Nästa artikel
Svenska priser på Kia Niro som elbil
Nyheter

Svenska priser på Kia Niro som elbil

Publicerad 22 november 2018 (uppdaterad 22 november 2018)
Kia Niro toppar registreringsstatistiken i augusti.
Hos oss kommer den inte att heta e-Niro utan Niro EV. Nu vet vi priserna i Sverige.

Helt eldrivna Kia Niro rullar in hos bilhandlarna i slutet av december, men publik debut gör den redan på elbilsmässan eCarExpo som går av stapeln i Göteborg 30 november till 2 december. Här i Sverige kommer bilen inte att hela e-Niro, som tidigare kommunicerats, utan behåller konceptets namn EV. Kia säger att intresset varit rekordstort och att över 6.000 personer registrerat sig för att få löpande uppdateringar om bilen. 

I Sverige kommer enbart det större batteripaketet på 64 kilowattimmar att säljas. Det ska ge en räckvidd på 48,5 mil enligt den nya, strängare körcykeln WLTP. Systemet är vätskekylt vilket ska ge en stabil temperatur på batteriet och ger möjlighet till upprepade snabbladnningar. Det finns luftvärmepump för uppvärmning eller kylning av kupén.

Så till priserna. Det finns två utrustningsnivåer: Advance och Advance Plus. Grundnivån Advance kostar 429.900 kronor och då får man bland annat nyckellöst system, backkamera och Apple CarPlay/Android Auto.

Upp ett steg ligger Advance Plus på 459.800 kronor och då tillkommer också dödavinkelnvarnare, LED-huvudtrsålkastare och ventilerade framstolar. Dessutom finns på denna nivå ett teknik-paket att välja till för 14.900 kronor och det innehåller bland annat trådlös laddning av mobil, sollucka och LED interiörbelysning.

I priserna är den statliga klimatbonusen inte inräknad. Det innebär att 60.000 kronor kan dras av från summan.

Diskutera: Vad tycker du priserna på Kia Niro EV?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#115 • Uppdaterat: 2018-11-26 11:06
Axa

Kesey
Man jämför bilar med bilar när det gäller inköpspris. Det finns ju inga särskilda incitament för att köpa elbil och den merkostnaden som det innebär. Som konsument kan man känna sig miljömedveten även om man köper en riktigt snål bensinare eller diesel. Det är därför först när elmodeller jämförbara med bränslebilar har liknande pris som det blir intressant för många.

#116 • Uppdaterat: 2018-11-26 17:22
Grosser

Elbil är så mycket roligare och behagligare att köra än någon träig bensinare eller knackig diesel. Väl värt pengarna.

#117 • Uppdaterat: 2018-11-26 21:13
Axa

Grosser
Om det är värt ett prispåslag på ibland 100 000 för samma modell tycker jag inte.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.