Nästa artikel
Volvo sist i konsumentundersökning
Nyheter

Volvo sist i konsumentundersökning

Publicerad 25 oktober 2018 (uppdaterad 25 oktober 2018)
Problem med Sensus gör att amerikaner rankar bilmärket lågt.
I USA har över en halv miljon bilägare fått sätta betyg på sina nya bilar och berätta vilka eventuella problem de haft. Volvo hamnar föga smickrande på en 29:e plats med 22 av 100 poäng. I närheten parkerar också andra bilmärken som Cadillac och Tesla. Längst upp på listan har amerikanerna valt att sätta Lexus, Toyota och Mazda.

Problemen i kvalitet och driftsäkerhet som rapporterats i gällande Volvo återfinns i suvarna XC60 och XC90, samt i stora sedanen S90. Infotainmentsystemet Sensus lider av att skärmen stundtals fastnar. Det har också uppstått krångel med klimatanläggningen och vissa förare har hört skramlande ljud i kupén. På S90 fanns även klagomål på gnisslande och knackade motorer. 

Du kan läsa utförliga betyg och kommentarer om bilmärken och bilmodeller på Consumer Reports hemsida

Diskutera: Vad tycker du om resultatet i undersökningen?
 
Lista: Consumer Reports konsumentrankning 2018

(placering, märke, poäng)

  1. Lexus: 78
  2. Toyota: 76
  3. Mazda: 69
  4. Subaru: 65
  5. Kia: 61
  6. Infiniti: 61
  7. Audi: 60
  8. BMW: 58
  9. Mini: 57
  10. Hyundai: 57
  11. Porsche: 54
  12. Genesis: 52
  13. Acura: 51
  14. Nissan: 51
  15. Honda: 50
  16. Volkswagen: 47
  17. Mercedes-Benz: 47
  18. Ford: 45
  19. Buick: 44
  20. Lincoln: 43
  21. Dodge: 40
  22. Jeep: 40
  23. Chevrolet: 39
  24. Chrysler: 38
  25. GMC: 37
  26. RAM: 34
  27. Tesla: 32
  28. Cadillac: 32
  29. Volvo: 22

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#l • Uppdaterat: 2018-10-26 19:50
Vorwärts

Att Volvo hamnar som jumbo är ingen större överraskning men Tesla förtjänar väl en bättre placering, åtminstone om man ska tro på alla skribenter som okritiskt höjer märket till skyarna.

#m • Uppdaterat: 2018-10-27 01:29
A.L

Blackk Knight (#20). Utifrån en statistisk synvinkel är undersökningens resultat intetsägande. Det ger oss ingen information om någonting och allra minst hur en Toyota-ägare upplever en Volvo eller hur en Volvo-ägare ser på Toyota.

Vad är godast: falukorv eller pizza?

MVH AL

#n • Uppdaterat: 2018-10-27 07:52
stonebreaker

“Instrumentation is the most complicated I have ever seen. Nothing is intuitive! Constant referral to the owners manual is necessary to operate all controls. This is the WORST user interface I have ever had with the 17 new vehicles I have owned.”

WILLIAM L., GA (2016 Volvo XC60)

#o • Uppdaterat: 2018-10-27 13:11
Anders_O

Vad gäller Volvos popularitet i Sverige så har jag fått uppfattningen att populariteten (åtminstone för dom större modellerna) beror på att det är en relativt trygg/praktisk bil att äga, snarare än att folk anser att den skulle hålla särdeles hög kvalitet.

Det tycks som att köpmönstret ser ut ungefär så här:

- Nybilsköparen: Tjänstebilsförare som rullar 3000 mil per år och byter bil var tredje år, vill åka bekvämt och får väldigt bra rabatter hos Volvo samt förutsägbart andrahandsvärde vilket gör Volvon förhållandevis trygg/prisvärd jämfört med motsvarande Audi/BMW/Mercedes.

- Andra ägaren: Privatkund eller egen företagare som byter in sin 5-6 år gamla Volvo när han köper en tre år gammal Volvo och får kriminellt bra betalt för inbytet. Rullar tre år till förhållandevis låg kostnad för biltypen.

- Tredje ägaren: Privatkund, typiskt barnfamilj. Väljer mellan en nästan ny billig koreansk bil och en lite äldre Volvo/Audi/BMW/Mercedes. Volvon är oskäligt dyr men har ungefär samma värdeminskning som koreanen.
Volvon är ett säkert kort jämfört med andra bilar i och med att det kryllar av verkstäder och reservdelar även för riktigt gamla Volvo. Även om olyckan skulle vara framme och motorn totalrasar så går det att lösa med en begagnad motor.
Med andra ord blir en Volvo trygg att äga jämfört med andra bilar med motsvarande komfort, utrymmen och säkerhet och man kan räkna med att det går att hålla den rullande många år även om den kräver en och annan reparation.

Så Volvos popularitet har nog mer att göra med att bilen är extremt vanlig och därför blir tacksam att äga än att folk skulle anse att den har ypperlig kvalitet.

#p • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Skönt att man har bra självkänsla så att man inte behöver stöd av andras åsikter och värderingar vid bilbyten...

Jag struntar fullständigt i listor som denna och har alltid gjort, stämmer allt vid en provkörning så köper jag bilen oavsett märke och vad andra för mig okända människor anser om bilen ifråga.

Min nästa bil blir en Volvo, trots denna undersökning...

#q • Uppdaterat: 2018-10-27 15:05
Axa

Prestigelös
Man kan ha olika preferenser och krav när det gäller bilval. De flesta nöjer sig med mindre genomtänkta bilar helt enkelt.

#r • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Absolut Axa, var och en väljer sin egen bil utifrån sina egna preferenser.

De som jag vänder mig emot är de som väljer sin bil efter vad andra, helt okända personer, anser vara en bra bil, och som sedan använder diverse undersökningar för att fastställa sitt eget bilval som det enda förnuftiga.

Jag personligen behöver inget alibi för mina bilval...

#s • Uppdaterat: 2018-10-27 17:43
A.L

Ja och i många fall behöver det inte ens vara bilägare som har svarat.

Det är bland annat därför som ingen seriöst skolad statistiker tar i sådana här undersökningar med tång. De är helt enkelt för bristfälliga.

Köp den bil som passar er bäst. Låt ingen annan påverka er och allra minst med hjälp av pseudoundersökningar.

MVH AL

#t • Uppdaterat: 2018-10-28 12:30
Hackenbush

Så man är inte tvungen att köpa en suv då?

#u • Uppdaterat: 2018-10-28 22:29
Uky

Man skall nog kisa litet med ögonen när man läser sådana rapporter.
Exvis hade saligen insomnade SAAB en text på den lilla mugghållaren i gamla 9-5 "PUSH" och trots att man ursprungligen tryckte för att få ut mughållaren borde man ha insett att man skulle lyfta tillbaka den. Inte amerikanerna. Dom tryckte och mugghållaren sprack. Således fick SAAB ändra texten till "LIFT".

Hursomhelst så kan jag förstå att man vill ha bort knappar och rattar. Sådant kostar pengar och med ett "GUI" kan man komma med nya käcka funktioner utan att ändra hårdvara. Tydligen har man inte lyckats göra systemet vare sig tillräckligt intiutivt eller stabilt innan man släppte det på marknaden. Jag har en 10 år gammal Mercedes E-klass. Har aldrig behövt öppna någon manual vare sig för att ställa in navigatorn, para mobilen via Bluetooth och hämta adressboken eller ansluta min MP3-musik via en minnepinne. Den bilen har haft ett enda problem: Jalusiet hängde sig pga utmattad "rullgardins"-fjäder.

Hursomhelst så måste en jumboplats vara något som Volvo PV skäms för. På min tid var det Audi som var "huvudfienden" och den konkurrent man skulle ta sig förbi. Även om det nu är "korkade" amerikaner som betygsatt de olika märkena måste kännas skämmigt att Audi ligger såpass högt och att asiaterna ännu är ohotade. Man har ju plockat isär konkurrenterna i åratal på konkurentvagnsanalysavdelningen så det borde inte vara någon hemlighet hur dom gjort. Men när man ser en Volvo S90 framför som blinkar med glödlampor i armaturerna samtidigt som Audi har snyggt "rinnande" gula blinkers är det uppenbart att Volvo fortfarande snålar in på ett och annat.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.