Nästa artikel
Fri fart kan tas bort på Autobahn
Nyheter

Fri fart kan tas bort på Autobahn

Publicerad 22 januari 2019 (uppdaterad 22 januari 2019)
Sträckor med obegränsad hastighet på de tyska motorvägarna kan försvinna för att klara miljökrav.
Autobahn är kanske mest känt för att det på vissa sträckor inte finns någon hastighetsbegränsning. Men för att minska utsläppen från transportsektorn och kunna leva upp till EU:s klimatmål kan de styrande i landet behöva införa en hastighetsbegränsning på max 130 kilometer i timmen på motorvägarna, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Förslaget presenteras i en rapport som Reuters tagit del av och i den står också att det kan behövas en skattehöjning på bränsle från och med 2023 för att få ner utsläppen av växthusgaser. 

Diskutera: Vad skulle du tycka om att fri fart försvann från Autobahn?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2019-01-23 08:20
Saabium

Alla miljöåtgärder är "en spott i universum", om man ser dem isolerat. Men samantaget är det de som bygger helheten. Enkelt.

#m • Uppdaterat: 2019-01-23 10:01
Klarsynt

Som vanligt kanske den stora frågan inte är vilket fordon man kör eller hur fort man kör utan hur långt man kör och hur långt den sammanlagda sträckan är för hela populationen. Det är nog viktigare än något annat.

En Hummer som körs 100 km förbrukar i princip lika mycket som en Punto som kör 200 km. Så om Herr Schmidt bor i Berlin men arbetar i München och veckopendlar med sin Punto så släpper han ut bra mycket mer än Herr Liesl som både bor och arbetar i München och där åker omkring lite grann med sin Hummer på helgerna, fast mest tar tunnelbanan när han skall till jobbet.

Punton blir ju här bra mycket "miljöfarligare" än Hummern.

Så vill man göra något så är det kanske att med olika politiska medel tillse att folk faktiskt bor där de arbetar och inte sitter och åker toklånga sträckor i bil varje dag för att komma fram och åter. Ta bort reseavdrag och liknande för bil, till exempel.

Men återigen så spelar det ingen som helst roll när resten av världen i vilket fall som helst konsumerar de droppar som vi sparar. So why bother?

.

#n • Uppdaterat: 2019-01-23 11:55
HT19

Kommer aldrig hända!

#o • Uppdaterat: 2019-01-23 12:30
Apex

HT19

Varken hoppas eller tror att det händer.

#p • Uppdaterat: 2019-01-23 21:26
Axa

Notarius
Om ditt liv hänger på hur många gasa du får, ja det bekräftar väl den låga åldern.

Båda har ju rätt i att befolkningen måste minska. Och det mest humana är att det föds färre. Naturligtvis vore frivillighet det bästa men vad är alternativet ifall befolkningen fortsätter öka? Att skjuta av 4 miljarder? Det väljer jag hellre tvångssterilisering...

#q • Uppdaterat: 2019-01-24 16:14
Sabud2

Tja, det är väl inte hela världen. Självkörande fordonsteknik är snabbt på väg och glöm i framtiden den frihet som dagens bilinnehav innebär. Att köpa en ny bil i dag ger mig en 0-kick. Har för övrigt kört runt 300 km/tim på väg till `ringen´ så jag har fått min beskärda del av hastighet.

#r • Uppdaterat: 2019-01-25 09:04
Deeds

.gif får går direkt till fängelse utan att passera "gå".
Extremt ogenomtänkt inlägg som resulterade i en inaktivering.

#s • Uppdaterat: 2020-05-04 16:43
Hundter

Fri fart är en skröna! Oftast pågår det vägarbeten eller är ”Stau”!! Har svårt att förstå vitsen med att köra fort! Sliter både på bil och vägbana och utsätter andra för stora risker!
Åk till Nürburgring
nära Nürburgring Nordschleife, In der Stroth, Meuspath, Tyskland, så får ni sen hur illa dessa ”fartfantomer” kör!’

#t • Uppdaterat: 2020-05-04 16:43
Hundter

Fri fart är en skröna! Oftast pågår det vägarbeten eller är ”Stau”!! Har svårt att förstå vitsen med att köra fort! Sliter både på bil och vägbana och utsätter andra för stora risker!
Åk till Nürburgring
nära Nürburgring Nordschleife, In der Stroth, Meuspath, Tyskland, så får ni sen hur illa dessa ”fartfantomer” kör!’

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.