Nästa artikel
Webb-TV: Vi provkör Tesla Model 3
Video

Webb-TV: Vi provkör Tesla Model 3

Publicerad 2 mars 2019
Vi Bilägare har provat Tesla Model 3 på svensk mark. Se videoklipp från när vi provkörde den!
Vi Bilägare lyckades lägga vantarna på ett exemplar av Tesla Model 3, som precis har börjat säljas i Sverige. Vi provkör utförandet Performance, som med sin prislapp på över 700.000 kr knappast kan anses som den folkliga elbil som det pratats om innan.

Klicka på videoklippet för att hänga med Erik Wedberg på provkörningen. Du kan också läsa om den i Vi Bilägare 04/2019 som finns att köpa den 12 mars. 

Diskutera: Vad tycker du om Tesla Model 3?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2019-03-03 16:37
A.L

Axa. Oljelobbyn har nog inga bekymmer med elbilar. Det krävs ju fortfarande stora mängder energi för att både producera, utveckla som att ladda dessa. Dessutom behöver de ha vägar att köra på - som oljeindustrin kan hjälpa till med.

Så det är nog inga problem för oljeproducenterna att kränga olja även i framtiden, med eller utan "miljövänliga" elbilar.

MVH AL

#w • Uppdaterat: 2019-03-03 18:50
Axa

AL
Jo jag vet att oljeindustrin kommer överleva elbilen, jag var snarare sarkastisk. Visst kan man vara kritisk till Tesla men en del kritisk framstår som försök att greppa efter halmstrån i brist på annat...

#x • Uppdaterat: 2019-03-03 19:23
A.L

Axa. Ja buller och stötig gång är ju säkert jätteönskvärda egenskaper i en vagn för 700k. ;-)

MVH AL

#y • Uppdaterat: 2019-03-03 20:34
Axa

AL
Nåja, det kan man ju få som ”tillval” även på de etablerade märkena.
Jag tänkte bland annat pianolackade plasten som annars kan hyllas när sittande i premiummärke. Även den breda A-stolpen som annars hyllas när den sitter i en Volvo för det bidrar till säkerhet.

#z • Uppdaterat: 2019-03-03 21:31
saabnisse

Jag tror att den här bilen är så annorlunda att den kräver en tillvänjning om man ska uppskatta den. Sedan finns naturligtvis de som aldrig kommer att göra det.
När det gäller däckbuller är det ju naturligt med de idiotiska hjul som sitter på testbilen, men det är ju fritt val att få på normala med mera gummi, värre är väl anmärkningar på vindbrus, det är ju något som måste åtgärdas redan på konstruktionsstadiet.
En annan sak som jag inte gillar är pekskärmen, jag vill ha fysiska knappar, helst vippströmställare som man direkt ser läget på, men det är mer och mer sällsynt.
De jädrans pekskärmarna blir alltmer vanliga, men på Volvo är ju ändå många elementära funktioner kvar med knappar och på Mondeon kan man ju välja om man vill knäppa eller kladda.
Sedan håller jag helt med om att HUD borde finnas, att sitta med huvudet på tvären för att kolla det mest elementära är ju onödigt.
Men det ska bli kul när snikmodellen kommer, då har kanske åsikterna om 3:an mognat något.

#110 • Uppdaterat: 2019-03-04 07:57
Saabium

Överprissatt. En elbil är väl enklare att tillverka jämfört med tex en bensinare? Och bara en pekskärm, inga knappar och annat strul som kostar att installera. Visst batterierna kostar, men elbilar kommer bli billigare framöver.

#111 • Uppdaterat: 2019-03-04 08:41
L. Mäkinen

Det borde vara ganska tydligt att Tesla knappast gör stor vinst på varje bil de tillverkar. Det är både bilfabrik och utveckling som ska betalas och i slutet av nästa vecka ska Model Y presenteras.

#112 • Uppdaterat: 2019-03-04 10:39
stonebreaker

En "bil" utan instrumentpanel ... vem köper något dyligt?

#113 • Uppdaterat: 2019-03-04 10:45
Saabium

Att Tesla inte gör stor vinst kan ju knappast vara bilkonsumenternas fel. Måste bero på interna problem inom allt från utveckling till produktion.

#114 • Uppdaterat: 2019-03-04 11:15
Granlundii

Även om jag är skeptisk till mycket med Tesla så tycker jag också att Erik är lite onödigt grinig i analysen. Det är helt okej det negativa han lyfter upp, men det känns som att han glömmer att nämna det som faktiskt är bra med bilen. Med tanke på att många/de flesta motorjournalister verkar tycka att det är en jättebra/rolig bil så tror jag nog att det finns bra saker som inte blev nämnda. Men kanske Erik helt enkelt glömde bort det lite grann, det är mycket man skall komma ihåg :)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.