Vi Bilägares forum

Nick-kapningar!

Nick-kapningar!

Det verkar som om ViB´s forum blivit utsatt för en del Nick-kapningar.

Användaren Diesel skrev något om att han råkat ut för detta imorse.

Både användarna Prestigelös och Bilnerd har båda två skrivit saker i trådar som står långt från andra saker de skrivit.
Alltså inte trovärdigt att det är dom som skrivit det.
Inläggen som skrivs är enbart inriktade på att elda på den debatt som pågår mellan Vw- och Toyota-lägren.
Jag kan ha fel men jag tror faktiskt att någon "leker" lite med oss.
Detta måste kollas upp snarast!

Uppdaterat: 2016-03-14 09:56

Kommentarer

Det är alltså nystartade konton med identiska namn som ställer till det.

Här skulle verkligen en möjlighet att stänga av konton finnas för moderatorer.

Uppdaterat: 2015-12-14 15:42

Det var en massiv nickkapning i ett par trådar i går. Det blev en hel del raderande.
Jag har anmält det till ViB

Uppdaterat: 2015-12-14 15:43
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Perfekt saabnisse!

Uppdaterat: 2015-12-14 15:50

Ahh.. Tack för klargörandet!

Uppdaterat: 2015-12-14 15:58

TROLL! Vuxna människor kan uppenbarligen inte ta sitt ansvar när man sitter gömd bakom en skärm och ett tangentbord.

Uppdaterat: 2015-12-14 16:10
Power to the people

S-ES är ett av dessa troll.

Uppdaterat: 2015-12-14 16:24

Får ta och berömma återigen alla moderatorer på detta forum som städar på forumet från troll och sabotörer.
Människan bakom gärningen passade även på att kopiera forum avatarer.

Uppdaterat: 2015-12-14 16:43

Gäsp det må det vara. Alla nick är lätta att kopiera i och för sig.

Uppdaterat: 2015-12-14 17:11

Det har varit lugnt ett tag men nu börjar eländet igen. Håll ögonen på JvD-Uno. Han brukar sno nick när han ballar ur. För saken skull måste jag säga att han skött sig ganska bra nu ett tag med sitt nya nick JvD, men börjar nick-kapningarna igen så får Vib ta tag i det.

Uppdaterat: 2015-12-14 17:15
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
JvD skrev:

Gäsp wrote:Nu tycker jag du går klart över gränsen Uno ..
Jag vet inte om du är en sådan som slickar din mormor i örat .. och jag frågar heller inte efter det.
Vad Shogun och Vidstige har ihop .. har du faktiskt inte med att göra såvida du inte är en sviken älskare .. Men det har i vilket fall inte här att göra.
Jag är ingen älskare!

Måste vara tråkig för din fru!=)

Uppdaterat: 2015-12-14 18:01

Har missat detta men jsg har inte postat något som e dumt vad jag vet. Fiins det kvar så man kan läsa?

Uppdaterat: 2015-12-14 22:58

Bilnerd. Det va troligtvis en väldig ensam person utan några som helst vänner som skapade ett nick som va snarlikt ditt och skrev barnsliga och fjantiga saker. Meningen var att det skulle uppfattas som om att det va du som skrev det. Vilket jag till och med trodde en sväng :P

Detta har hänt ett flertal gånger under några dagar.

Uppdaterat: 2015-12-15 09:17

Herr UNO det var lite lågt att du började och kopiera flera användares nick och forum avatarer.
Det blir inga julklappar för dig i år har jag hört från tomten.

Uppdaterat: 2015-12-15 20:46

Har inte dagis stängt vid denna tiden Christer?

Uppdaterat: 2015-12-15 22:32

Christer
Jag skiter fullständigt i om detta är Uno eller inte. Det hör inte till saken! Sköter man sig så får man vara här oavsett vem man är! Du har också blivit kickad en gång i tiden. Dags för det igen?

Uppdaterat: 2015-12-15 22:34

Ok Deeds. Då vet jag vad du menade. Hoppas det löser sej.

Uppdaterat: 2015-12-15 22:43

Deeds, en liten kommentar om den tråd du stängde som jag skapade. I tråden ville jag problematisera autobromsen och ifrågasätta den ensidiga hyllning och svartvita syn som förekommer i media och från vissa skribenter. Dels undrar man om det överhuvudtaget då finns nån respekt för trådskaparens vilja framöver. Dels undrar man hur folk är funtade när dom ständigt idiotförklarar alla som problematiserar en företeelse och målar på folk en åsikt som dom inte har. Tydligen klarar man bara av ett budskap, antingen är man för eller emot. Förvisso är det ju det vanliga debattklimatet i Sverige anno 2015 men i alla fall. Lite dagisnivå över det hela, folk som inte klarar av annat än en svartvit verklighet.

Uppdaterat: 2015-12-15 22:43

Absolut Bilnerd ;)

Uppdaterat: 2015-12-15 22:44

När en tråd spårar ur såpass så finns det ingen räddning! Att du, som du hävdar, inte kastar första stenen har ingen betydelse som helst. Man är alltid (minst) två som träter! Du har på sista tiden börjat gå kraftigt över gränsen. Ni är flera som gör det och det är oacceptabelt. Kommer att kontakta ViB igen för att försöka få till en lösning. Att moderera samma personer 10 ggr om dagen, VAR, är ohållbart.

Uppdaterat: 2015-12-15 22:52

Christer verkar lite paranoid Benols. Han ser Uno överallt. Detta trots att Uno faktiskt får vara här.

Uppdaterat: 2015-12-15 22:50

Ja det är precis det jag tycker e så tris Deeds. Vidstige uppför sej förjävligt. Kolla va han skrev till trasten han va jävligt nervärderande både mot honom och mej. . O al kalla han för alla möjliga saker och påhopp på såna som har tjänstebil. Men kanske det är så att även Vidstiges konto blivit kapat? I så fall gäller mina inlägg den idiot som skriver i hans namn. Den personen borde få sej en omgång stryk.

Uppdaterat: 2015-12-15 22:55

Deeds, jag försökte flera år ta det lugnt men är trött på påhoppen och tråkningarna hela tiden från en liten grupp som förstör. Jag kommer fortsätta försvara mig och "gå över gränsen" om den som kastar första stenen går över gränsen. Det är enda chansen att få till en förändring och enda chansen att försvara sig. Problemet har hela tiden varit att man ser mellan fingrarna på dom som kastar första stenen och när det modereras bort så kan dom fortsätta utan att det blir nån förändring. Du har sen inte historiken här men när du t.ex. skriver att nån viss person är skojig som har sysslat med trakasserier flera år så förstår du inte vad du gör. Denna person försvarar sig bl.a. med att hen har ett grovt språk och inte kan rå för det etc. Denna person har genom ständiga personangrepp jagat bort ett antal bra skribenter från denna sajt vara en var Hanzzon. Jag tänker inte ta mer skit i alla fall.

Uppdaterat: 2015-12-15 22:57
Bilnerd skrev:

Ja det är precis det jag tycker e så tris Deeds. Vidstige uppför sej förjävligt. Kolla va han skrev till trasten han va jävligt nervärderande både mot honom och mej. . O al kalla han för alla möjliga saker och påhopp på såna som har tjänstebil. Men kanske det är så att även Vidstiges konto blivit kapat? I så fall gäller mina inlägg den idiot som skriver i hans namn. Den personen borde få sej en omgång stryk.

Du får nog leta upp det där men det du säger stämmer inte. Du tog tydligen åt dig för att jag talade nedlåtande åt trasten när han kallade mig fanatiker. Jag lackade ur då, det är sant men han började. Men det var mer än så, tråden var om Lexus och du försvarade en viss debattör ensidigt, jag försvarade istället Simon.

Sen är det fascinerande att se att folk klagar på att man är känslig när man fått höra så mycket mer skit än det jag skrev om lågutbildade bilmekaniker. Jösses vad du tog åt dig och det var inte ens riktat mot dig.

Kok stryk kan du få själv förresten, tar inte mer skit från dig heller.

Uppdaterat: 2015-12-15 23:02

Ja jo Vidstige. Jag e själv bilmek. Va väl därför jag blev arg. Tycker det var slag under bältet. O vad jag kunde se skrev han inte att du e fanatiker. Men men. Om ditt konto nu inte e kapat tycker jag du ska tänka över hur du uppför dej. Att skriva som du gör om sign Audi A5 SBs fina bil är töntigt. Samma med hur du skrev till al, vid flera tillfällen. O al e ju egentligen rätt snäll mot dej. Han har kallat dej intelligent o det har inte skriva till många andra. Så när du skriker om personangrepp borde du städa framför egen dörr först. Annars hycklar du faktiskt. Deeds. Kan du se om kontot e kapat o av vem?

Uppdaterat: 2015-12-15 23:10

Bilnerd, nu tar du upp massa gammalt. Men var har jag kritiserat Audi A6 som bil??? Och får man inte det om så vore? Får du kritisera min fina Prius då? Alltså kom igen nu, lite sak kritik måste vara ok. Min kritik mot Audi har bara handlat om bristande långsiktig kvalitet.

Du sprang sen tidigt till försvar för vissa personer här, då får du väl också räkna med mothugg. Du gick in i tråden om Lexus och körde på rätt hårt mot Simon, jag försvarade honom. Ditt inlägg var så dåligt att den sen raderades, var är ditt eget ansvar? Du skriver ju riktigt låga inlägg ibland. Så tänk själv hur du uppför dig. Sen förstår jag inte riktigt din ilska helt plötsligt, tycker vi haft en rätt bra dialog ett tag.

Jag skriker inte om personangrepp så mycket längre utan har bytt taktik efter flera år här. Ja flera år (med två årslånga uppehåll i mellan då jag bl.a. inte stod ut med tonen från vissa)! Nu har jag tröttnat och kommer antingen hugga tillbaka duktigt eller ignorera som jag alltid gjort annars, beror lite på. Men jag tycker det behövs en förändring och ofta blir det då att det blir värre ett tag tills det blir bättre. Igen, jag kommer inte kasta första stenen och försök vara lite objektiv och notera hur andra uppför sig!

Sen vad gäller kapning så börjar jag undra om ditt konto blivit kapad då du tar åt dig så förbannat för nånting jag sa till någon annan och som var ett svar på ett påhopp. Om du vill älta detta så är det din förlust men som jag sa, jag biter rejält tillbaka framöver. Tar inte mer skit, ditt val.

Ett tips också, ska man debattera så pådyvla inte folk en åsikt dom inte har, det var irriterande när du tjatade om att jag tycker autobroms är dåligt trots att jag rättade dig flera gånger så fortsatte du. Min syn på autobroms är betydligt mer nyanserad än så, troligen mest nyanserad av alla som debatterade den.

Uppdaterat: 2015-12-15 23:29
Vidstige skrev:

Ett tips också, ska man debattera så pådyvla inte folk en åsikt dom inte har

Den var rolig -och från den skribenten...:)

Uppdaterat: 2015-12-16 10:16

Toyota och VW-lägret kommer aldrig att vara överrens, det kan vi vara överrens om.
Det är bara att ignorera åsikter som "de som köper det bilmärket är dumma i huvudet" och köpa det bilmärket man gillar bäst själv, det är ju trots allt så att det är inte andra som kommer att köra bilen man köper utan en själv och då skall man köpa det man trivs med och inte det andra trivs med.

Uppdaterat: 2015-12-16 10:29
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Pi skrev:

Vidstige wrote:
Ett tips också, ska man debattera så pådyvla inte folk en åsikt dom inte har
Den var rolig -och från den skribenten...:)

Visst men jag är inte direkt ensam i det. Vi har ALLA ett problem med detta i debatter, även jag, även du. Samtidigt är debattformen i sig nånting som gör att det blir två läger, annars blir det ingen debatt. Ska man få fram ett budskap så måste man krydda lite, annars hörs det inte. Jag försöker ändå nyansera mycket, exempelvis inte ensidigt hylla autobroms. Det är dock ytterst svårt att göra det då om man problematiserar nånting så målas man ofta direkt in i ett hörn med guilt by association och liknande. Samma om man tycker exempelvis invandringen är för stor. Det ska helst vara svartvita budskap och inga kritiker i vår värld, det är lättsmält och bekvämt. Men demokrati är ju faktiskt motsatsen, tyvärr blir obekväma budskap förr eller senare en övergång till personangrepp och härskartekniker (där måste vi ALLA rannsaka oss själva).

Uppdaterat: 2015-12-16 10:33

Hacken - helt rätt uppfattat !

Uppdaterat: 2015-12-16 10:34

Sen kan man faktiskt svara på ett mildare sätt. Exempelvis när ViB skriver "Vad tycker du om nya Toyta ****? (eller VW såklart)"

Man kan svara:
-Inget för mig.
-Uppfattade inte den som speciellt fin
-Tilltalar mig inte
mm mm mm

Istället för:
-Ser ut som ett träsktroll med diarre.

Om man mildrar/nyanserar sina svar så kommer debatten att vara mycket bättre. Många tycker om att ta i liiite extra för att antingen hylla sitt eget märke eller sprida avsky på ett annat.
När någon skriver att ett märke har 100% kvalitet är ju bara en brist på kunskap. Det kan ju inte vara något han/hon tycker utan ett sätt att få igång pajkastningen på?

Kanske man skulle rikta fokus på de inlägg som är enbart riktade till att kasta skit och få igång påhoppen?

Alltså inte, "Inte min smak"-inläggen utan mer "Träsktrolls"-inläggen? Dom ger ju absolut inget förutom irritation.

Uppdaterat: 2015-12-16 10:45

Deeds, notera nu hur vissa skriver i trådarna om Lexus och Toyota då. Inget nyanserat om hur bilarna ser ut. Hemskt, vulgärt, amerikansk smak, skit skit skit. Skulle nån skriva nåt liknande i en tråd om VW så hade dom gått bananas. Ska dessa skribenter då tas seriöst är frågan, jag är tveksam.

Sen har vi ändå problemet med att man målas på en åsikt som kanske nån i ett visst läger skriver. Exempelvis om nån skriver att VW är skit så kanske även jag får skulden för det om jag skriver nån kritik. Men jag tycker inte att VW är skit.

Notera också att normaltillstånd bland människor är att man söker sig till folk som har samma åsikter och smak. Såna har vi lätt för att gilla. Exempelvis om man är politiskt vänster så söker man sig till likasinnade som tycker likadant och där "alla gillar olika" (ironin i det kan inte underskattas).

Uppdaterat: 2015-12-16 10:52

"Notera också att normaltillstånd bland människor är att man söker sig till folk som har samma åsikter och smak"
Då kan jag rekommendera https://sv-se.facebook.com/ToyotaSverige
Det skulle innebära att risken för påhopp från de som inte är Toyotanördar är minimal.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:00
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Vidstige, att skriva "VW-töntar" är ju inte direkt ett bra sätt att undvika konfrontationer och påhopp.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:05
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

saabnisse, finns VW sidor och Saab sidor också. Gör detta inte till "ett lägers problem" nu även om normaltillståndet på Vi bilägare kanske kan sägas vara ett ensidigt vurmande för VW och VW-nördar. Jag vet detta också då jag tidigare var lite mer ensidigt för tyskt och kritisk mot Volvo, och då var man ju mäkta populär här, även hos dig. Du är alltså som alla andra.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:05

Hackenbush, blev fel, skrev nördar nu och det vara bara ett svar till saabnisse, samma retorik. Han skrev Toyotanördar och menar mer eller mindre att dom ska försvinna iväg härifrån. Det ska då vara en neutral moderator.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:06

Ok Vidstige, nördar är ok att skriva. Alla oavsett bilmärke skall få ta plats här på Vib är tanken. Så fortsätt du skriv här om du vill. Som du säger så finns det ju forum för alla typer av bilmärken där man klappar varann på ryggen om man inte vill ha debatt. Att det blir debatt här är roligt så länge det inte går överstyr vilken händer ibland :-)

Uppdaterat: 2015-12-16 11:13
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Hackenbush, dock är det ovanligt med forum där man debatterar alla bilmärken och där folk tycker olika. Det är en bra grund för debatt men samtidigt då förstås en risk att det lätt går överstyr. Exempelvis tror jag de som gillar franska märken känner sig bortjagade från forumet och numera har gett upp, det tycker jag är en stor förlust.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:22

Skrev han så till trasten, det missade jag, fan.....
Det finns intelligenta lågutbildade människor, och så finns det jävligt korkade högskoleutbildade som inte kan ett skit om dom inte läst nåt om det.....
Trasten verkar vara den första sorten, med det inte sagt att nån annan är av den andra sorten, bara för att förtydliga att det inte är ett påhopp på person!
AL kan väl ha fel han också.......
Märkestrådar håller jag mig ifrån, har väldigt spridda preferenser, även om tyska bilar är närmre än asiatiska.. .

Uppdaterat: 2015-12-16 11:23

Min enkla åsikt är att det är helt OK att gilla den bil/märke man kör men att det inte är OK att hela tiden hitta fel/problem på andra märken - som man i de flesta fall dessutom inte har egna erfarenheter av. Detta ser jag som enbart provokativt.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:24

duccedriver, jag blev kallad fanatiker och då svarade jag med påhopp (började inte). Jag sa sen att om det inte var så att trasten inte menade just mig (även om jag kan tycka det var grovt även mot Simon eller vem som menades) så sa jag att jag tog tillbaka min kommentar om lågutbildade bilmekaniker. Ändå fortsätter detta och ändå är ju den kommentaren en av det mer snälla som har sagts här i affekt. Jag har fått höra allt nu tror jag den tid jag varit på Vi bilägare (nazist, rasist, bög, kvinnohatare, arbetslös, fattig m.m., lågutbildad är snällt i sammanhanget), och även trasten har suttit på höga moraliska hästar när det gäller vissa politiska debatter tidigare och ska nog inte anses vara oskyldig. Uppenbart är att trasten varit irriterad på mig länge då jag kritiserat VW rätt mycket eller vad det nu varit för problem.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:28

Men det är ju lite dumt att förutsätta att det va dig han menade och "kasta tillbaka" för att sedan skriva att -Om du inte menade mig så tar jag tillbaka det. Eller?
Är det inte bättre att kolla först och handla sen istället för tvärtom?
Samma med de Gäsp skrev om Uno. Du uppfattade det som om Gäsp menade att du va Uno vilket han alls inte gjorde. Du är lite lättstött vill jag påstå och fruktansvärt snabb att "kasta tillbaka" på någon som inte släppt stenen riktigt än.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:31

Deeds, jag frågade en extra gång och bad om ett klargörande om vad han menade och då kom åter igen ett "fanatiker". Dvs jag kollade faktiskt! Skulle du acceptera att bli kallad fanatiker själv? Tycker du det var ok att kalla Simon för fanatiker? Var det en bra one-liners i debattens hetta?

Vad gäller den senare skribenten har du uppenbarligen inte en enda aning om vad hen sysslat med genom åren här, då blir man "lättstött". Läs dom fula orden i mitt förra inlägg så har du en början, plus ständiga påhopp. Det blev lite lugnare sen du kom in här (tack för det). Nu kommer jag dock ge igen med samma mynt framöver om det fortsätter.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:39

Jo jag har varit med ett tag även innan jag blev moderator. I min profil står 1.5 år men jag har ytterligare ett par år här så jag vet hur jargongen gått mellan dig och dåvarande Jes.
Det jag menar är att man behöver inte starta ett krig över en one-liner. Visst från början så kan man ju också avstå att skriva denna one-liner om syftet enbart är att såra/håna och hänga ut men vissa forum medlemmar har uppenbarligen inte växt upp och vet hur man beter sig som vuxen. (Ingen nämnd, ingen glömd)
Men om det sker så är det vårat jobb (moderatorerna) att ta bort det. Startar man ett krig så blir det svårare.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:44

Deeds, jag har försökt vara den klokare länge men det har inte hjälpt, så nu skiter jag i det. Jag kommer ge igen nu, det är inte jag som kastar första stenen. Jag aldrig velat starta ett krig, jag har hela tiden försökt avsluta såna. Jag kommer inte acceptera att få fula gliringar mer. Som du noterat så kastar jag aldrig första stenen och är egentligen totalt ointresserad av personen i fråga. Tidigare försökte jag med blockeringsfunktionen men då fick man ju kritik även för det liksom blev kallad feg. Jag har faktiskt försökt allt och nu är det lika behandling som gäller istället.

Sen är det lite som Shogun är inne på och jag tror även det finns en stor klassdynamik här som handlar mycket om arbetarklass kontra medelklass. Normaltillståndet är väl då att det inte fungerar när man umgås mycket ihop på sikt. Så att det skulle bli pajkastning var väl givet.

Uppdaterat: 2015-12-16 11:54

[Redigerad: Politik och vem som hade rätt i flyktingfrågan hjälper inte saken alls//Deeds]

Uppdaterat: 2015-12-16 12:04

Nu är vi på väg in på ytterligare en väg som enbart kan leda till hårda debatter. Därför stoppar jag det här. Det som varit, har varit. Vi diskuterar inte politik och flyktingfrågan här efter beslut av ViB.
Som sagt. Kolla framåt, inte i backspegeln. Det kvittar faktiskt vem som hade rätt eller fel.

Uppdaterat: 2015-12-16 12:03

Vidstige, mitt förslag till Toyotasidan var endast till för att ge Toyotafantasterna (eftersom de tydligen inte vill bli kallade nördar) en möjlighet att debattera med sina egna utan att bli påhoppade av utomstående andra bilmärkesnördar.
Det är ju faktiskt så att inget annat bilmärke, VW möjligen undantaget, väcker sådana känslor till försvar vid en eventuell kritisk åsikt.
Jag har aldrig förstått denna märkesfanatism. Jag råkade själv ut för det under mina franska dagar då det myllrade av förståsigpåare som visste bättre och som alltid framhöll sitt märke som bättre. Jag provade många av dessa märken och de var bättre och sämre.
Och så är det, alla bilar är bra och dåliga, det är bara att acceptera och det borde inte behöva leda till hårda ord och osämja.

Uppdaterat: 2015-12-16 12:23
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
saabnisse skrev:

Det är ju faktiskt så att inget annat bilmärke, VW möjligen undantaget, väcker sådana känslor till försvar vid en eventuell kritisk åsikt.

Jag tycker dock att Toyota-nördar sällan eller aldrig går till personangrepp för att försvara sitt märke, det är den stora skillnaden. Jag tycker också dom flesta Toyota-nördar tål rätt mycket kritik av märket, total sågning är dessutom den vanligaste kommentaren. För mig handlar försvaret mest om att det är en bra referens för driftkvalitet. Det tycks också vara jobbigt när Toyota-nördar i godan ro diskuterar olika Toyota eller Lexus-modeller i trådarna här. Återstår då att se om debattklimatet kan förbättras framöver, jag håller tummarna men har väl egentligen slutat hoppas.

Uppdaterat: 2015-12-16 13:13

Jag tror inte att debattklimatet kommer att ändras nämnvärt framöver, det brukar bli en temporär förbättring efter en sådan här "storm" men strax är man tillbaka igen, tråkigt nog.

Jag håller med Vidstige när han menar att man ska kunna driva en tes som inte faller majoriteten i smaken utan att bli kallad det ena eller det andra, problemet är att den önskan egentligen är en utopi på ett anonymt forum som detta.

Konsten, som inte många behärskar, är att låta personpåhoppen passera utan att ge tillbaka, jättesvårt då det ligger i människans natur att när man sitter skyddad bakom ett tangentbord så kan man vräka ur sig nästan vad som helst...
Men egentligen är det inte ett påhopp på person det handlar om, då antagonisterna ytterst sällan känner varann i verkliga livet, utan en rallarsving mot ett anonymt nick med tillhörande åsikter som man inte vet om de är sanna eller inte.
Däri ligger skillnaden som både påhoppare och den påhoppade blandar ihop i stridens hetta.

De allra flesta ämnen som spårar ur här har som bekant sin grund i Toyota vs. VW, och många diskussioner som inte har med dessa två bilmärken att göra överhuvudtaget styrs ofta dit märkligt nog, kanske för att det finns många starka åsikter och ömma tår där så det blir lite extra roligt att röra om i grytan.

Mycket skulle vara vunnet för debattklimatet på den här sidan om ett angrepp på ett bilmärke inte togs personligt, eller att angreppet på märket aldrig skrivs överhuvudtaget, men det är väl lika stor chans som att lottoraden trillar med sju rätt på lördag...

.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Jag skulle vilja skriva något ytterligare, men Prestigelös har sammanfattat hela problemet på ett utmärkt sätt!

Personligen har jag inte skrivit något negativt om Toyota när det gäller kvalité, (hur skulle jag kunna göra det, jag har aldrig ägt någon bara haft som hyrbilar,den enda jag har lite mer erfarenhet av är LC), däremot har jag svårt att undanhålla mina åsikter på det estetiska, inte så mycket på Toyota, Prius 4 t.ex. tycker jag, i motsats till vissa andra, är riktigt snygg. Däremot har ju Lexus en yttre design som jag har väldigt svårt för.

När det gäller VW har jag ju lättare att uttala mig om kvalité och mekanisk uppbyggnad, Där har jag ju ägt och slitit med åtskilliga dock inte de senaste modellerna. Men jag åker fortfarande en hel del med dem, men numera behöver jag inte ens stå och titta på när de servas!

Uppdaterat: 2015-12-16 15:59
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre