Nästa artikel
Bilfrågan: AdBlue i kyla?
Bilfrågan

Bilfrågan: AdBlue i kyla?

Publicerad 14 mars 2019 (uppdaterad 8 november 2021)
”Mellan november och mars är det ofta kallare än -11˚C. AdBlue fryser ju vid -11˚C, så hur ska jag tackla det problemet?” Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga
Min Passat är av årsmodell 2016 med en 2,0 diesel som är klassad som Euro6 tack vare att man tillsätter AdBlue. Jag bor inte långt från Polcirkeln och vintertid är här ofta kallare än minus 20˚C, mellan december och februari. Mellan november och mars är det ofta kallare än -11˚C. AdBlue fryser ju vid -11˚C, så hur ska jag tackla det problemet?
Kjell Isaksson

Svar:
Din bil har ett system för elektrisk uppvärmning av såväl ledningar som tank för AdBlue. Så när bilen startas sätter systemet igång att värma tank och ledningar. De flesta nya dieselbilar som ska klara EU6 måste ha AdBlue-rening och ska vid kallstart i minus 15 grader klara att få igång AdBlue-reningen inom maximalt 20 minuter. Men är det kallare så finns inte något liknande krav.
Däremot fryser mycket riktigt AdBlue-vätska vid lägre temperatur än minus 15. Så det är inte lämpligt att förvara dunkar för påfyllning i bilen. Vid påfyllning ska man heller inte överfylla systemet eftersom vätskan utvidgas när den övergår från vätska till fast form. Har man rätt mängd i tanken så ska den klara att vätskan fryser.
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-03-14 19:12
Raphael

Jag har kört diesel i 10 år utan något som helst problem. Snarare är det så att det finns en massa bilnördar som tycker om att hitta på problem så att de ska få någon sysselsättnig.

#c • Uppdaterat: 2019-03-14 19:14
Raphael

Snabb95, nya bensinbilar har partikelfilter som måste bytas. Du kan inte välja bort det eftersom det är obligatoriskt enligt nya regler.

#d • Uppdaterat: 2019-03-14 21:55
Raphael

Rudolf Diesel uppfann dieselmotorn, han var visserligen född och uppvuxen i Frankrike men hans föräldrar var tyska och eftersom han var tysk så är diesel en perfekt konstruktion.

#e • Uppdaterat: 2019-03-15 00:25
snabb95

Så perfekt konstruktion att tyska konstruktörer måste fuska för att kunna konkurrera med bensinbilar i USA.

#f • Uppdaterat: 2019-03-16 15:40
Raphael

Snabb95, det är helt klart så att fransmännen har lyckats förvalta arvet bättre från Diesel men så var han också född i Frankrike.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.