål på detta men det finns inget att göra och det är inget fel, rent naturliga vibrationer säger dom efter provkörning. Trycker jag in sportläget på automaten så rusar varvtalet upp och vibrationerna försvinner, som att motorn i eco-läget går på för lågt varvtal, men toyota hittar inga felkoder

Är tacksam för edra idéer och synpunkter!

/c

Uppdaterat: 2015-12-11 13:27

Kommentarer

Är handbromsen i trumma på Verso, jag kommer inte ihåg. Är det så kan man få ett glapp när backarna rör sig lite i trumman. Det bästa är väl om man kan jämföra med en likadan bil. Be att få provköra med en mek i en annan bil.

Uppdaterat: 2015-12-11 13:35

Tack!
Det ser inte ut att vara trumma, man jag är inte helt säker.
Toyota verkar inte tycka att det är något fel, jag tror jag kommer få det svårt att övertyga dom, skulle önska jag kunde peka på något som dom kanske glömt att kontrollera.

Uppdaterat: 2015-12-16 15:16