Nästa artikel
Kia ökar på begagnatmarknaden
Nyheter

Kia ökar på begagnatmarknaden

Publicerad 13 november 2018 (uppdaterad 15 november 2018)
Försäljningen av gamla Kia-bilar växte med 17 procent under tredje kvartalet i år jämfört med i fjol.
Bilvärderingsföretaget Bilpriser har summerat begagnade bilköp under juli, augusti och september 2018. De har hämtat sina siffror från statistikföretaget Vrooms sammanställning av bilregistret transaktionsdata.

Totalt såldes 312.478 begagnade bilar under tredje kvartalet 2018. Det är en minskning med 0,1 procent jämfört med samma period i fjol. En tredjedel av de sålda begagnade bilarna var dieselbilar. 

– Diesel fortsätter att öka på begagnatmarknaden till följd av ett fortsatt inflöde av dieselbilar från leasingbilsmarknaden. Vi kan också se att snittpriserna på dieselbilar var cirka 10 procentenheter lägre än för bensinbilar under kvartalet, säger Henrik Littorin vd på Bilpriser.se.

Var femte bil som bytte ägare var en Volvo och V70 var den vanligaste modellen. Däremot är Kia den biltillverkare som ökat absolut mest, upp 17 procent under kvartalet jämfört med året innan.

Andra uppgifter från Bilprisers sammanställning som går att utläsa är att grå var den mest populära färgen medan orange och brun var de färger som ökade mest i popularitet.

Diskutera: Vad tycker du om statistiken?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2018-11-13 14:13
L. Mäkinen

Följer begagnatstatistiken nybilsförsäljningen med tre års eftersläpning?
För tio år sen köpte ingen vettig människa en KIA. Nu har jag en själv. ;-)

#2 • Uppdaterat: 2018-11-13 15:05
Styggavargen

Huga snart kommer alla gamla XC60 att komma ut som begagnade, 3-8 år gamla... tror tyvärr att många gamla Volvos kommer att få skickas utomlands ty nog inte så gångbart här i Sverige med höga priser på skatt och drivmedel.

#3 • Uppdaterat: 2018-11-13 17:03
Audi 60 L

Utanför ämnet: ViB:s mejlutskick är i fel format för mig. Inte anpassad till sidan. Man ska inte behöva scrolla i sidled. Är det bara jag som noterat detta?

#4 • Uppdaterat: 2018-11-14 08:26
Klarsynt

Bonus-malus har gjort att efterfrågan på begagnade bilar har ökat. Många populära nya bilar får en "straffskatt" på grund av höga utsläpp. Att köpa en begagnad bil, som är registrerad före juli 2018, är ett sätt att komma undan malusskatten.

Så man behåller helt sonika sina gamla fordon och köper gärna ett äldre också. Se till att vårda era dyrgripar, för de lär inte minska i andrahandsvärde på samma vis som förr.

.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.