Nästa artikel
Trots rekordsiffror – Tesla går med förlust
Nyheter

Trots rekordsiffror – Tesla går med förlust

Publicerad 25 juli 2019 (uppdaterad 25 juli 2019)
Under årets andra kvartal levererade Tesla över 95 000 bilar vilket är rekord för den amerikanska biltillverkaren. Men trots detta har Tesla gått med förlust.
Under årets andra kvartal har Teslas bilförsäljningen gått urstarkt. 95 200 bilar har levererats vilket är rekord och man har fått en omsättning på 6,35 miljarder dollar. Men kvartalsraporten som presenterades igår visar att bolaget har gått med förlust.

Enligt rapporten landade den totala förlusten på 408 miljoner dollar (3,8 miljarder kronor). Men med fem miljarder dollar i kassan lär det inte gå någon större nöd på Tesla. I höst planerar man att starta produktion av Model 3 i Kina och då kan dessa pengar komma väl till hands.

Planen är att den kinesiska fabriken ska tillverka 150 000 Model 3 per år. Till hösten 2020 ska Tesla även starta produktion av suvmodellen Model Y i USA.

Diskutera: Vad anser du om Tesla kvartalsresultat?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#11f • Uppdaterat: 2019-07-30 13:39
Raphael

F ö så går det kolla även i E-ons app ledig/upptagen, faktum är att i de flesta laddnavigator-app:ar jag kollat så finns detta. Det är alltså inte alls någon unik eller ovanlig funktion.

#11g • Uppdaterat: 2019-07-30 18:38
jenz

Istället för att gissa Raphael kan du kolla hur en resa från Luleå till Malmö med en tesla model 3 och en e-tron ter sig i verkligheten. Trots att teslas nätverk är så undermåligt så går resan 4,5 timme snabbare med en model 3. Jag skulle aldrig ge mig ut på långtur med något annat än en tesla idag. Kanske om något år när ionity har bättre täckning.

E-tron: https://abetterrouteplanner.com/?plan_uuid=f852ee32-603b-44d8-a9e6-d1f626a41c51
Model 3: https://abetterrouteplanner.com/?plan_uuid=ab81102c-943e-4710-a661-69354a11e447

#11h • Uppdaterat: 2019-07-31 16:13
Raphael

Jenz, men jag gissar inte. Och vi pratade inte om Luleå - Malmö. Om du ska köra Luleå - Malmö så kör du Europa-vägar. Jag har nu redan skrivit flera gånger att Superchargers finns kring Europa-vägarna, och nu skriver jag alltså det en gång till eftersom du missat det. Du har även missat att jag har skrivit att Tesla är för den som kör Europavägar. Inte för den som kör inne i landet på landsvägar.

Det är fortfarande så att på sträckan mellan Ludvika och Kristianstad så finns inte en enda Supercharger. Det finns inte en enda i hela Närke och om vi tittar i Småland så är det helt tomt mellan Kalmar och Lagan. Och finns inte en enda Supercharger i Värmland ovanför Karlstad. Allt detta har jag gått igenom.

Om man bor i Närke och kör i Närke, så måste man till Arboga i Västmanland om man vill ladda på en Supercharger. Om du kör mellan Ludvika och Kristianstad och vill ladda bilen så måste du köra en avstickare för att ladda bilen. T ex köra till Norrköping istället för att ladda i Mjölby eller Motala. För det finns ingen Supercharger i Mjölby och det finns ingen i Motala.

Eftersom jag utgår från Teslas egen karta om Superchargers så är det Tesla som gissar om sitt eget laddnät. Och varför skulle jag skaffa en Tesla när t o m deras beundrare hävdar att Tesla gissar när Tesla säger att det inte finns Superchargers där jag pekat ut.

Även om jag skulle skaffa en Model 3 så kan jag inte ladda med Supercharger i Närke eller Småland för det finns inte. Men Jenz kanske menar att på något magiskt sätt så kommer Superchargers uppenbara sig bara man köper en Model 3. Har Tesla hemliga laddare som inte syns på deras karta men som låses upp när man köper en Model 3? Men vad skulle Tesla vinna på att ha hemliga laddare?

Nej, det är helt enkelt så att med Chademo / CCS så får man bättre täckning över landet, även i inlandet och på landsvägar vilket ger större frihet för konsumenten. Jag kan ladda i Örebro, Askersund, Motala, Mjölby osv. Jag kan välja där det skulle passa mig bäst att ta en paus. Jag behöver inte åka en omväg för att hitta en Supercharger.

Men Teslas förare ser det uppenbart som en fördel att åka omvägar och åka extra mil och därmed extra tid.

#11i • Uppdaterat: 2019-07-31 16:16
Raphael

Jag menar Ludvika - Karlskrona. Inte Kristianstad.

#11j • Uppdaterat: 2019-07-31 16:26
Raphael

Jenz, du utgår från en vägsträcka med Europavägar där det finns Superchargers. Jag har aldrig påstått att Superchargers är dåligt eller sämre i sig, så du argumenterar emot påståenden som inte gjorts. Jag talar om när man kör på vägar där det inge finns Superchargers. När man inte kör på Europavägar med Superchargers. När man kör på vägar där det inte finns Superchargers så är det ju inte alls någon fördel med Tesla för man kan inte ladda dem. Och för den som bor och kör i Närke så finns inte en enda i hela länet! Kör man mycket mellan t ex Närke och Småland så är det ingen fördel med Tesla för där finns inte en enda Supercharger.

#11k • Uppdaterat: 2019-07-31 16:34
jenz

Men vilka sträckor har du tänkt dig att köra? Har du något exempel?

#11l • Uppdaterat: 2019-07-31 16:40
Raphael

Jenz, vi tar detta igen eftersom du inte förstår: För att åka Ludvika - Karlskrona med en Tesla så måste man åka till Norrköping och sedan ta kustvägen ner till Kalmar.

Med en e-tron eller annan så kan jag köra rakt ner Lindesberg - Örebro - Motala - Mjölby rakt ner genom Småland till Emmaboda och sen Karlskrona. Den vägen är dessutom kortare.

Med Chademo / CcS så har man helt enkelt större frihet i sin resa, fler resealternativ. Det är bara i Teslas värld som det ses som en nackdel.

#11m • Uppdaterat: 2019-07-31 16:43
jenz

Ludvika - Karlskrona blir jämnt skägg mellan model 3 och e-tron för övrigt. Om du hade gjort några längre resor med en elbil hade du vetat att det enda praktiska är ionity eller SuC. Ladda vår bil på en chademo-laddare tar närmare två timmar. Jag lovar dig att familjen har ruttnat totalt efter 45 minuter.

#11n • Uppdaterat: 2019-07-31 16:46
Henrik M

Rahpael: Slår jag den sträckan i Google maps får jag upp över Ödeshög som närmsta väg....och där finns en SuC. Sen som jag skrev tidigare med, Trsla med rätt modell kör hela sträckan på en laddning, det måste väl ändå vara allra bäst?
Sen som du vill köra passerar man Kosta, och där finns en jättetrevlig plats att stanna o fika/äta/shoppa vid med Teslaladdare av semisnabbladdning.
Sen om du missade det, en Tesla kan du ladda BÅDE vid SuC och alla du tjatar om som i praktiken inte fungerar lika bra vid långresa....kan du någonstans få det till negativt?

#11o • Uppdaterat: 2019-07-31 16:48
Henrik M

Jenz: Det är väl väldigt uppenbart om du läst hans kommentarer att han aldrig använt elbil i praktiken....
Jag ger upp....håller på att utveckla självskadebeteende av att stånga huvudet i väggen här...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.