Nästa artikel
Fransk cab populär sommarbil
Nyheter

Fransk cab populär sommarbil

Publicerad 21 juni 2019
Peugeot 206 CC ligger i topp.
När sommarvärmen äntligen är tillbaka vaknar svenskarnas sug efter cabbar. Här är listan på Blockets mest sålda modeller under maj månad med Peugeot 206 i topp.
Att bölja fram längs slingriga landsvägar och njuta av sommarens dofter behöver inte stanna vid en dröm. Just nu säljs det som allra mest begagnade cabbar vilket innebär att det är köparens marknad. Kan du tänka dig en fransk bil behöver inte hålet i plånboken bli så stort heller. Fyra av tio modeller på toppsäljarlistan är nämligen franska med Peugeot 206 i topp när Blocket sammanfattar sin statistik för maj månad.
 
– Försommaren är högsäsong för att sälja och köpa en cabriolet via oss. Kanske är det just för att solsäsongen är kort och vi vill ha all sol vi kan få under sommaren som cabbar är så populära, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket.
 
Just nu finns drygt 4 300 cabbar till salu och prismässigt är det köparnas marknad när utbudet stiger och priserna pressas. Medianpriset för en cabriolet var 109 000 kronor under maj månad, fem procent ned jämfört med månaden innan. De populäraste modellerna säljs snabbt och den allra hetaste modellen är nämnda Peugeot 206 cabriolet. Andrahandsvärdet är inte lika hett med ett medianpris på 24 000 kronor under maj månad. 

– Den har ett fällbart plåttak och fungerar bra även när det är kallt och regnigt som det ju ibland kan vara under de svenska somrarna. Det är också mycket bil för relativt lite pengar, säger Tero Marjamäki.
 
Andraplatsen på listan över cabbar som säljer snabbast innehas av italienska Fiat 500. Den lilla öppna bilen har ett medianpris på 75 000 kronor och 41 procent av bilarna såldes inom en vecka.

På listan hittar vi också två amerikanska muskelbilar, favoriterna Ford Mustang och Chevrolet Camaro. I genomsnitt är cabriolet-modellen av Mustang från 2003 med ett medianpris på 207 000 kr. Camaro är i snitt från 2000 och medianpriset ligger på 102 000 kronor. Tre av tio Mustanger och Camaros byter ägare inom en vecka.

Diskutera: Har du planer på att köpa en sommarbil? 

 
Snabbast säljande cabbarna på Blocket under maj 2019

1.     Peugeot 206
2.     Fiat 500
3.     Peugeot 307
4.     Renault Megane
5.     Volvo C70
6.     Peugeot 207
7.     Ford Mustang
8.     BMW Z3
9.     Chevrolet Camaro
10.   Mazda MX-5
 

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-06-23 16:48
L. Mäkinen

Det finns säkert en anledning till att det inte finns någon 208cc.

#c • Uppdaterat: 2019-06-23 20:41
mso 1000

Euro cab typ franska bilar och typ ford fikus cab mfl är ju såinnihelsicke fula så klockorna stannar så fort dom syns på allmän väg.
På den tyska sidan om gränsen är det motsatt förhållande.
Många är riktigt snygga och det gäller även dom svenska.

#d • Uppdaterat: 2019-06-23 23:59
N-iklas

Teknikens Värld.
"Assisterande chefsdesigner på GM Europe är Fredrik Backman och han är pappa till Astra TT:s synnerligen lyckade former. Duktig kille, dessutom svensk.
De flesta konkurrerande plåtcabbar ser inte lika smidigt graciösa ut vare sig med tak – eller utan. Jag utnämner på stående fot Astra TT till den snyggaste bilen i denna kategori – och jag brukar definitivt inte vara lättflörtad. Snyggt jobb, Fredrik!"

"Ja, men det var väl roligt Opel. Ni har i och med denna text mottagit Jonas Borglunds pris för bästa design. Och bilen verkar inte dum i övrigt heller."

#e • Uppdaterat: 2019-06-24 13:20
LC4ever

Hmmm. Detta är väl ingen lista på "De mest populära cabbarna", snarare de cabbar som man vill bli av med.
Därför finns tex inga Miata med på listan, den är så bra att man inte vill sälja den :)

#f • Uppdaterat: 2019-06-25 09:49
Pi

Skulle vara kul med en sån här typisk sommarbil men garage-situationen tillåter tyvärr inte detta. Miata är ju en favorit men den är lite småkrånglig att ta sig ur för en gammal gubbe...:)

#g • Uppdaterat: 2019-06-25 11:30
N-iklas

"finns tex inga Miata med på listan"
Jovisst, MX5 är Miata, men det är en beteckning som "entusiaster" knappast hört talas om så man kan förstå att det missas.

#h • Uppdaterat: 2019-06-25 19:17
Raphael

Haha, komiskt att inte känna till att ”Miata” är den amerikanska beteckningen på den bil som officiellt i övriga världen har modellbeteckningen MX-5.

#i • Uppdaterat: 2019-06-25 19:36
Raphael

Astra TT ser ut som en Mégane stålcab med annan front. I övrigt samma formspråk. Jag förstår inte hyllningarna av Astra TT.

#j • Uppdaterat: 2019-06-26 00:04
N-iklas

I princip är det stora likheter mellan en Rolls Royce och Ford Granada eller en Volvo 240.
Det avgörande är inte e.v. likheter utan skillnaderna, man måste se båda sidor av en historia om man vill förstå det man ser.
Det kan vara en obehaglig upplevelse att kritiskt granska den egna upplevelsen, men att göra så är lärorikt.

Astra har exempelvis det dyra tredelade taket som billiga cabbar inte har, det möjliggör en betydligt mer förfinad profil och taklinje med skärpa.
Resten av karossen och alla detaljerna, understryker denna skarpa, utdragna linje.
Astra är också lyxigare med ett dyrare utseende i detaljerna.

Jag gillar specifikt, den, generationen Megane, har nämligen vissa likheter med Opel, fast ägare säger att kvaliten är sisådär...
Strålkastare, grill, motorhuv (men inte stötfångaren) har liknade känsla, (skärpa) på Megane men resten av detaljer och övriga karossen är trubbigare, trögare och inte lika elegant, Megane försöker inte vara lyxigare med ett dyrare utseende i detaljer som Astra, utan är och förblir just en Megane.
Därför upplevs den inte lika snygg,.

Det tycks som de som gillar trubbiga och "rundare" utseenden är färre än de som inte gör det.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.