Nästa artikel
Bilfrågan: Måste jag tala om vem som kört för fort i en fartkamera?
Bilfrågan

Bilfrågan: Måste jag tala om vem som kört för fort i en fartkamera?

Publicerad 9 januari 2019 (uppdaterad 6 november 2020)
Illustration: Johan Isaksson
”Jag har inte fått med någon bild. Är jag skyldig att uppge vem som haft tillgång till min bil vid den aktuella tidpunkten?” Vi Bilägare svarar.

På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Jag har fått hemsänt en begäran om att uppge vem som framfört min bil förbi en hastighetskamera vid ett visst tillfälle. Jag har inte fått med 
någon bild. Är jag skyldig att uppge vem som haft tillgång till min bil vid den aktuella tidpunkten?
Margaretha

Svar:
I Sverige har vi inte riktigt samma regler som i många andra länder där man har ägaransvar – och då måste bilägaren tala om vem som kört bilen vid exempelvis en hastighetsöverträdelse som dokumenterats av en kamera.
I Sverige har polisen rätt att hålla förhör med den som kan antas lämna uppgifter om vem som kört, om det inte är bilägaren. Troligen har polisen kontrollerat med körkortsregistret och kunnat avgöra att den som kört i ditt fall kanske inte är en kvinna. Det är möjligen därför du har fått denna förfrågan. 
Moraliskt sett kan man tycka att du har skyldighet att tala om vem som kört, men inte enligt lagstiftningen – än så länge. Detta kryphål utnyttjas flitigt i vissa fall, vilket är en av anledningarna till att många fartsyndare kommer undan. Men allt fler företag med tjänstebilsflottor har som policy att tala om vem som är användare av bilen. Sveriges föraransvar vid trafikbrott innebär dock att du kan hävda att du inte vet, eller inte vill, säga som det är. 
Erik Rönnblom, Vi Bilägare

Diskutera: Vad tycker du om svaret?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2019-01-09 18:45
pinjong

Kan man inte bara ta boten frivilligt som bilägare och slippa "förhör"?

#c • Uppdaterat: 2019-01-09 18:46
Farbror Blå

Håller med Ivarsson om att det är stor skillnad på att parkera fel och att köra för fort då fortkörning ofta medför betydligt allvarligare konsekvenser. Samtidigt tycker jag att en hastighetsöverträdelseavgift bör kunna införas för bilägaren om det inte går att styrka vem som kört aktuell bil. Självklart ska inte avgiften tas upp i något brottsregister. På detta vis hade man sannolikt kunnat lagföra desto fler vid kameraskåpen, man hade motverkat åtskilliga biljakter, polisiära utredare kunde då syssla med bättre saker, staten hade fått in mer pengar och respekten för hastighetsgränserna hade troligen ökat.

#d • Uppdaterat: 2019-01-09 18:53
Farbror Blå

Pinjong- en bilägare kan aldrig ta på sig en bot för en annan person. Det är föraren som ska dömas och id:n ska vara styrkt. Förhör är man skyldig att inkomma till. Därmed inte sagt att alla bilägare rutinmässigt kallas till förhör bara för att utreda en hastighetsöverträdelse. Sådan utredningskapacitet har inte den svenska polisen.

#e • Uppdaterat: 2019-01-09 19:01
Raywave

Det är lagstiftningen och tillämpningen som är så bristfällig att hela rättsväsendet fungerar knackigt. Det är inte Margarethas ansvar. Om ägaransvar gällde istället skulle det ligga i hennes ansvar och intresse att inte låna ut sin bil till den som kört för fort. Självklart det enda rimliga.

#f • Uppdaterat: 2019-01-09 19:13
Pi

Så länge fortkörning kan rendera körkortsinnehavaren körkortsindragning så kan inte bilägaren göras ansvarig - det borde vara rätt uppenbart. Skall fortkörning bara bestraffas med böter a'la felparkering - då kan givetvis bilägaren göras ansvarig. Men vill vi detta egentligen ? Inte lär de brutala fortkörningarna bli färre på det sättet.

#g • Uppdaterat: 2019-01-09 20:05
Jan-Eric Wilhelmsen

Dessa självkörande bilar där ingen har ansvar, ett perfekt trafiksamhälle väntar.

#h • Uppdaterat: 2019-01-09 20:28
saabnisse

Självkörande bilar lyder lagen!

#i • Uppdaterat: 2019-01-09 21:49
Axa

Ivarsson
Men om det var så att du inte ville uppge vem din vän var så skulle du förmodligen häktas för skyddande av brottsling, medhjälp till mord, etc.

#j • Uppdaterat: 2019-01-09 22:39
Farbror Blå

Kan man i andra europeiska länder som t.ex. Storbritannien och Nederländerna ha ett avgiftssystem när bilägaren inte kan/vill uppge vem som kört fordonet så är det troligen inte omöjligt att införa det här i Sverige heller. Om man tycker det är en extrem tanke så får man gärna tycka det. Kan vi godta att en bilägare ska betala en felparkeringsavgift åt en annan som lånat bilen så ser inte jag någon större skillnad mer än att det är ett trafikbrott att köra för fort och det är just det som lagstiftaren ser som ett hinder att införa systemet här.
Axa: Skulle din bil vara inblandad i ett mord som mordredskap så lär du inte bli misstänkt för medhjälp så länge det inte går att misstänka att du inte har minst likgiltighetsuppsåt till mordet., vilket kan vara svårt att bevisa. Du lär dock bli hämtad till förhör om mördaren inte blivit gripen.

#k • Uppdaterat: 2019-01-09 22:54
Axa

Farbror Blå
Ja, finns det förutsättningar för bevis ser läget bättre ut. Men om man som Margaretha fast i ett mordfall inte vill uppge namn på den misstänkte kan det bli fråga om skyddande av brottsling.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.