Nästa artikel
Nya Audi S8 officiell
Nyheter

Nya Audi S8 officiell

Publicerad 5 juli 2019 (uppdaterad 8 juli 2019)
Fjärde generationens S8 kommer med 571 hästkrafter.

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-07-05 21:42
Henrik M

Mb600: Sen handlar ju inte allt om vad som är bäst i ren fakta.....finns nåt som heter känsla med, och den har ju olika personer för olika märken. Jag är absolut inte Audifantast, men att bara skriva att S-klass är ohotad är ju lite sådär...beror ju helt på vem som väljer...och vilken egenskap man prioriterar......
Jag personligen är medveten om att Tyskarna säkert i ren fakta är bättre bilar, men skulle jag köpt fossilbil i denna klassen hade jag valt en Jaguar XJ.....för den ger det där man inte kan sätta fingret på...och det kan inte köpas för pengar....

#c • Uppdaterat: 2019-07-05 22:06
Axa

Jag gillar ratten.
Den här klassen är inget jag har råd med men jag hade nog valt BMW 7-serie där jag tycker interiören är snyggare och jag tror man får något bättre kvalitet. Annars är S8 snyggare utvändigt.

#d • Uppdaterat: 2019-07-06 08:41
HT19

Jag hissar att man inte finner någon rost i den här från fabriken.

#e • Uppdaterat: 2019-07-06 09:41
N-iklas

Är väl lite onödigt att visa bilder på en ny Audi, text är väl det enda som är relevant, känns som man såg det här för flera år sedan.

#f • Uppdaterat: 2019-07-06 13:39
Henrik-Andersson

Kan hålla med om att ratten inte gjorde sig på bild, möjligt att den funkar estetiskt i verkligheten. Resten av inredningen var top notch.

Exteriört var den rörig, som om en 18-åring ska "fixa till" en gammal tråkig kaross. Han börjar med att köpa 20" fälgar (naturligtvis kromade) och sedan lite Biltema-trim i form av fyra fejkade avgasblås och några RS-dekaler. Slutligen inhandlas en kromad grill från Ebay som är alldeles för stor, men tuff !

Karossen andas tråkig statstjänsteman som en dag vaknar upp med åldersnoja och en dröm om att ta igen sin förlorade ungdom.

:) S8 är 5 179 mm bred och 1 945 mm lång !

#g • Uppdaterat: 2019-07-06 14:23
Henrik M

Låg: Nu var ju kanske uttrycket som ett glas vatten menad vad gäller designen och utstrålningen, inte bilens kvaliteer i sig. Och design är ju subjektivt så där kan du ju inte säga emot den personens smak och kalla den bakom "flötet" för att smaken hos den personen skiljer sig från din.

En fråga då, du som anser Audi är i toppklass på allt. Vad är din förklaring till att de nu när de presenterat sin e-tron inte är mer med i effektivitet? Utan tvärtom presterar nästan undermåliga resultat.

#h • Uppdaterat: 2019-07-06 16:02
Henrik M

Som jag skrev Mb så hade jag inte valt nån av dem, men att säga att den ena är bättre än den andre är svårt i denna klass utan det handlar mer om känsla, tycke och smak och vilken egenskap som prioriteras mest av den enskilde köparen. Många i denna klassen ser ju gärna diskretion som viktigt och då är ju A8 anonymare än S-klass och 7-serien eller XJ. Sen är jag medveten om att S-klass säljer bättre. Men det är dock inget som ger fakta om att den är bättre.

#i • Uppdaterat: 2019-07-06 19:16
Lima

Mb: fast nu jämför du A8 med S-klass. Bilen i fråga är en S8 och de som vill ha den lär kanske inte ens överväga en S-klass då S8 är en bil där fokus flyttats lite mer åt köregenskaper/förare, än att maximera komforten. Lite olika prio. (Kan iof fundera på om en sådan bjässe ska ha de egenskaperna).
Säger som Henrik: skulle inte valt någon av dem.
Gillar däremot ”diskretionen” i designen. Hyfsat tidlös, något jag gillar.

#j • Uppdaterat: 2019-07-07 11:40
JohanE

Spännande att designteamet kikat på det marina djurlivet med detta nylle. Den ser ju ut som en bardval på land...
Vet inte vad det är med biltillverkare nuförtiden men tävlar de i att göra den mest groteska grillen?

#k • Uppdaterat: 2019-07-08 20:05
Uky

...Dom har sett "Sagan om Ringen - Konungens återkomst" i extended version och inspirerats av "Mouth of Sauron".
Det är säkert en fantastisk bil - jag kan nästan känna lukten av fräscht läder! (om man är försteägare och slipper strulet som fattigt folk som äntligt haft möjlighet att köpa en begagnad) men just Audis grillar ... nej.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.