Nästa artikel
Uppdaterade Renault Kadjar – rapport från provkörningen
Direktrapport+Film

Uppdaterade Renault Kadjar – rapport från provkörningen

Publicerad 14 mars 2019 (uppdaterad 14 mars 2019)
Renault Kadjar har blivit medelålders och fått sig en översyn. Vi Bilägares Anders Helgesson har provkört.
Anders, vad kör du och var?
– Ansiktslyfta Renault Kadjar och den körs i – trumvirvel – Stockholm. Eller Stockholm och Stockholm, det är i trakterna av Gottröra vilket har renderat en del kommentarer om nedtrillande plan från de samlade presskårerna från Sverige och Danmark. Jag körde faktiskt runt den gamla ”landningsbanan”, men skogen har växt upp och i ärlighetens namn är spåren efter vinterstormen Alfrida mer skräckinjagande. 

Vad nytt?
– Visuellt – inte så mycket. Fronten har fått en lättare justering i form av bredare grill med mer krom. För att bilen ska uppfattas lite lägre, något som är lite kontraproduktivt i en suv, har den främre ”hasplåten” gjorts bredare och rakare. Nya ljussignaturer i LED-strålkastarna ger släktskap med övriga Renaultfamiljen och både blinkers fram och bak har nu ljusstarka LED-lampor.

– På insidan har mediaskärmen fått en duvning och man har rationaliserat bort några fysiska knappar och snyggat till klimatanläggningen. Dumt nog har man inte flyttat den skymda placeringen av stolsvärmeknapparna. Mittarmstödet kan numera justeras i längdled.

Okej, något nytt under kosmetikan?
– Ja, det är genomgående en ny uppsättning med motorer. Instegsmotorn på bensinsidan ger nu 140 hästkrafter och kombineras med en sexväxlad manuell låda eller sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Sedan finns en 20 hästkrafter starkare version av samma 1,33-litersfyra, den finns bara med den sjuväxlade automatlådan.

Något mer?
– Ja, det finns faktiskt en sak till som är högst väsentlig, men den kräver lite extra efterforskning så vad det är behåller jag för mig själv ett tag till, men jag lovar att ha ett svar i tidningen.

Klicka på filmspelare här ovanför för att se en film på uppdaterade Renault Kadjar.

Läs hela provkörningen av uppdaterade Renault Kadjar i Vi Bilägare nummer 6/2019. Prenumeranter får tidningen först och till lägst pris. Klicka här för att läsa mer om prenumeration.

Diskutera: Vad tycker du om Renault Kadjar?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2019-03-18 01:00
Raphael

Shogun, Renault har dragit upp Nissan och Mitsubishi ur träsket. Nu kommer Nissan och Mitsubishi få lära sig hur man bygger bilar.

#w • Uppdaterat: 2019-03-18 01:01
Raphael

Men AL, jag är ju här för att underhålla dig. Det vet du ju redan. Jag finns här för din skull, för din glädje och för ditt höga nöjes skull.

#x • Uppdaterat: 2019-03-18 01:01
Raphael

Men AL, jag är ju här för att underhålla dig. Det vet du ju redan. Jag finns här för din skull, för din glädje och för ditt höga nöjes skull.

#y • Uppdaterat: 2019-03-18 01:04
A.L

Javisst Raphael. Jag har förstått det och i denna tråd har du skött din uppgift med den äran.;-)

MVH AL

#z • Uppdaterat: 2019-03-18 09:51
Raphael

AL, tack för din uppskattning min vän. Jag bugar och bockar. :)

#110 • Uppdaterat: 2019-03-18 09:53
Raphael

Shogun, jag dricker bara alkoholfritt vin. Jag nyttjar inget med alkohol i. Jag har varit uppe sen halv 7 i morse, men jag har faktiskt jobb att sköta också även om jag tycker det är roligt att tjöta med dig här på ViB på min egen privata tid.

#111 • Uppdaterat: 2019-03-18 15:03
A.L

Jotack Raphael. Dina förklaringar där Renault specifikt inte tål tysk motorväg eller norsk trafikmiljö får väl ändå anses tillhöra humor i den högre skolan. Det måste du väl ändå hålla med om att det är lite lustigt?

MVH AL

#112 • Uppdaterat: 2019-03-18 18:42
Raphael

Al, det var inte det jag skrev. Jag skrev att man inte rakt av kan översätta tyska besiktningsresultat till Sverige på grund av skillnader i trafikmiljö. Och jag menar detta oavsett märke. Om detta är humor för dig så bjuder jag självfallet på det.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.