Nästa artikel
Webb-TV: Vi provkör Tesla Model 3
Video

Webb-TV: Vi provkör Tesla Model 3

Publicerad 2 mars 2019
Vi Bilägare har provat Tesla Model 3 på svensk mark. Se videoklipp från när vi provkörde den!
Vi Bilägare lyckades lägga vantarna på ett exemplar av Tesla Model 3, som precis har börjat säljas i Sverige. Vi provkör utförandet Performance, som med sin prislapp på över 700.000 kr knappast kan anses som den folkliga elbil som det pratats om innan.

Klicka på videoklippet för att hänga med Erik Wedberg på provkörningen. Du kan också läsa om den i Vi Bilägare 04/2019 som finns att köpa den 12 mars. 

Diskutera: Vad tycker du om Tesla Model 3?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2019-03-02 21:21
Henrik M

Klarsynt: Jo men att de hade helt fel ur ett realistiskt resonemang förstår väl du med om den skulle kosta 35.000 dollar i USA och det ska skeppas hit och betalas tull och moms så du kan väl inte säga du var så dum så du trodde på att den skulle kosta 300.000 kr här?! Det är ju bara sunt förnuft och ett lagom mått av kritik mot det man läser....

Men kvaliten? Du kan väl inte annat än erkänna att elbilarna är jäkligt bra och utan tvekan kan vara framtiden? Har du själv provkört nån nyutvecklad ren elbil som inte är en ombyggd fossilbil?

#m • Uppdaterat: 2019-03-02 22:16
Klarsynt

@Henrik M

MestMotor var visst så dumma. Vad mer kan sägas.

"Glöm inte att tipsa era polare som ska byta bil nästa år " *asgarv*

Eller som Erik Wedberg säger i filmen ovan: "Vad hände med folkbilen vi var utlovade?". Och han sågar bilen så det står härliga till. "A-stolparna är tjocka som elefantben". Jag vet inte vad det är för kvalitet du åsyftar men ingen annan än du kan uppenbarligen finna den.

Jaaa.. så här är det med elbilar. Alltid är allting i framtiden. Och när framtiden är nu, slutligen, så är framtiden inte alls som det utlovats.

.

#n • Uppdaterat: 2019-03-03 00:52
Henrik M

Alltså läser du inte vad jag skriver? Tesla har aldrig gått ut och sagt den skulle kosta 300.000 kronor på gatan här, de utlovade en inropare för 35.000 dollar och den har de släppt nu. Att en hel del människor var rent ut sagt dumma nog att räkna om på något skumt minussätt att den skulle kosta 300.000 kronor här i Sverige är väl absolut inte Teslas fel och något de ljugit om?? Sen att folk sväljer det som de läser utan ett uns av källkrititk eller annat är ganska skrämmande......

Ja, jag håller med om att Wedberg sågar bilen i filmklippet, men som jag med skrev tidigare om du hade bemödat dig med att läsa, ta till dig innan du bara kastar ur dig ditt mantra så tycker jag han gör det på ett ganska negativt förutbestämt sätt för att kunna klaga. Jag har en V90 idag och vill påstå att den har betydligt mer skymd sikt av A-stolparna än vad Model 3 har. Och hur ofta läser du om den kritiken?

Men tyvärr får du nog finna dig i att jo, elbilar är en stor del av framtiden, och de är här, troligtvis bättre än du tror. Tycker den bästa rekommendationen är att du själv åker till närmsta Tesla och testar själv, vem vet, du kanske blir positivt överraskad :)

#o • Uppdaterat: 2019-03-03 08:58
Klarsynt

@milkylainen

Men han var märkbart besvärad med att gå emot den gängse PK-inriktningen och formligen såga en elbil.. hans röste självde och skakade :)

.

#p • Uppdaterat: 2019-03-03 09:03
mw73

Headsup och elbaklucka ska självklart vara standard på en bil i den här prisklassen, att den inte är halvkombibaklucka är också ett stort minus.

#q • Uppdaterat: 2019-03-03 09:04
mw73

Bullrig och stötig hör inte heller hemma i prisklassen, gör om gör rätt Tesla.

#r • Uppdaterat: 2019-03-03 09:12
Pi

Körde en Model S för nåt år sen och det som imponerade mest var ju accelerations-prestanda. F ö tyckte jag personligen inte att den var så imponerande frånsett en del elektroniska finesser som att den t ex kunde programmeras att höja markfrigången automatiskt om man t ex hade dålig väg sista biten hem. Men baksäteskomforten var inget att skryta med trots bilens storlek och om jag inte minns fel så var den också rätt låg och obekväm att ta sig i och ur.
Och inte ens ljudkomforten var imponerande. Nu körde jag den visserligen vintertid men jag gjorde en direkt jämförelse på samma vägavsnitt omedelbart efter inkl enkel ljudnivå-mätning mot min egen bil och till min stora överraskning så var den stora och dyra Teslan inte alls mera tystgående på den E4-sträckan utan snarare tvärtom. Tämligen övertygad om att t ex en Mercedes av större modell skulle varit avsevärt komfortablare att åka i - om det varit ett avgörande krav.
Och då hör det till att jag i grunden varit mycket intresserad av eldrivna fordon under många års tid och provkört ett flertal men antagligen var förväntningarna lite för stora på denna stora, tunga och dyra bil.

#s • Uppdaterat: 2019-03-03 10:18
40-talisten

Bullret i bilarna numera kommer ju nästan enbart från däcksljud på vår sönderkörda grovasfalt. Testets M3 hade 20-tumsfälgar med lövtunna lågprofildäck. Tacka fanken för att bilen bullrade, det gör väl alla bilar när man envisas med denna nutida utseendenyck.

#t • Uppdaterat: 2019-03-03 12:24
Henrik M

mw73: Så du tror inte en BMW M3 eller Audi RS4 bullrar och stöter? Samma prisklass och prestanda....
Självklart det blir bullrigt och stötigt med en Performencemodell utrustad med 20 tum. Ganska övertygad de hade upplevt Long Range med standardutrustningen 18 tum bättre.

Självklart har Model 3 sina brister, det har alla bilar mer eller mindre, tycker bara Wedberg var lite onödigt negativt inställd här för att vara en objektiv journalist.

#u • Uppdaterat: 2019-03-03 12:26
Axa

Intressanta kommentarer. Man kan ju tro att en hel del arbetar för oljelobbyn.
Den verkar sälja ganska bra i USA och det lär väl svida för oljebaronerna.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.