Nästa artikel
Recharge blir namnet på Volvos laddbara bilar
Nyheter

Recharge blir namnet på Volvos laddbara bilar

Publicerad 16 oktober 2019 (uppdaterad 16 oktober 2019)
Både elbilar och laddhybrider kommer fortsättningsvis samlas under det engelska ordet för att "ladda om". Biltillverkaren presenterar samtidigt sina miljöambitioner.
Första bil ut med namnet blir Volvo XC40 som elbil, som alltså kommer att heta Volvo XC40 Recharge. Syftet med benämningen är enligt Volvo att: "ytterligare öka försäljningen av Volvo Cars elektrifierade bilar och via incitament uppmuntra förare av laddhybrid-fordon att använda driftläget Pure så mycket som möjligt".

Volvo kommer från och med XC40 som elbil att redovisa det genomsnittliga koldioxidavtrycket under bilens livscykel för varje ny bilmodell de lanserar. Volvo sjösätter också en omfattande plan att minska varje bils koldioxidavtryck under livscykeln med 40 procent mellan 2018 och 2025. För att kunna göra detta ska man bland annat använda sig av återvunnen plast i tillverkningen av nya bilar.

För att få folk att köpa mer laddhybrider och använda dem på rätt sätt inför Volvo ett system där de återbetalar kostnaden för laddning under ett år, med start nu.

Sedan tidigare har Volvo kommunicerat att senast 2025 ska hälften av deras globala försäljning bestå av elbilar och 2040 planerar de att bli helt klimatneutrala. 

– På Volvo kommer vi därför att ta itu med vad vi kontrollerar, vilket är både vår verksamhet och avgasutsläppen från våra bilar. Och vi kommer att ta itu med det som vi kan påverka genom att uppmana våra leverantörer och energisektorn att ansluta sig till oss för att sträva efter en klimatneutral framtid, säger Håkan Samuelsson, koncernchef på Volvo Cars.

Diskutera: Vad tycker du om Volvos miljöambitioner?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-10-17 22:26
McTar

Henrik:
Jag tror att det var taskig tajming. Samma beslut skulle inte ha kommit några månader efter att beslutet togs.
När skattereglerna ändrades så skulle bi-fuelbilarna ha sålts i många fler exemplar. Men som sagt, de lades ner strax innan.
Synd, för att köra på lokalt producerad biogas är bland det miljövänligaste sätten att transportera sig - både för lokal och global miljö.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.