Nästa artikel
Högre fart för elbilar
Nyheter

Högre fart för elbilar

Publicerad 6 november 2018
Österrike vill locka elbilsköpare med att de får köra fortare än andra bilister.
Den österrikiska regeringen är missnöjda med landets elbilsförsäljning (cirka 1,5 % av nybilsförsäljningen) och har initierat ett paket med extra goda morötter till elbilsägarna, utan att belasta landets budget. 

Det mest iögonfallande är att elbilar ska få köra 130 km/tim på de motorvägsavsnitt som annars är begränsade till 100 km/tim. Dessutom ska elbilarna få tillgång till bussfiler. En tredje del av stimulanspaketet för elbilar är att städerna uppmuntras att upplåta fri parkering till eldrivna fordon.

Diskutera: Bra idé att låta elbilar köra fortare än andra?

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2018-11-07 05:32
Peter i Sydney

Att få köra fortare med en elbil är givetvis rena idiotin men resten verkar ju vettigt. Att kunna köra i bussfiler och parkera gratis är givetvis en stor fördel. Här i Sydney erbjuder North Sydney council gratis parkering till hybrid- och elbilar.

#m • Uppdaterat: 2018-11-07 05:48
Klarsynt

@Pi

Vad har Apples aningens sjunkande försäljning med resonemanget om att en produkt som folk vill ha den blir såld, emedan en produkt som folk inte vill ha den blir inte såld - oavsett hur mycket skattepengar staten slänger på den. Absolut ingenting.

.

#n • Uppdaterat: 2018-11-07 07:07
CEAT

Fasen vad roligt att glida i en elfiat bredvid en Mustang där mustangen blir stoppad och fiaten glider vidare i 130 km/h. Klockrent! (Sjuk idé dock).

#o • Uppdaterat: 2018-11-07 22:43
VW Polo 2012

Kanon, och så kan väl gränsen för rattonykterhet höjas för dom som köper en elbil . så kan man sälja än mer elbilar. Och varför inte införa att elbilar alltid har förkörlrätt så kommer dom fram ännu fortare.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.