Nästa artikel
Provkör drömhojen i helgen
Nyheter

Provkör drömhojen i helgen

Publicerad 6 juni 2019
Nu är det dags för årets första Start2Ride. Årets bästa tillfälle för MC-entusiaster att provköra årets motorcykelnyheter.
I helgen kommer över 130 motorcyklar att finnas på plats för provkörning på Gillingebanan norr om Stockholm. Därefter rullar motorcirkusen vidare till Stora Holmbanan norr om Göteborg för samma upplägg helgen efter. Som besökare får du möjlighet att provköra motorcyklarna under två varv på testbanornas provslingor.

Eventet är kostnadsfritt med kravet att du måste boka din provkörning i förväg så arrangören vet vem som kör vad. Det går att boka på plats med risk för att just din drömhoj är fullbokad. 

För den som saknar körkort finns trafikutbildare på plats med övnings-mc och skyddsutrustning på Gillingebanan nu till helgen. För övriga motorcyklar krävs körkort med rätt behörighet. Med körkortsbehörighet B får du provköra tre- och fyrhjuliga motorcyklar samt alla mopeder på plats. Ett utbud som växer sig allt större. 

Besökare som har bokat provkörning behöver ta med sig hjälm, handskar och skyddsjacka. Motorcyklarna på plats har en provkörningsförsäkring men vid skada på fordonet kan föraren debiteras upp till 15 000 kronor i självrisk. Med andra ord – kör vackert. 

8-9 juni  
Gillingebanan, norr om Stockholm


15-16 juni 
Stora Holmbanan, norr om Göteborg

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-06-09 22:26
Axa

Mäkinen
Ja, jag är inte emot dig. Var och en väljer som man själv vill. Allt beror på vad man använder hojen till och hur mycket vikt som ska förflyttas (tex packning, medpassagerare...).
Jag tycker bara att det allt för ofta blir för mycket diskussion om kubik och en jakt efter större motorvolym. Folk med custom är väl de mest extrema. Idag är 1800 standard, när jag tog kortet för 20 år sedan var väl 1400 det vanliga. Om 10 år ska det väl vara en 4000 cc V8... ;-)

#c • Uppdaterat: 2019-06-10 08:06
Hackenbush

det finns redan idag, Boss Hoss har en V8 med ca 350-400 hk.

#d • Uppdaterat: 2019-06-10 11:03
L. Mäkinen

Jag ser ju gärna att en mc är hanterbar. Min första mc var en customhoj med samma namn som min saxofon (köpt, inte fått av en släkting som är stor som en husvagn), men jag får ont i ryggen av att sitta med fötterna för långt fram. Kan inte avlasta med att sträcka lite på benen.

Vad man har en mc till vet jag egentligen inte. Min grundtanke är att aldrig använda dem när jag ska någonstans utan bara för att ha kul.

#e • Uppdaterat: 2019-06-10 11:27
Axa

Hacken
Jo, jag vet men de är inte direkt normen för glidare. Men inom några år så... :-D

Mäkinen
Som min gamle körskollärare sa...en mc är bara till som leksak...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.