Nästa artikel
Volvo C60 Cabriolet – så kan den se ut
Nyheter

Volvo C60 Cabriolet – så kan den se ut

Publicerad 30 juni 2019
Volvo har saknat en taklös modell i sitt utbud sedan C70 försvann ur programmet 2013. Nu hoppas Vi Bilägares illustratör att detta skall ändras, vilket inte är helt otänkbart med tanke på tillverkarens hårda jakt på premiumstatus.

I den bästa av världar kommer modellen, låt oss kalla den C60, att baseras på laddbara S60 Polestar Engineered. Med 405 hästkrafter skulle bilen vara en direkt konkurrent till tyska konkurrenternas toppmodeller och samtidigt uppfylla dagens miljökrav med möjlighet att köra utsläppsfritt med hjälp av den 87 hästkrafter starka elmotorn.

Priset skulle naturligtvis bli högt, troligtvis närmare 800 000 kronor, men med tanke på att modellen skulle ha få konkurrenter skulle Volvo troligtvis få snurr på försäljningen. Till dess att modellen (eventuellt) blir verklighet får vi drömma vidare, vilket dessutom är gratis.

 Diskutera: Borde Volvo bygga C60 Polestar Engineered?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-07-01 12:01
Gunnar Lindberg

Henrik M Du skriver långt och väl men dina argument håller inte. Inga döda eller svårt skadade är Volvos målsättning. Då plockar man inte av taket och ersätter det med något som förhoppningsvis ger ett visst skydd.

#c • Uppdaterat: 2019-07-01 15:35
Masa

Nja - men först en vettig liten kombi, V40 CC.

#d • Uppdaterat: 2019-07-04 13:38
Henrik M

Gunnar: Jag är ganska övertygad att Volvos säkerhetsexperter lägger lite mer vikt bakom sina lösningar vad gäller säkerhet än att de "förhoppningsvis ger ett visst skydd". När de väl släpper något är det mycket testande bakom, så OM de skulle komma med en ny cab är jag övertygad om att det vore en av de öppna bilar med mest och bäst säkerhet på marknaden.

#e • Uppdaterat: 2019-07-04 19:08
Kanske

Det spelar ingen roll vilken eventuell säkerhet Volvos bilar har. Inte längre utan nu gäller det att sälja så mycket det går. Företaget är på väg att flytta till Kina och så länge de kan sälja som "svenska" bilar så gör de det.

https://www.svd.se/volvochefen-om-bristen-hur-sjutton-ska-vi-gora är en första indikation att på att flytten är på gång. Första meningen börjar med "Volvo Cars flyttar från Sverige...". Visst säger han att det ligger långt i framtiden och att problemet är kompetensen. Men Volvo flyttar oavsett.

#f • Uppdaterat: 2019-07-05 21:20
Henrik M

Kanske: Läste du hela artikeln?

Du tycker inte du själv sysslar med lite på gränsen till förvrängning nu? Det var ju knappast så att Håkan själv skrev artikeln och valde att lägga det i första meningen....du förstår att det var en Journalist som satte rubriken och sen ingressen till artikeln för att skapa nyfikenhet och klick till en betalartikel?

Sen är det helt klart oroande att det är sån brist på rätt kompetens....

#g • Uppdaterat: 2019-06-30 09:45
milkylainen

Tilltalar mig inte. För lite sex-appeal på en fyrkantig låda som cab.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.