Nästa artikel
Volkswagen Passat facelift – rapport från premiären
Nyheter

Volkswagen Passat facelift – rapport från premiären

Publicerad 6 februari 2019
Nu är det dags för medelåldersuppdatering av Volkswagen Passat och Erik Wedberg är på plats vid premiäravtäckningen i Hamburg. Vad är nytt?
Hej Erik, nu när du står bredvid nya Passat kan du väl berätta vad som är nytt.
– Det går fort! Det är nämligen inte så mycket nytt. Utseendemässigt är det svårt att se nyheterna. Om man tittar noga ser man att stötfångarna fram och bak har fått lite ny design och baktill ser man att bakljusen har samma form men nya LED-signaturer. Passaten får nu tre tydliga L-former i vardera bakljus.

Finns det inga tekniska nyheter?
– Jodå, mest intressant är laddhybriden som många har väntat på. Passat GTE har ju inte gått att köpa sedan en tid tillbaka i väntan på uppdateringen och enligt Volkswagen Sverige har man ett antal tusen beställningar som ligger och väntar. Uppdaterade Passat GTE har samma totala systemeffekt som tidigare, 218 hk, men batteripaketet växer från 9,9 till 13,0 kWh och det gör att den elektriska räckvidden ökar till 55 km i WLTP-körcykeln. Det kan översättas till 70 km NEDC. Gamla Passat GTE kom upp till 50 km NEDC på el. Visst är det en förbättring, men inte så stor som jag hade hoppats på.

Något mer nytt?
– Det blir en hel del detaljförändringar i motorutbudet och mest intressant är de nya motorerna 1,5 TSI Evo och 2,0 TDI Evo. Dessutom får Passaten ett antal nya tekniksystem och blir faktiskt den mest självkörande VW-bilen. Den sägs vara ännu lite mer autonom än Touareg.

Högre priser?
– Priserna avslöjas tyvärr inte än på ett tag och lanseringen i Sverige blir först framåt sensommaren.

Läs mer om nya Passat i Vi Bilägare 03/2019 som kommer ut den 19 februari. Prenumeranter får tidningen en vecka innan det. Läs mer om prenumeration här!

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen Passat?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2019-02-07 08:21
Grosser

Det är en Passat, det gör sitt jobb trots slätstrukenheten. Passar alltså in utmärkt i landet Mellanmjölk. Inget fel med det!

#m • Uppdaterat: 2019-02-07 10:18
Minimats1

Synd att den analoga klockan försvann. Den kändes lite exklusive på en bil som VW Passat. Annars får man väl inga vill ha känslor när man sätter sig i en VW Passat. Känns ganska tråkig. Fast den är till storleken nästan lika stor som en Audi A6 men kostar mindre än Audi A4 och då väljer nog många VW Passat istället för Audi A4 av kostnadsskäl.

#n • Uppdaterat: 2019-02-07 21:12
adzam

en lite tråkig bil som inte sticker ut.
en perfekt jante bil då ingen bryr sig att man kör passat.. dessutom praktisk som kombi.. en svensk folkbil

#o • Uppdaterat: 2019-02-08 21:08
jørgenn

DER ER IKKE MEGEN NYTÆNKNING OVER PASSAT 2019 , OGSÅ MED DIESEL VIRKER SOM OM FOLKEVOGN ER GÅET I HI. kom med noget nyt..

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.