Nästa artikel
Seat gör Volkswagengruppens billigaste elbil
Nyheter

Seat gör Volkswagengruppens billigaste elbil

Publicerad 2 april 2019 (uppdaterad 2 april 2019)
Elbilen Seat el-Born.
Det spanska märket har som mål att ta fram en instegsmodell på under 20.000 euro.
För några veckor sedan presenterade Seat sin kommande batteribil el-Born. Den byggs på Volkswagengruppens gemensamma platta för elbilar MEB.

Nu berättar Seat att de kommer att utveckla en variant av MEB-plattformen, som är mindre och billigare än originalet. Bilarna som byggs på den plattan kommer att vara drygt 4 meter långa och kosta under 20.000 euro, motsvarande runt 200.000 kronor. 

Seats elektriska satsning inkluderar 6 laddhybrider och elbilar och inleds 2021. De två första helt eldrivna bilarna blir el-Born och Mii. Vidare kommer nya generationen Leon och Tarraco att finnas som laddhybrider och dessutom ska nybildade prestandamärket Cupras modeller Leon och Formentor utrustas med sladd.  

Diskutera: Tror du att Seats elbilar kommer att sälja bra?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2019-04-03 11:36
Klarsynt

@Pi Märkligt att du bryter mot alla forumregler genom att istället för att komma med något matnyttigt, så är det ända du har att komma med diverse fabricerade anledningar att få olika skribenter (vilka har något att komma med) avstängda.

1.2 Sunt förnuft
På Vi Bilägare försöker vi så långt det är möjligt att följa den netetikett som är bruklig. Detta betyder att förutom de rent lagliga aspekterna med förtal, hot, hets mot folkgrupp, sexuell läggning etcetera nedan, så ställer vi krav på att du som medlem är trevlig och respekterar andras åsikter. Du ska inte skapa och sprida uttalanden som är stötande eller kränkande. Kort sagt; uppför dig som en vuxen människa och använd sunt förnuft.

Respektera att folk tycker annorlunda än du, Pi. Istället för att yla om att de skall bli avstängda.

2.3 När du svarar på en tråd Håll dig till trådens ämne. Kommentarer ovidkommande för ämnet kan komma att raderas av moderator.

Vad har ditt avstängningsylande med elbilar att göra, Pi? 

.

#w • Uppdaterat: 2019-04-03 11:48
Pi

Klarsynt/Antifeministen - och du skall tala om att bryta mot regler som har en avstängning under annan signatur men glatt bytte signatur och återkom. F ö har jag redan varit i polemik med dig många gånger angående dina i mångas ögon märkliga åsikter om bl a säkerhetsfunktioner i bilar och denna gång är det ju ingen skillnad i ditt ständiga ältande om "blodsbatterier".

#x • Uppdaterat: 2019-04-03 11:57
Klarsynt

@Pi

Ännu mer av detsamma. Men Pi.. skäms du inte? Du talar om att andra skall stängas av medan du själv om och om igen bryter mot reglerna. Kanske är du som skall stängas av?

.

#y • Uppdaterat: 2019-04-03 13:16
Pi

Orsak och verkan...

#z • Uppdaterat: 2019-04-03 17:15
Axa

Det är märkligt att Klarsynt är så oerhört negativ till elbilar. Det är väl antagligen svårigheten i att se att teknik kan bli bättre och renare. Lite samma tankegångar hos de som vid datorns födelse försökte förutspå framtidens datorer och var övertygade om att den framtida datorn skulle uppta alla våningsplan i en skyskrapa...

Elbilen och den tekniken är här. Det steget kanske är nödvändigt för den vidare utvecklingen av fordonstekniker och typer men kommer även påverka teknik på andra områden.

#110 • Uppdaterat: 2019-04-04 06:39
Klarsynt

@Axa

Det är märkligt att Axa har så svårt att förstå att Klarsynt är oerhört negativ till blodsbatterier. Inte till elbilar.

.

#111 • Uppdaterat: 2019-04-04 09:57
Axa

Klarsynt
Intressant. Du vet att elbilar har batteri?
Ok, jag förstår att du har synpunkter på batteriteknik och framställandet framför allt men det har skett förändringar de senaste 10-20 åren på det området och utvecklingen sker framåt. Man kanske ska se det som ett nödvändigt mellansteg.

#113 • Uppdaterat: 2019-04-05 11:17
Styggavargen

Klarsynt, kan du inte åka och kontrollera hela produktionen ifrån mineraler till batterier. Gör en dokumentär kanske?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.