Vi Bilägares forum

Ökad försäljning av Lexus

Ökad försäljning av Lexus

För ett tag sedan diskuterades ivrigt huruvida Lexus nya design med den stora grillen skulle innebära att märket skulle tappa försäljning eller öka, redan då var försäljningen starkt uppåt för märket och nu har nya siffror kommit presenterade från Frankfurt Motor show, det ser ut att gå fortsatt bra

At this week’s Frankfurt Motor Show, Alain Uyttenhoven, Head of Lexus Europe, provided an update on the company’s sales success in Europe.

Let’s start with sales — Lexus’ growth year-to-date is four times that of the premium car market. This type of performance means the company is likely to surpass their 60,000-unit sales goal for 2015, and puts them well on their way to hitting the goal of 100,000 units by 2020.

In the company’s five largest markets in Western Europe, year-over-year sales have increased close to 50%, which is a growth rate five times higher than the rest of the premium market. In Russia, Lexus sales have increased by 15% while the rest of the premium market that has decreased by more than 20%.

Uyttenhoven also discussed NX sales, where more than 50% of buyers are first time Lexus customers. More than 100,000 NXs have been sold globally in less than a year, and Europe represents a quarter of that volume.

Uppdaterat: 2016-01-29 12:23

Kommentarer

Vidstige - varför skall jag "erkänna" nåt som motsäger mina egna erfarenheter ? Du verkar väldigt fixerad vid att andra skall "erkänna" att dina påståenden är de enda rätta. Jag dömer efter egna erfarenheter för de är de enda som jag har full insyn i. Sen är säkert Toyota och Lexus bra bilar - det har jag inte sagt nåt annat om. Men det gäller även andra märken. Och jag har svårt att tro att dessa märken skulle vara så överlägsna alla andra märken - då borde dom rimligen dominera marknaden totalt. Jag tror mera på att kvalitetsskillnaderna mellan olika märken har jämnats ut med tiden och detta inte minst p g a konkurrens/prispress. Skall jag gissa nåt så är det att Toyota var klart bättre än medelbilen tidigare - kanske för typ 15 år sen - än vad de är idag. Men jag är fullt medveten om att det är mina egna gissningar.
Fast nu har vi slirat långt ifrån trådens ämne igen..:)

Uppdaterat: 2015-12-10 22:24

Pi, inte mitt påstående utan allmän kunskap! Corolla är erkänt problemfri, det var mycket därför den sålde bra. Förstår du inte grundläggande fakta så är det svårt att debattera eller förstå ämnet. Sen om du tror att dagens Auris med HSD håller som medelbilen då har du inte fattat någonting. HSD är en enastående driftsäker konstruktion och det blir då också ett extra skäl till Toyota och Lexus försäljning på senare år.

Uppdaterat: 2015-12-10 22:27

Måste säga i detta resonemang att jag personligen inte tror ett dugg på kalkyleringen av vinst på eftermarknaden av reservdelar av någon biltillverkare genom att göra något sämre än man kan efter priskalkylen på bilen. Från min sida sett är det ett gammalt tänk, som t.ex. när man slog sig ihop för att tillverka mindre hållbara glödlampor för att sälja fler. Tror säkert alla tillverkare gör allt vad man kan för att tillverka så hållbara bilar så billigt som det bara är möjligt... ja, alltså efter den prisbilden som bilen får ha.

Uppdaterat: 2015-12-10 22:52

Benols, läs på lite! Läs begtester och olika undersökningar. Ja det är fakta. Kan man inte ens kring såna grundläggande fakta så gå det inte att debattera eller förstå bilvärlden.

Sen övertolkar du det jag skriver igen, var har jag sagt att Toyota är enastående bra bilar? Nej det har jag inte sagt, jag har talat om driftsäkerhet som och problemfrihet som ovanligt bra. Jag har även lyft HSD-tekniken. Vad som är en bra bil är en helt annan sak, det är en helhet och det beror också på vad man prioriterar. Det jag försökt förklara är Toyotas filosofi och sätt att bygga bilar och att det även gäller mycket för Lexus, en lyxigare variant av Toyota om man så vill, jämförbart med Audi i förhållande till VW.

Vad menar du med synd att många fattar så lite? Toyota säljer lika många bilar i världen som VW. Smaken och förutsättningarna varierar dock över världen. Jag tycker dock Toyota förtjänar bättre siffror i Sverige, särskilt som man gör bilar som svenskar ofta gillar, bilar som håller ihop länge och ger få problem. Kanske får fler upp ögonen för detta men redan idag så återspeglar det jag säger på begpriserna för Toyota/Lexus. Dom är höga!

Uppdaterat: 2015-12-10 22:55

En bil är varken bättre eller sämre om den säljer dåligt i en region, läs Sverige. Volvo säljer bra i Sverige, inte lika bra i våra grannländer. Varför blanda in någon försäljningsstatisik hur bra , nu Lexus är?

Uppdaterat: 2015-12-10 22:55
Lås inga trådar.

I nästan varenda tråd där det hettar till så befinner sig en viss Prius-ägare i händelsernas centrum.
Sen finns det ingen i denna diskussion som sagt att Toyota inte är bra . Det som vi övriga försöker få fram är att Toyota inte längre är enastående eller överlägsen kvalitetsmässigt utan att detta jämnat ut sig mellan bilmärkena - ingen glömd, ingen nämnd. Är DET svårt att förstå - ja, då är det svårt att föra en diskussion.

Uppdaterat: 2015-12-10 23:09

Lexusförsäljningen i Europa har tagit ett skutt med sin ökning på 36,1 % på bara ett år och det med mer än 50 % av bilarna som hybridbilar vilket visar att något måste ha gått hem hos bilköparna i Europa.
http://www.best-selling-cars.com/europe/2015-q3-europe-best-selling-car-manufacturers-brands-and-models/
Man kunde tro att Mercedes skulle vara större på sin hemmamarknad än vad som ses i länken.

Uppdaterat: 2015-12-10 23:12
Elbil2

Tack Previa för att du förde tillbaka diskussionen till trådens ämne...:)

Uppdaterat: 2015-12-10 23:13

Pi, denna artikel från idag har lite siffror som stödjer det jag sa om olika modeller, dock saknas tyvärr uppgifter om reservdelsförsäljning.

http://www.svd.se/skandalen-en-skank-fran-ovan-for-matthias-muller/om/utslappsskandalen-i-volkswagen

"Storleken och orörligheten, parat med krav på teknisk perfektion, har bidragit till att Volkswagen har en löjligt låg lönsamhet. 2014 låg vinsten i kärnmärket VW på bara 540 euro per tillverkat fordon, i Toyota däremot på 1 647 euro. Volkswagen tillverkar nästan lika många bilar som Toyota men behöver nästan dubbelt så många anställda. Det förstår vem som helst att det inte gå bra i längden."

Uppdaterat: 2015-12-11 09:23

Bara socialister som tror att det är ett dåligt tecken när ett företag gör god vinst. :)

Benols, såg du det jag skrev om Lexus CT200h i tråden om Toyota, som ett alternativ till Auris?

En Lexus för folket skulle man kunna säga, inte så dyr alltså.

Uppdaterat: 2015-12-11 12:38

Det är få bilar som gjort mig så missnöjd som CT200h. Den marknadsfördes som extremt tyst, men inget kan vara mer fel.

Uppdaterat: 2015-12-11 13:50
L. Mäkinen skrev:

Det är få bilar som gjort mig så missnöjd som CT200h. Den marknadsfördes som extremt tyst, men inget kan vara mer fel.

Inte så premium alltså?

Uppdaterat: 2015-12-11 13:54
trasten skrev:

Inte så premium alltså?

Inte ens nästan.

Uppdaterat: 2015-12-11 14:58

Är väl samma problem för dom andra premiummärkena när man lanserar ett mindre bil för mindre pengar. Sen finns ju mycket tillval och den blir ju mer premium med läder och annat. Dock är väl drivlinan och ljudisolering i klenaste laget för att vara premium. Men för vad den är så tycker jag CT200h helt klart har en hel del fina kvalitéer för pengarna och ser faktiskt hyfsat snygg ut. För mig var utrymmena i minsta laget men det gäller ju även Auris halvkombi. Och en Bmw 1-serie är ju inte heller ett under av utrymmen om man ska jämföra med en konkurrent. Dock verkar ju CT200h ha sålt rätt bra i Sverige och jag ser ganska ofta dom i trafiken här i Stockholm.

Uppdaterat: 2015-12-11 16:04

Ställer man CT200h i kontrast till dom andra Lexus-modellerna så skulle jag kalla den mer av halvpremium. Men å andra sidan är ju också prislappen klart lägre. Driftkvalitén är det dock inget fel på, tvärtom, CT200h raknas högt eller i topp i olika undersökningar när det gäller problemfrihet vad jag sett.

Dock är den något törstigare än Auris, vilket väl hänger ihop med mer ljudisolering och annat, dvs mer vikt.

Uppdaterat: 2015-12-11 16:16

Här kommer fler positiva försäljningsökningar, den här gången från Australien +29% och som i andra länder är NX den bil som hjälpt till med lyftet i försäljningen :) Det går bra för Lexus nydesignade bilar

https://lexusenthusiast.com/2015/12/11/lexus-sales-in-australia-have-big-jump-in-2015/?utm_content=buffer12da4&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

Uppdaterat: 2015-12-11 16:17

Jag har inte ägt någon Lexus utan bara provat för att se om det var något för mig att pendla i. Då motorn låter som i en DAF 66 så är den tyvärr inget som jag vill spendera tid med. Jag köpte en e-up istället där motorn är betydligt tystare. CT200h lät mer än den Vectra 2.0T jag kom till Täby i.

Jag har funderat över om jag borde ha en IS-F, men utbudet är lite klent.

Uppdaterat: 2015-12-11 18:21
L. Mäkinen skrev:

Då motorn låter som i en DAF 66 så är den tyvärr inget som jag vill spendera tid med. Jag köpte en e-up istället där motorn är betydligt tystare. CT200h lät mer än den Vectra 2.0T jag kom till Täby i..

Tycker inte det där stämmer, motorn i CT200h går faktiskt riktigt tyst om man hanterar den på rätt sätt och inte kör för offensivt. Samtidigt, gasar man på hårt så jobbar ju lådan så att motorn varvar mycket så att du får mer hästar. I motorvägsfart så varvar motorn mycket lågt pga hög utväxling.

Så det beror på hur man kör och vad man vill få ut av körningen.

Kan tilläggas att logiken är lite lurig då det inte finns nån knapp för NORMAL-läget, bara för ECO eller POWER. NORMAL-läget tycker jag är att föredra och det är då jag tycker lådan ger minst av den onaturliga känslan man lätt får när motorn varvar mycket vid gaspådrag.

Vid stadskörning och kökörning så stängs motorn av helt rätt mycket, då är den förstås extra tyst.

Uppdaterat: 2015-12-11 18:35

Va gött att du nu själv AL har fått krypa till korset och erkänna NX succe, trots att försäljningen av andra Lexus fordon har minskat så har Lexus ökat tack vare NX, och du som trodde den designen skulle minska deras försäljning, he, he, så roligt att man har haft rätt från början :) tänk att den designen säljer så bra och attraherar så många köpare att den blivit en succe inte bara i EU utan även i Australien och USA, tänk att Lexus hade bättre koll än dig och nu har snart alla Lexusar den nya designen, välkommen till verkligheten :)

Uppdaterat: 2015-12-12 00:45

Shogun, i länken du hänvisar till så skriver man som plus på bilen att den har "markant design". Även "original", kanske kan tolkas som unik eller originell.

Markant design är ju nåt som sticker ut, motsats till anonym.

Tidigare var Lexus mer anonyma, nu tar man mer plats och syns mer.
Både i karossstruktur och i och med nya grillen.
Grillen är alltså en del i det nya designspråket och den nya strategin.

Om detta gör att bilarna säljer mera så är det rätt givet att grillen har varit en central del i den strategin och därmed också en orsak till ökad försäljning. Sen kan man ju lägga ner hur mycket tid som helst för att bevisa motsatsen eller lägga över bevisbördan, men det förändrar inte vad som är rätt uppenbart och troligt.

Uppdaterat: 2015-12-12 08:06

Al försöker påstå att NX inte lockar nya kunder, det är kul att minnet är kort då det var just mängden nya kunder hos Lexus som beskrevs i en av de länkar AL fick när debatten var som livligast :) AL verkar inträngd i ett hörn och desperat när hans korthus faller isär ;)

Uppdaterat: 2015-12-12 10:48

Totalförsäljningen har ju gått upp AL, 2013 året innan NX såldes 23 708 bilar, 2014 när NX kom så såldes 31 479 bilar.

Att jag inte kommenterat IS är för att tråden redan har så många olika förgreningar att det känns som om det räcker, dessutom blir det pinsamt för dig att du återigen har fel, men okej, vi kör lite IS siffror

2007 var som du sagt tidigare ett rekordår men flest IS såldes faktiskt 2006 då man lyckades kränga iväg 19 882 st efter 2006 har man tappat i försäljning varje år med den vanliga grillen som du antagligen då tycker är snygg, det gick så illa att man 2012 var nere i 2288 sålda bilar!

2013 kom så den så kallade spindelgrillen som du kallar fulgrillen, vad hände? Jo istället för att fortsätta tappa försäljning gjorde IS nu ett lyft i försäljningen och sålde 6.341 bilar, nästan en tredubbling och inte nog med det, 2014 ökade man ändå mer, man sålde nu 9 610 bilar, så du är helt ute och cyklar AL, IS har ökat sin försäljning med den nya designen :)

http://left-lane.com/european-car-sales-data/lexus/lexus-is/

Gör om gör rätt :)

Uppdaterat: 2015-12-12 11:46

AL Men käre vän, du hävdade precis nyss att Lexus IS försäljning halverades med den nya fulgrillen, sanningen är att försäljningen av Lexus IS med den gamla grillen mer än halverades, man tappade försäljning varje år från 2006 och framåt till man bara sålde lite mer än 2000 bilar, men när den nya designen kom så nästan tredubblades försäljningen redan första året för att sen öka ändå mer 2014, som om det inte räckte med hur fel du hade så verkar du ändå inte förstå att vändningen i nedgången kom med den nya designen, sen dess har försäljningen ökat, hur svårt kan det vara att förstå?

Du försöker hänvisa till tidigare försäljning av IS och den var 2 288 bilar året innan nya designen kom och inget annat

Uppdaterat: 2015-12-12 12:19

Du räknar ju som en kratta men jag har inte förväntat mig något annat, innan fronten kom såldes inte 19 882 fordon året innan den nya designen kom utan 2 288 bilar, den nya modellen lyfte försäljningen till 6 341 bilar redan första året och till skillnad från föregångaren ökades försäljningen även året efter, så rätt ska vara rätt så jag skickar tillbaks frågan: Vilken design sålde bäst mest, den gamla designen 2012 men 2 288 bilar eller den nya år 2013 med 6 341 bilar? Kom igen nu, det borde du väl kunna räkna ut ;)

Med den nya fronten nästan tredubblas försäljningen redan första året, vilket måste anses som ett otroligt bra resultat, AL påstod här att när den nya kom (2013) så halverades försäljningen, där flög doktorshatten ;)

Uppdaterat: 2015-12-12 14:59

Sorry, AL, ytterligare en groda då det inte finns en livscykel på nya IS, den säljs fortfarande :)

Uppdaterat: 2015-12-12 15:12

Benols, problemet AL gör är han blundar för att Lexus tappat år för år och att vändpunkten kom med den nya aggressivare utseendet, det var då siffrorna vände från minskad försäljning till ökad försäljning om än inte lika stor ökning som Lexus själva hade förhoppning om, men man har vänt trenden och säljer mer bilar igen det kan ingen mer än AL förneka

När det sen gäller hur AL räknar så är det väl otroligt intressant att han inte ens följer det han själv skriver?

Så här skrev AL nyss: Simon vägrar också att kommentera misslyckandet med IS. En halvering av försäljningen blev resultatet när fulfronten infördes.

Så när fulfronten infördes halverades försäljningen, så när infördes den? svar 2013 och halverades försäljningen då? Nä, den nästan tredubblades från 2 288 sålda till 6 341

Jag antar att du förstår vad jag reagerar på :)

Uppdaterat: 2015-12-12 15:23

Benols, att en livscykel pågår innebär så många olika variabler att ta hänsyn till att det är omöjligt att uttala sig om, det blir då bara rena spekulationer, allt kan hända under efterföljande år

Uppdaterat: 2015-12-12 15:27

AL fortfarande ointressant statistik eftersom det inte är svaret på ditt egna påstående om att "försäljningen halverades när fulfronten infördes" du vet mycket väl att du gjorde en groda :)

Uppdaterat: 2015-12-12 15:31

AL det behöver den inte då den ändå säljer betydligt bättre än de 2 288 bilar man lyckades sälja av den gamla modellen 2012

Uppdaterat: 2015-12-12 15:37

Benols, en sak är ju all "bekvämlighetselektronik" som ju blir lätt omodern bara på några år!

I min bil har jag en CD-spelare och en hårddisk på 20G. Man kan lagra CD-skivor i hårddisken men måste spela in dom i realtid! Finns inte heller nån USB-port, det kom året efter. Och detta är ändå en bil från 2010.

Man kan ju jämföra med en smartphone, hur kul är en 3 år gammal smartphone jämfört med den senaste modellen?

Nu ska ju alla bilar ha stor display och massa funktioner, den kommer se gammal ut inom några år.

Uppdaterat: 2015-12-12 18:10

Vill ställa en fråga: är Lexus en dålig bil? I den mening, att de har ett dåligt andrahandsvärde? Dåligt rostskydd? Inte skön att köra? Tja går att fortsätta . Är det inte som så att vissa vill få en bil sämre än vadeden är, och vissa bättre än vad de anser den är?

Uppdaterat: 2015-12-12 20:50
Lås inga trådar.

@Leif Larsson

Lexus är inte dålig bil! Se på: http://www.vibilagare.se/nyheter/lexus-regerar-fortfarande

Uppdaterat: 2015-12-12 21:09
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Al, nu handlade det ju om ditt påstående som ju var gruvligt pinsamt om att Lexus när den kom med nya grillen (som du kallar fulgrillen) troligen eftersom du själv åker runt i ett glashus utan minsta krav på utseende så din smak visar på att du inte har en aning om stil, och alltså inte tre år innan eller två år innan utan alltså året då den kom då du påstår att försäljningen halverades, tänk så fel den självutnämnde experten visade sig ha då sanningen var att Lexus nära på tredubblade sin försäljning av IS
, Al är sämre än en amatör på att tolka försäljning, Så återigen, Lexus hade rätt, AL hade fel vilket var förväntat ;)

Uppdaterat: 2015-12-13 02:14

AL, jag ser att du försöker komma undan för det var faktiskt du själv som skrev följande: "En halvering av försäljningen blev resultatet när fulfronten infördes" (Försäljningen tredubblades 2013 jämfört med föregående år) om du skulle följa dina egna påståenden så borde du istället ha skrivit, Lexus lyckades bara sälja hälften av vad man sålt i snitt under livscykeln av gamla modellen

Så trots allt är du inte så duktig som du vill påskina, efter att ha undersök lite så visar det sig att det finns inte ett ända dokument eller någon gjord analys med ditt namn på som är känt, under mina år vid nätet där jag mött många riktiga experter så kan man göra en enkel sökning och få upp fullt av avhandlingar som vederbörande har gjort, så istället för att sitta här och skryta om hur duktig du är och hur ointelligenta dina motståndare så hade man förväntat sig mer, du är nog inte den duktige analytiker du vill påskina och här har du gjort alldeles för många misstag för att leva upp till det du påstår dig vara

Dessutom räknar du som en kratta :)

Uppdaterat: 2015-12-13 16:47

Att Lexus inte säljer så mycket som man borde kunna i EU har givet med att göra att man dels inte vill stoppa in dieselmotorer i sina fordon men dessutom inte har nån laddhybrid. Det man säljer som drar lite mindre soppa är HSD-tekniken, men den går ju på bensin och dom bilarna går inte att ladda. Med det skattesystem man har i EU så gynnas dieseln i dom populära stadsjeeparna och tror man att problemet då beror på grillen då har man inte koll.

Jag tror Lexus enkelt skulle kunna öka försäljningen genom att börja med plugin-HSD för RX och NX som ett första steg om man nu inte vill befatta sig alls med diesel. HSD är ju princip redan klar för detta och skulle då kunna erbjuda kunderna nåt konkurrenterna inte klarar i segmentet, en bensinbil som går förhållandevis snålt när batteriet laddat ur. Utan att ha fått nån information så tror jag att Lexus har detta på gång när man inför fjärde generationen av HSD i alla modeller, vilket borde ske inom några år. Prius är den första modellen i koncernen Toyota/Lexus som får gen4 av HSD f.ö.

Uppdaterat: 2015-12-13 17:05

Sanningen är att Lexus ökar igen efter flera år med minskad försäljning och det går inte att prata bort hur mycket man än vill, men den som är riktigt duktig behöver inte skryta om det för det märks, och en seriös klankar aldrig ner på andra och ger dom diverse öknamn, därför anser jag det är viktigt för läsarna att förstå att du inte är den expert du utger dig för att vara

God Jul :)

Uppdaterat: 2015-12-13 19:45

Benny, tråden heter DKW. Och jag gillar Audi, mycket trevliga bilar!

Uppdaterat: 2015-12-13 21:46

MVH AL, nu är det ju så att du i inlägg efter inlägg kallat dina motdebattörer en det ena och en det andra, att du överhuvudtaget har ett behov av att framställa dig som bättre vetande och andra som sämre vetande måst ju bero på att du har ett behov av att framställa dig som något du inte är, för hade du varit den du påstår dig så hade du inte gjort så många misstag genom debatten.....

Det är först nu jag tröttnat rejält på ditt beteende och vad du kallar inte bara mig utan även andra för, delar man inte din uppfattning eller om man inte räknar på ditt sätt så betyder det inte att man behöver vara okunnig, det ger dig heller ingen rätt att kasta elakheter mot den som inte håller med dig....

Inom mitt yrke så finns det teoretiker och praktiker, det finns givetvis en del motsättningar men båda grupperna vet att det blir bäst när de kan kommunicera, en del lösningar funkar i teorin men faller platt i verkligheten, en del praktiker vill klara sig på egen hand men det kan också sluta med platt fall, så därför är det bästa så klart om man kan föra en dialog tillsammans

Hade du varit anställd på någon av de arbetsplatser där jag jobbat så hade du tvingats ha en helt annan ton och det antar jag att de företag som eventuellt anlitat dig också ställer krav på, men här inne verkar mottot vara att krossa de som inte håller med dig och tro att det gör dig bättre

För mig funkar inte den taktiken och det är inget du tjänar på, om du hade gillat Lexus nya design så hade du utan problem bevisat utifrån samma underlag du nu utgår ifrån att Lexus faktiskt har vänt trenden med minskad försäljning och nu istället ökar sin försäljning, det vet både du och jag, men nu har du bestämt dig för att lägga fram siffrorna på ett sånt sätt att du säger emot varenda tidningsartikel och säljrapport. Det är ditt val men släpp prestigen för ett ögonblick

Uppdaterat: 2015-12-13 23:28

Bilnerd, jag har ens pratat om att Lexus försäljning går trögt, frågan har aldrig varit på tal, det jag, media och försäljningsstatistik visar är att Lexus från att ha tappat i försäljning (fram till 2012) nu vänt den tidigare nedåtgående trenden till att nu öka sin försäljning igen

Uppdaterat: 2015-12-13 23:35

Har haft lite "internet-ledigt" i helgen. Det straffade sig :P

Nu har jag än en gång rensat tråden. Några inlägg kan ha åkt med av bara farten och det ber jag om ursäkt för. Likaså finns det säkert inlägg kvar som bör raderas. Men men nu tar vi nya tag. Men om tonen inte blir bättre i denna tråd kommer den att låsas.

Uppdaterat: 2015-12-14 10:37

Lås inga trådar.

Uppdaterat: 2015-12-14 10:45
Lås inga trådar.

Deeds, tycker du verkligen #254 ska vara kvar och att det följer forumreglerna? :)

Uppdaterat: 2015-12-14 11:12

Helt klart en som jag hade missat.

Och jo, tråden kommer att låsas om inte tonen förbättras.

Uppdaterat: 2015-12-14 11:36

AL då återgår vi till spåret

"Om vi studerar hur försäljningen går att konstatera"

"Lexus taktar ungefär 60-65% av sin budget. Det är inte succe"

Nu var det ju försäljningen vi skulle studera och inte budget, men jag antar att du kanske syftar på beräknad försäljning och bara uttrycker dig olyckligt?

"IS senaste generation säljer sämre än både generation ett och två. Det finns givetvis flera anledningar till det förutom fulfronten"

IS såldes bara i 2 288 exemplar 2012, så försäljningen var inte speciellt bra, redan förstå året den nya designen kom 2013 så ökade försäljningen av IS till 6 341 sålda IS för att år 2014 öka ytterligare till 9 610 sålda IS, ett rejält lyft och så många IS har inte sålts sedan 2008, så nog kan du se ett lyft i försäljningen även om du inte gillar det, den gamla modellen var på utdöende och försäljningen i botten, nya IS vände försäljningsraset till ökad försäljning igen

Jag kan tänka mig att IS kan förlora en del köpare till NX fördel då den i mitt tycke är mer bil för pengarna

"Samtliga Lexus-modeller tappar i försäljning förutom NX som är ny"

Inte riktigt sant då Lexus NX kom 2014, och GS ökade sin försäljning mellan 2013 till 2014 med 110 bilar och CT ökade med 812 bilar

"Lexus modeller tycks generellt ha en ovanligt kort PLC"

Jaha

"Bemöt nu detta, och lägg ner persondebatten tack"

Så länge du inte ger en anledning genom skryt eller elaka påhopp så är det ointressant att diskutera

Uppdaterat: 2015-12-14 11:47

Deeds, du missbrukar din roll som moderator. Skärp dig.

Uppdaterat: 2015-12-14 11:50
Lås inga trådar.

Jag tycker tvärtom, Deeds visar både en smula överseende och samtidigt plockar bort de som går över gränsen, så all heder till dig

Uppdaterat: 2015-12-14 11:55

Snälla rara Leif. Jag och dom andra moderatorerna låser trådar när de spårar ur för mycket. Denna tråd har rensats flera gånger.
Vad är felet med att låsa en tråd som gång på gång bryter mot reglerna?!? Om du anser att låsa en tråd är att missbruka sin roll så har du all rätt att tycka det.

Uppdaterat: 2015-12-14 11:56

Jag anser att, inga trådar skall låsas. Däremot inlägg som är olämpliga skall rensas bort. Vad som är olämpligt skall moderatorerna och ViB, ha det goda omdömet att avgöra. Sedan betackar jag mig från att få förstärkningsord till mitt namn, där syftet är ett förlöjligande.

Uppdaterat: 2015-12-14 12:09
Lås inga trådar.

Uppfattade du det så, så ber jag om ursäkt.
Vi rensar i den mån vi kan men är en tråd förstörd så är det otroligt svårt att få den "back on track" Även om skitsnacket är bortrensat så ligger dess spöke kvar. .. När en tråd ballar ur totalt så är det effektivaste sättet att låsa den.
Detta utövas av både oss "vanliga" moderatorer och ViB's personal. Det ska dock mycket till innan man låser en tråd. Vi låser ju inte kors och tvärs.

Uppdaterat: 2015-12-14 12:42

En tråd som består av 90% personpåhopp är död. En sådan tråd skall låsas.
Det är ni själva som skriver inlägg med personpåhopp som är orsaken till att en tråd låses så tänk då på hur ni skriver om ni vill behålla tråden olåst.

Uppdaterat: 2015-12-14 12:46
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.