Nästa artikel
9 av 10 vill ha nödstopp i självkörande bilar
Nyheter

9 av 10 vill ha nödstopp i självkörande bilar

Publicerad 12 november 2019
Delad kontroll med det autonoma fordonet vore det bästa, tycker majoriteten av deltagarna i ny studie.
Organisationen SAE, Society of Automotive Engineers, är kända bland annat för att ha utarbetat en skala för självkörande fordon: från nivå 0 – Ingen automation till nivå 5 – Full automation.

SAE har bjudit in allmänheten att ta en tur i en självkörande bil och berätta om vad de tyckte. Studien innefattade över 2.000 teståkningar med nära 1.400 deltagare i städer som Los Angeles, Detroit och Tampa. Före och efter turen fick deltagarna svara på frågor om sin inställning till autonoma fordon.      

Sammanlagt var 82 procent av deltagarna positiva till självkörande bilar och 7 av 10 sade att de nog kommer att åka i en självkörande bil i framtiden.   

Samtidigt som teknikföretag och biltillverkare storsatsar på att utveckla fordon på nivå 5, alltså fullt självkörande utan mänsklig interaktion, vill allmänheten ändå behålla någon form av kontroll. Hela 92 procent ville ha ett nödstopp installerat, så att de alltid har möjligheten att avbryta färden själva.

I teståkningarna fick deltagarna uppleva nivå 3 och 4 av autonomi, det vill säga att fordonet på valda sträckor kunde sköta styrning, broms, acceleration, start och stopp på egen hand. 

Diskutera: Vad tycker du om självkörande bilar? 
 
Nivåer på autonoma bilar

Nivå 0: Ingen automation.
Nivå 1: Förarstöd exempelvis i form av ACC (Adaptive Cruise Control) för att hålla avstånd till framförvarande fordon eller för att hålla fordonet inom ett körfält.
Nivå 2: Förarstöd som kombinerar styrning, acceleration och inbromsning. 
Nivå 3: Fordonet kan ta över körningen fullt ut under vissa förhållanden, exempelvis på valda vägsträckor vid vissa tidpunkter, men föraren ska alltid vara beredd att ta över fordonet.
Nivå 4: Fordonet kan ta över körningen fullt ut under vissa förhållanden, exempelvis på valda vägsträckor vid vissa tidpunkter. Fordonet ska också klara av fortsatt manövrering om föraren inte tar över vid signal.
Nivå 5: Fordonet klarar körningen på alla vägsträckor och under alla förhållanden.

Källa: SAE

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2019-11-13 21:12
Hackenbush

Jodå Henrik visst skulle jag gärna testa om det dyker upp ett tillfälle, det är inte fel att se om min uppfattning är fel eller inte..

#m • Uppdaterat: 2019-11-13 21:16
Axa

Henrik
Ok, så skillnaden när man kör på motorväg är att semi-autonoma kan köra om ett fordon som har körts ifatt? Det känns inte som en jättevinst mot att styra lite själv.
Visst det övriga med av och påfarter är lite mer fördelaktigt.

Jag vet inte. Jag är hellre lite alert hela vägen än att släppa fokus periodvis med hjälp av tekniken.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.