Nästa artikel
Webb-TV: Vi provkör Tesla Model 3
Video

Webb-TV: Vi provkör Tesla Model 3

Publicerad 2 mars 2019
Vi Bilägare har provat Tesla Model 3 på svensk mark. Se videoklipp från när vi provkörde den!
Vi Bilägare lyckades lägga vantarna på ett exemplar av Tesla Model 3, som precis har börjat säljas i Sverige. Vi provkör utförandet Performance, som med sin prislapp på över 700.000 kr knappast kan anses som den folkliga elbil som det pratats om innan.

Klicka på videoklippet för att hänga med Erik Wedberg på provkörningen. Du kan också läsa om den i Vi Bilägare 04/2019 som finns att köpa den 12 mars. 

Diskutera: Vad tycker du om Tesla Model 3?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#115 • Uppdaterat: 2019-03-04 11:15
Ted Svensson

Erik lät mer positiv när han provade den i New York för Teknikens Värld - vad har hänt?
Dessutom han klagar på att den är dyr - ja, men det kommer billigare version redan om ca 6 månader.

#116 • Uppdaterat: 2019-03-04 11:19
Ted Svensson

Att Vi Bilägare inte tycker om elbilar är ganska självklart. De ägs av OK som naturligtvis har rötterna i oljeindustrin som vill sälja bensin och diesel. Inte förvånad alls.

#117 • Uppdaterat: 2019-03-04 12:53
Roger Skagerström1

Det mesta jag stör mig på med Model 3 skulle lösas med en head up display. Skulle kostat dom en tusenlapp på sin höjd och gjort instrumenteringen så mycket smartare utförd.

#118 • Uppdaterat: 2019-03-04 19:09
Roy J

HUD skulle, som Roger skriver, lösa en del problem.
Men det känns riktigt skönt att sätta sig i en gammal Saab med rejäla knappar och vridreglage.

#119 • Uppdaterat: 2019-03-04 22:33
Bilräven

Det var den sämsta presentation jag hört på länge! Krävs det ingen kunskap o strategi före ett sådant ”inslag”? Hade hen haft längre hår, skulle jag tro hen hade pms eller kommit försent för dagis hämtning.. urdåligt o totalt intetsägande, enligt min åsikt.

#11a • Uppdaterat: 2019-03-05 20:48
Roy J

Bilräven, var det alldeles för mycket praktiska vardagsdetaljer för dig?
Jag hoppas att jag inte ser ett underliggande förakt för kvinnor i din text.

#11b • Uppdaterat: 2019-03-06 11:23
wacom59

Tesla skall ha eloge för att driva på el bilutveckling MEN dom är inte perfekta. Tesla har startat från 0 som biltillverkare och har mycket kvar att lära/fixa/trimma in innan dom är ikapp någon annan tillverkare. Se länk om en helt ny, ej använd Tesla 3 vid leverans:
https://youtu.be/FSLTNjGI8hw
Betalar man ca 750 Kkr och får en sådan bil levererad så blir man lite butter. Nu är det ju så att Tesla "fixar" till bilen men ändå. Det visar att dom har en bra bit kavar till att bli en "riktig" biltillverkare.
Tycker ändå att det är bra att dom satt press på andra att ta fram el alternativ. Sen är ju batterier ett problem. Jag är optimist och tror man löser det med ny teknik och andra material. Elbil är en stor del av framtiden tror jag.

#11c • Uppdaterat: 2019-03-06 14:24
Skodaägare

Mycket intressant att så många blir upprörda när det kommer en negativ recension av en Tesla. Har sett klippet och jag tycker inte Wedberg var överdrivit sur eller grinig. Men tydligen måste man okritiskt hylla Tesla och se alla deras bilar som världens åttonde underverk för att det ska vara okej. Att Model 3 är stötig har för övrigt flera tidningar rapporterat om. Har har vi en jämförelse med Nissan Leaf:

https://www.youtube.com/watch?v=idT_-ZRUqdw

Eftersom Nissan Leaf inte så är bekväm heller (ja, jag har åkt i en) så tror jag Wedberg har rätt i att Model 3 är stötig.

#11d • Uppdaterat: 2019-03-06 22:43
Bilräven

Roy: Nä - det var helt i avsaknad av praktiska vardags detaljer - Herre Gud va dåligt!! Fick vi veta om baksätet, infästningar av bilstol, airbags etc..? Nä - elefantbens A-stolpar och stötig gång, vindbrus etc var mest intresset för denna "person".. Hade hen varit seriös och kunnig hade hen förstått att A-stolparna inte stör framåt-sikten, utan möjligen något av vinkelsikten snett framåt - men å andra sidan räddar föraren/passagerarna vid ev olyckor ( bäst i test). Och har man inget motorljud så hör man vind/däck-ljud mer - dessutom musiken bättre. Stötig gång beror på däckprofilen på alla bilar som inte har sofistikerad fjädring, så det är bara att byta ner tumstorleken och öka profilen - om man känner för det.
Nä - låt reportern testa tvättmaskiner istället, så slipper jag läsa hens spalt, är mitt råd.
Ps. Inget kvinnoförakt här - men jag vet hur surt det är att komma försent till dagiset i 08-regionen..

#11e • Uppdaterat: 2019-03-07 10:20
Skodaägare

"Hade hen varit seriös och kunnig hade hen förstått att A-stolparna inte stör framåt-sikten, utan möjligen något av vinkelsikten snett framåt - men å andra sidan räddar föraren/passagerarna vid ev olyckor ( bäst i test). Och har man inget motorljud så hör man vind/däck-ljud mer - dessutom musiken bättre. Stötig gång beror på däckprofilen på alla bilar som inte har sofistikerad fjädring, så det är bara att byta ner tumstorleken och öka profilen - om man känner för det."

Ska jag förstå detta som att om man har något negativt att säga om Tesla Model 3, så är man inte seriös?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.