Vi Bilägares forum

Ny modereringen fungerar inte utan riskerar att få motsatt effekt

Ny modereringen fungerar inte utan riskerar att få motsatt effekt

Nya modereringen med Deeds är på sätt i vis bra men det finns en stor nackdel.

Dom som sysslar med grova personangrepp får sina inlägg "städade" och fortsätter sen glatt med nästa personangrepp.
Är ju riskfritt i och med att ingen stängs av.

Vad är Vi bilägares plan att få ordning på detta?

Är frågan om det är nån mening ens att anmäla längre.

Uppdaterat: 2016-03-03 20:11

Kommentarer

Lägger till ett färskt exempel (och då var jag knappast den som var mest kritisk till VW i tråden bland alla som skrev, många var mer kritiska mot VW)

http://www.vibilagare.se/bilfragan/bilfragan-ska-jag-byta-kamkedja

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-11-19 19:45

En sömnig människa står för de allra flesta angreppen men de får stå kvar och han får hålla på med nya nick hela tiden.

Uppdaterat: 2015-11-19 19:56

Jag håller helt med Vidstige, vad är det som gör att en del hela tiden måste skriva inlägg som man kunnat tro var skrivna av någon snorunge. Ingen annanstans i något forum har jag hittat motsvarande inlägg utan man håller sig till ämnet ifråga utan personpåhopp alls vilket är mycket trevligare.

Uppdaterat: 2015-11-19 20:39
Elbil2

Det är faktiskt rätt stor skillnad på detta forum jämfört med många andra. Tonen är betydligt otrevligare många gånger och det pågår en konstant styrkemätning i kunskap eller sågning av bilmärken.
Visst kan man skämta men då får man nog lära sig skriva så att mottagaren förstår att det är skämt.
Det finns dock några få undantag, MC tråden och tråden om Windows Phone så kan man faktiskt skönja en aning ödmjukhet vilket gör hela tråden till en roligare läsning.

När det gäller exempel på lågnivåinlägg som är skrivna av användare som sannolikt är under 16 så hör nog även Brut33 och Japsen, brukar vara rejält låg nivå på dom inläggen.

Uppdaterat: 2015-11-19 20:53
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Ja, apropå det där med snorungenivå.

Uppdaterat: 2015-11-19 21:25
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

@Reverend Benny, sant, men tramsinlägg är en sak (om än jobbigt i sig), grova personangrepp EN HELT ANNAN SAK.

Tråden jag startade här menade jag skulle handla om dom grova personangrepp och personförföljelse som bara fortsätter och fortsätter, nåt som totalt emot forumreglerna och möjligen också straffbart. Exemplet i inlägg #2 var relaterat till det.

Uppdaterat: 2015-11-19 21:38

Har läst att en del här på forumen hävdar att dom blivit förföljda och det låter i mina öron som en polissak. Polisen har ju rätt att plocka ut alla loggar (och det finns kvar även om saker modererats, med IP) så det bör vara tämligen lätt att bevisa.
Att ViB ska leka poliser om det är så allvarliga saker som förföljelse känns helt fel och tycker snarare att deras uppgift är att jobba med polisen vid en anmälan om brott.

Uppdaterat: 2015-11-19 21:56
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Ännu ett nu (om än inte på mig denna gång som omväxling)

http://www.vibilagare.se/forum/vi-bilagares-forum/modellspecifikt/2016-nya-facelift-toyota-auris-om-bilder-och-bilar?page=15

Bild borttagen.

Som sagt, meninglöst att anmäla, det ger bara vederbörande näring att skriva ännu ett.

Uppdaterat: 2015-11-19 22:14

Tryck på blockera !

Uppdaterat: 2015-11-19 22:18

Är det just att namnet skrivs ut som du anser är förföljelse?
Finns det något som kan ha föranlett att Gäsp ställer frågan? Det är helt fel att hänga ut folk med namn om personen (shogun i detta fallet) valt att vara anonym och inte publicerat sitt namn.
Men frågan i sig tycker jag inte är en fråga om någon förföljelse.

Uppdaterat: 2015-11-19 22:20
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Och ännu ett i denna tråd nu, notera ordvalen, jag har bett att få vara anonym dessutom.

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-11-19 22:23

@Reverend Benny, ca 5 år över tid av ständiga påhopp. Hela tiden leta upp alla min inlägg och hoppa på dom och mig. Trots att jag tagit två årslånga avbrott (faktiskt inte tänkt återvända men blev övertalad). Samtidigt har vederbörande inte tagit nåt som helst avbrott what so ever så vitt jag vet, ständigt på. Jagar alla som anses tycka fel och annorlunda med ständiga påhopp, ena jävligare än den andra. Om det inte är förföljelse så finns inte förföljelse. Vederbörande är ju helt besatt av mig. Jag har slutat svara länge nu, ändå fortsätter hela tiden. Tidigare har jag använt blockeringsfunktionen men den fungerar dåligt då den hackar upp sidorna, därför vill jag inte använda den och tycker dessutom man ska slippa skitsnack bakom ryggen.

Uppdaterat: 2015-11-19 22:28

Försvarar inte Gäsp's beteende, det är helt fel att stalka folk om det är det som detta handlar om. Och isåfall är det en polissak.
Men det inlägg du saxat i ditt inlägg nr11 är ju inte riktat emot dig, och som jag frågar i nr 14, är det att namnet används som du vänder dig emot och finns det något tycker du som föranlett att Gäsp ställer frågan som han gör till Shogun?

Uppdaterat: 2015-11-19 22:36
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

@Reverend Benny, det handlar om stalking, det handlar om personangrepp, det handlar om att skriva ut vad folk heter (om man kan). Alla inlägg är nedgörande i person, att trycka ner så mycket som möjligt och vara så elak som möjligt. Allt syftar till att tysta den man ogillar. Jag tycker detta är extremt fult sätt och förstår inte att det får fortsätta. Tidigare blev Hackenbush så påhoppad av vederbörande att han mer eller mindre slutade. Här handlar det alltså om en person som aldrig slutar med sina påhopp, finns ingen botten, 5 år stoppar inte. Det är helt sinnessjukt.

Uppdaterat: 2015-11-19 22:41

Kanske dags för lite självrannsakan? Gäller alla som deltar i de eviga VW- och Toyota-pajkastningarna.

Uppdaterat: 2015-11-19 22:44
muskorv skrev:

Kanske dags för lite självrannsakan? Gäller alla som deltar i de eviga VW- och Toyota-pajkastningarna.

Ja så kan det vara men det är en sak att kritisera ett märke eller bilmodell. En helt annat att kritisera person (med ständiga personangrepp). Det är detta tråden handlar om. Och dessutom är det många som skriver grövre saker om VW än jag.

Uppdaterat: 2015-11-19 22:49

Jo och det för mig lite till min fråga jag ställde innan.
Kan det finnas någon anledning till att Gäsp ställde frågan till Shogun som han gjorde i det du saxat i inlägg nr 11?

Men om det är så att någon upplever sig förföljd eller stalkad så är min starkaste uppmaning att faktiskt gå till polisen och även kontakta ViB för att säkra så att dom kan se till att spara alla loggar osv inför en eventuell utredning.

Uppdaterat: 2015-11-19 22:54
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.
KaptenOberkommandokk skrev:

Jag skiter ju i forumet numera, men det är intressant att se att tjafset fortgår!
Men så här var det: Det var när JAG på allvar började utnyttja möjligheten att diskutera annat än bilar och trafik - nämligen politik och det hedervärda partiet SD! - som det tog hus i helsike på ViBilägares redaktion. Jag kan liksom höra hur Audi A5 SB med flera kontaktade redaktionen och grät och hotade om inte Kaptens framfart stoppades. Redaktionen blev då tvungen att snabbt agera. Vi ser ju nu att allt i praktiken är tillbaka i det gamla.

Politik diskuteras ju ej längre i forumet,som överenskommet.
Personangreppen är ju rätt harmlösa på vib,obefintliga kan man säga,har bara på sin höjd varit irriterande med personer som fiskmannen och herr stropp.
Polisanmälan ligger väl ljusår bort när det gäller tonen "här",internetforum är ju en plats för skoj!

Vidstige du får inte låta dig besväras av mothugg på vib,släpp det istället,eller get even..
;-)
Detta säger jag trots att jag ogillar Toyota...
På tal om VW förresten,det är riktig kvalitet,ingen låtsasbil som Toyota!

Uppdaterat: 2015-11-20 01:33
Vidstige skrev:

Ja så kan det vara men det är en sak att kritisera ett märke eller bilmodell. En helt annat att kritisera person (med ständiga personangrepp). Det är detta tråden handlar om. Och dessutom är det många som skriver grövre saker om VW än jag.

Har inte engagerat mig i exakt vem som sagt vad, men nog har jag sett många inlägg från dig som varit del i pajkastningen.

Om du tycker att folk förföljer dig och så vidare så vore det väl snyggt att själv kliva ur sandlådan? Att sitta med offerkofta samtidigt som man kastar ur sig diverse provokationer gör det svårare att känna sympati. Visst finns det inlägg som är över gränsen, men de kommer ju inte från klar himmel.

Nu tar vi varandra i händerna och sjunger We shall overcome.

Uppdaterat: 2015-11-20 06:36

Måste säga att jag är mäkta förvånad över hur dessa gubbar kan stånga sig blodiga in absurdum bara för att få framföra sina definitiva åsikter.
(..och det gäller alla "läger" på denna sajt.)

Uppdaterat: 2015-11-20 07:50
Power to the people

Det är på tok för mycket sandlåda över hela Vib-siten, man tappar intresset.

Uppdaterat: 2015-11-20 07:52
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Är emellanåt benägen att hålla med dig Hackenbush. Men ibland så tycker jag vi får till en rätt bra stämning här i forumen, ett bra exempel var för någon månad sedan då det faktiskt vara helt ok. Tror det var ungefär samtidigt som Shogun var på semester.
Nu kan ju knappast en person lastas för en dålig stämning men det räcker med en person för att trigga igång en kedjereaktion.

Brukar hänga på lite andra nördforum, då med fokus på bland annat IT, och där är medelåldern betydligt lägre än här men det är rejält mkt mer ödmjukhet och trevligare stämning på dessa sajter.
Om ett par finniga kids vet vad ödmjukhet och respekt är och behandlar varandra med detta så bör väl vi äldre män som inte knarkar Clerasil också klara det.

Uppdaterat: 2015-11-20 08:18
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.
Reverend Benny skrev:

Brukar hänga på lite andra nördforum, då med fokus på bland annat IT, och där är medelåldern betydligt lägre än här men det är rejält mkt mer ödmjukhet och trevligare stämning på dessa sajter.
.

Detta instämmer jag i, undrar varför inte vi mer vuxna (övermogna) kan hålla en trevlig stämning när de unga kan. Märkligt tycker jag.
Inte i någon av de övriga forum jag hänger på är stämningen lika dålig som här. Till och med de facebookgrupper jag är med i är trevligare. Där kan man ha en annan åsikt utan att övriga börjar kasta skit omkring sig.
Är bilar/bilmärken en sån helig ko att man inte kan acceptera att andra gillar andra bilmärken än en själv gör?
Nu vet jag vad "bittra sura gamla gubbar" innebär.

Uppdaterat: 2015-11-20 08:54
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
muskorv skrev:

Om du tycker att folk förföljer dig och så vidare så vore det väl snyggt att själv kliva ur sandlådan? Att sitta med offerkofta samtidigt som man kastar ur sig diverse provokationer gör det svårare att känna sympati. Visst finns det inlägg som är över gränsen, men de kommer ju inte från klar himmel.

1. Det gällde här framförallt en person.

2. Du menar alltså att om nån skriver nåt negativt om t.ex. VW, så ska man få acceptera grova personangrepp och personförföljelse?

Resonemanget om att det är inte ens fel om två träter?

Jag skriver faktiskt inte kritik mot VW för att reta denna person, jag nämner inte ett ord numera ens om Phaeton.

Jag är faktiskt totalt ointresserad av personen i fråga och vill bara slippa påhoppen som pågått nu flera år.

Uppdaterat: 2015-11-20 09:29

Jag håller helt med att det finns folk som borde bli avstängda men det är tyvärr inte min sak att fixa. Det är ViB's.
Hade det varit i min makt så hade flera redan åkt ut! (och troligtvis kommit tillbaka)
Det finns vissa som verkligen intre kan låta bli att sticka ett horn i sidan på folk så fort dom får tillfälle istället för att diskutera det som ämnet avhandlar.
Sen finns det de som inte ängar sig åt personangrepp utan befinner sig på en annan typ av sandlådenivå när det gäller onödiga och rent av patetiska inlägg och där är, precis som pastorn redan konstaterat, Brutt33 och Japsen i topp.

Har man inget vettigt att tillföra så bör man hålla det för sig själv!

Uppdaterat: 2015-11-20 09:38

Vidstige.
Min uppfattning är att du ibland "tigger" om att bli påhoppad. (Inget personligt!)
Sättet du skriver på provocerar ibland.
Vissa gånger är du väldigt saklig och "bra" men lite då och då så sticker du själv till med diverse påhopp. Be the better man!
Det är aldrig kul att reta den som inte tar åt sig. tänk på det.

Ett exempel på inlägg där man VET att du kommer bli påhoppad, och där jag vet att jag kommer att få gå in och redigera, är där du börjar med "Tänk att man fan alltid ska ha rätt" Som uppgjort för avrättning.

Uppdaterat: 2015-11-20 09:47
Vidstige skrev:

1. Det gällde här framförallt en person.
2. Du menar alltså att om nån skriver nåt negativt om t.ex. VW, så ska man få acceptera grova personangrepp och personförföljelse?
Resonemanget om att det är inte ens fel om två träter?
Jag skriver faktiskt inte kritik mot VW för att reta denna person, jag nämner inte ett ord numera ens om Phaeton.
Jag är faktiskt totalt ointresserad av personen i fråga och vill bara slippa påhoppen som pågått nu flera år.

1. Jo, det är väl ingen hemlighet vem du menar men jag tycker nog att det finns fler skyldiga.

2. Givetvis inte. Jag har själv skrivit kritiskt om både VW och Toyota utan att råka ut för personangrepp eller hamna i evighetslånga pajkastningsdueller. Personangrepp är inte okej men jag tycker inte heller att det är okej att i var och varannan tråd dra igång Toyota- och VAG-diskussioner. Även om man gör det utan personangrepp så blir ju tjatet en form av provokation som i mina ögon är i stort sett lika illa för klimatet på forumet.

Ett färskt exempel från dig i kommentar om Telia Sense: "Detta kan verkligen nånting för VW-ägarna, så att dom hinner fylla på olja i tid."

Ett till synes oskyldigt inlägg, men sett i ett större sammanhang är det uppenbart skrivet i provokativt syfte för att slänga på ytterligare bränsle i VAG- och Toyota-kriget. Givetvis har kriget fler aktörer än enbart du, men jag väljer att fokusera på dig då det var du som startade denna tråd.

Uppdaterat: 2015-11-20 09:47
ENTJ1 skrev:

Vidstige du får inte låta dig besväras av mothugg på vib,släpp det istället,eller get even..
;-)
Detta säger jag trots att jag ogillar Toyota...
På tal om VW förresten,det är riktig kvalitet,ingen låtsasbil som Toyota!

Handlar inte om mothugg utan om en viss person som pågått i flera år.
Detta är förstås svårt att förstå om man inte själv är utsatt för det (så är det alltid med mobbing).

Tidigare försökte jag hugga tillbaka, men det hjälpte inte.
Nu har jag inte kommenterat vederbörande flera månader, ändå ständiga kommentarer på allt jag skriver och personangrepp.

Jag diskuterar f.ö. inte bilar på den nivån du nämner överhuvudtaget, så klandra inte mig.
Men jag tar inte åt mig om nån säger att Toyota är skit eller att VW är det bästa som hänt mänskligheten, däremot kanske jag argumenterar emot.

Det är alltså EN PERSON som sysslar med dessa personangrepp systematiskt.
Syftet är att tysta och jävlas, jag ser inget förmildrande eller humoristiskt i det även om mobbing säkert kan vara roligt för dom som tittar på.

Uppdaterat: 2015-11-20 09:50

Hur är det nu man säger? Som man ropar i skogen får man svar... Om man ofta skriver provocerande kommentarer får man räkna med mothugg. Då får man tåla det också utan att gnälla. Och man MÅSTE inte nappa och svara på alla provokationer. Bilar är ett ämne som skapar starka känslor så det är lätt att trilla dit och börja munhuggas. Livet är alltför kort ändå, relax people! :)

Uppdaterat: 2015-11-20 09:55
muskorv skrev:

Personangrepp är inte okej men jag tycker inte heller att det är okej att i var och varannan tråd dra igång Toyota- och VAG-diskussioner. Även om man gör det utan personangrepp så blir ju tjatet en form av provokation som i mina ögon är i stort sett lika illa för klimatet på forumet.

Grejen är dock att personangrepp inte är tillåtet, därför kan du inte likställa det.

muskorv skrev:

Ett färskt exempel från dig i kommentar om Telia Sense: "Detta kan verkligen nånting för VW-ägarna, så att dom hinner fylla på olja i tid."
Ett till synes oskyldigt inlägg, men sett i ett större sammanhang är det uppenbart skrivet i provokativt syfte för att slänga på ytterligare bränsle i VAG- och Toyota-kriget. Givetvis har kriget fler aktörer än enbart du, men jag väljer att fokusera på dig då det var du som startade denna tråd.

Ja men det var dels lite humor (vilket jag tydligen inte får ha, bara andra), dels faktiskt seriöst menat också. Men det var också en av få one liners jag skriver. Problemet för mig är att den personen som förföljer mig, gör det just mest bara med mig. Hen har fått mig på hjärnan och kan inte sluta. Jag startade denna tråd för att jag vill få slut på det. Ditt råd är då att jag ska sluta skriva proaktivt och sluta kritisera för att slippa personangrepp?

Exempel då sluta säga negativa saker om VW?

Uppdaterat: 2015-11-20 09:58
Vidstige skrev:

Grejen är dock att personangrepp inte är tillåtet, därför kan du inte likställa det.

Jag talade om hur det påverkar klimatet på forumet, inte vad som är tillåtet eller inte. Att forumreglerna inte förbjuder att tjata hål i huvudet om en viss sak betyder inte att det är rätt att göra det.

Vidstige skrev:

Ja men det var dels lite humor (vilket jag tydligen inte får ha, bara andra), dels faktiskt seriöst menat också. Men det var också en av få one liners jag skriver.

Så syftet var aldrig att pika VAG-lägret i pajkastningen, utan enbart humor och en seriös omtanke till VW-ägare som drabbats av hög oljeförbrukning? I så fall är självinsikten lägre än vad jag trodde.

Vidstige skrev:

Jag startade denna tråd för att jag vill få slut på det. Ditt råd är då att jag ska sluta skriva proaktivt och sluta kritisera för att slippa personangrepp?
Exempel då sluta säga negativa saker om VW?

Ja, självrannsakan är en bra början. Att tänka på vad man skriver och varför man skriver det. Återigen försvarar jag inte personangrepp, men personangrepp kommer garanterat att tas på större allvar om de inte är framprovocerade genom tjat och ständiga gliringar. Gäller som sagt inte bara dig.

Att skriva negativt om ett visst bilmärke är en sak, att bidra till eskalerande pajkastning är en annan femma. Inget annat bilmärke kommer i närheten av sandlådekriget som uppstått mellan VAG och Toyota.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:24

Skönt att man inte har vare sig VW eller Toyota. Och framförallt, skönt att man slipper vara ett insnöat märkesfreak, så mycket roligt man går miste om då. Men det är ju varje persons ensak vad man gillar.

Men, nivån på denna sida är riktigt låg, och som andra varit inne på borde vissa personer stängas av (nämner ingen här). Kommer de åter är det ju bara att stänga av igen, personen i fråga borde väl tröttna då efter ett tag. Men jag tycker ändå att det är bra att det redigeras en del på sidan, men det är ytterst märkligt att det ska behövas när jag tippar på att medelåldern här inne ligger på typ 50 år.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:28

muskorv skrev:
"att tänka på vad man skriver och varför man skriver det. Återigen försvarar jag inte personangrepp, men personangrepp kommer garanterat att tas på större allvar om de inte är framprovocerade genom tjat och ständiga gliringar. Gäller som sagt inte bara dig.
Att skriva negativt om ett visst bilmärke är en sak, att bidra till eskalerande pajkastning är en annan femma. Inget annat bilmärke kommer i närheten av sandlådekriget som uppstått mellan VAG och Toyota."

Detta är något många behöver tänka på. Just "varför skriver jag detta?" Är det enbart för att provocera så skulle jag rekommendera att skita i att skriva något överhuvudtaget.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:31
lillstefan nr.2 skrev:

Skönt att man inte har vare sig VW eller Toyota. Och framförallt, skönt att man slipper vara ett insnöat märkesfreak, så mycket roligt man går miste om då. Men det är ju varje persons ensak vad man gillar.
Men, nivån på denna sida är riktigt låg, och som andra varit inne på borde vissa personer stängas av (nämner ingen här). Kommer de åter är det ju bara att stänga av igen, personen i fråga borde väl tröttna då efter ett tag. Men jag tycker ändå att det är bra att det redigeras en del på sidan, men det är ytterst märkligt att det ska behövas när jag tippar på att medelåldern här inne ligger på typ 50 år.

Du kan inte ha mer rätt.. Skrämmande när man tänker på det.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:32

@muskorv

Frågan kvarstår, hur får jag slut på personangreppen som jag utsätts för?

Får jag skriva nåt om VW? Och slutar det om jag slutar skriva något om VW?
Slutar personen i fråga då att förstöra alla diskussioner vi har om t.ex. Toyota Prius och Toyota Auris på forumet?

Jag skriver här i alla fall för att jag är intresserad av sakämnena, för att jag har ett stort bilintresse.
Inte för att kasta pajer.

Sen var väl inlägget om Toyota Sense lite over the top, men då är det ju samtidigt überkänsligt, eller hur.
Inte som att jag skriver att VW är skit och såna dumheter.
Däremot har jag hög svansföring när det gäller att jag tycker Vi bilägare domineras för mycket av VAG, både i inlägg, kommentarer och artiklar.
Liksom att VAG oftare än andra märken vinner Vi bilägares nybilstester, dominansen är alltså för stor, särskilt i förhållande till den verkliga kvalitén. Det är min kritik, som jag då tydligen inte får ha, och som jag då ska räkna med personförföljelse och näthat för att ha.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:36
Deeds skrev:

Detta är något många behöver tänka på. Just "varför skriver jag detta?" Är det enbart för att provocera så skulle jag rekommendera att skita i att skriva något överhuvudtaget.

Min kommentar om VW och Toyota sense var inte bara för att provocera, det handlar om att VWs motorer, i alla fall bensinmotorerna, har haft stora problem med stor oljeförbrukning. Jag skulle själv gilla då att ha extra koll på det så man kan fylla på i tid. Helt klart en bra tjänst det Telia tagit fram låter det som. Jag tycker kommentaren var rätt snäll med lite humor. Tydligen tar det hus i helsike om man kritiserar VW här på nåt sätt.

Jag kan säkert bli ännu mindre provocerande men slipper jag då personangreppen av den person som förföljer mig? Slipper jag då att denne skriver sin dynga i alla trådar vi har om Toyota? Slipper jag få höra att jag är Iman, radikal eller andra ovidkommande kommanterar om mig som person?

Är faktiskt riktig less på dom påhoppen, vilket också är syftet med dom, jävlas med mig så mycket som möjligt.

Ingen ska behöva höra såna påhopp.

När du "rättar dom" så tenderar det bara att eskalera, särskilt som jag slutat kommentera och personen gör allt för att få uppmärksamhet.

Så hur ska vi få stopp på dom grova personangreppen? Det är min fråga här.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:44

Jag har tagit upp frågan med ViB. Vi får se vad dom svarar.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:46
Vidstige skrev:

@muskorv
Frågan kvarstår, hur får jag slut på personangreppen som jag utsätts för?
Får jag skriva nåt om VW? Och slutar det om jag slutar skriva något om VW?
Slutar personen i fråga då att förstöra alla diskussioner vi har om t.ex. Toyota Prius och Toyota Auris på forumet?.

Det har jag väl varit ganska tydlig med? Börja med dig själv. Någon annan kan givetvis inte dra gränser åt dig kring vad du får eller inte får skriva, det omdömet måste du ha själv. Fundera på hur och varför du skriver innan du klickar på "Skicka"-knappen.

Gör du det och du fortfarande drabbas av personangrepp så kommer du förhoppningsvis at bli tagen på större allvar när du påpekar detta. I dagsläget verkar det dock som att du inte riktigt förstår synpunkterna som riktas mot dig, utan du ser dig enbart som ett oskyldigt offer. Så länge den självbilden ligger kvar hos dig lär du aldrig bli tagen på fullt allvar när du startar den här typen av trådar.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:50

Men Vidstige, du skriver väl mest i alla trådar som handlar om VAG vilket innebär att du själv är *medskyldig* till att det skrivs för mycket enligt dig själv.
Sedan försöker du påverka Vibilägare att skriva/testa så det passar det just DU tycker.
Då är det kanske inte så konstigt att vissa tröttnar på ditt eviga tjat här, framför allt om VAG.
Du kör ju själv uppenbarligen inte en bil från VAG så varför detta intresse från dig?
Att Vibilägare och andra tidningar skriver mycket, testar mycket och har artiklar om VAG är ganska självklart då koncernen består av ett antal märken som tillsammans är störst på nybilsmarknaden i Sverige.
Är det kanske just det som stör?? Att VAG är störst?
Men så köp nya bilar av andra märken då.
Svårare är det ju inte.
Är ganska trött på alla förståsigpåare som ska tala om för mig vilket dåligt val jag gjort som kör VW.
Jag är oerhört nöjd med min bil.
Det är inte fråga om någon fanatism.
Det är fakta.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:53

Vidstige,har haft stora problem med oljeförbrukning..
Har haft?
De nya har inga problem då.
:-)
Blockera personen du stör dej på,hur svårt är detta?

Uppdaterat: 2015-11-20 10:53
Vidstige skrev:

Min kommentar om VW och Toyota sense var inte bara för att provocera, det handlar om att VWs motorer, i alla fall bensinmotorerna, har haft stora problem med stor oljeförbrukning. Jag skulle själv gilla då att ha extra koll på det så man kan fylla på i tid. Helt klart en bra tjänst det Telia tagit fram låter det som. Jag tycker kommentaren var rätt snäll med lite humor. Tydligen tar det hus i helsike om man kritiserar VW här på nåt sätt.
.

Hus i helsike är väl att ta i? Du har vad jag kan se inte fått några reaktioner på kommentaren, mer än att jag tog upp den som ett exempel på en gliring som enskild är harmlös men i ett större sammanhang kan ses som en onödig provokation i sandlådan.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:54

De här som utför kontinuerliga personangrepp kommer förmodligen aldrig att sluta med det tyvärr.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:56
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Måste man inte ha en unik e-post när man registrerar sig? Det måste ju bli lite omständligt att behöva registrera sig med ny e-post om man blir avstängd om och om igen. Då kanske man kan börja diskutera som vuxet folk?

Uppdaterat: 2015-11-20 10:58

@Benols, mycket bra inlägg! Jag gillade också Hanzzon och han var kanske den som blev allra mest utsatt av personen i fråga, dvs det näthat han utsattes för gjorde att han slutade skriva.

Uppdaterat: 2015-11-20 10:58
muskorv skrev:

Gör du det och du fortfarande drabbas av personangrepp så kommer du förhoppningsvis at bli tagen på större allvar när du påpekar detta. I dagsläget verkar det dock som att du inte riktigt förstår synpunkterna som riktas mot dig, utan du ser dig enbart som ett oskyldigt offer. Så länge den självbilden ligger kvar hos dig lär du aldrig bli tagen på fullt allvar när du startar den här typen av trådar.

Aldrig påstått att jag är ett oskyldig offer, klart det är provocerande att framföra kritik för vissa, så har det alltid varit och kommer alltid vara. Det jag pratar om är att jag vill slippa personangrepp och det du säger är att kritiken ska mildras eller upphör för att jag ska slippa personangrepp. Och då undrar jag dessutom om det ens hjälper.

Uppdaterat: 2015-11-20 11:01

Personen som tråden gäller kanske känner sej mobbad av att se en tråd som denna...
Är inte det mobbning?
;-)
Vem gäller det förresten?

Uppdaterat: 2015-11-20 11:06
Deeds skrev:

Jag har tagit upp frågan med ViB. Vi får se vad dom svarar.

Ta gärna upp med dem att de ska vara mer aktiva med att stänga av folk på eran (moderatorernas) begäran. Då kan man kanske få lite vett på denna sida.

Uppdaterat: 2015-11-20 11:07
Vidstige skrev:

Aldrig påstått att jag är ett oskyldig offer, klart det är provocerande att framföra kritik för vissa, så har det alltid varit och kommer alltid vara. Det jag pratar om är att jag vill slippa personangrepp och det du säger är att kritiken ska mildras eller upphör för att jag ska slippa personangrepp. Och då undrar jag dessutom om det ens hjälper.

Givetvis ska man få föra fram kritik, men ibland formuleras kritiken osakligt, medvetet provocerande eller ständigt återkommande. Då hamnar snöbollen i rullning på ett helt annat sätt. Det finns en anledning till att det framförallt är ett fåtal forumdeltagare som är ständigt återkommande i pajkastningen samtidigt som andra står utanför. Det betyder inte att de som står utanför aldrig skriver kritiskt, utan att de kanske har förmåga att hålla sig på en nivå över sandlådan.

Det jag säger är att det är lättare att förändra sig själv än att förändra andra. Därför är det alltid klokt att börja där.

Uppdaterat: 2015-11-20 11:13

Man borde ju kunna förvänta sig att medlemmarna här på forumet skulle kunna bete sig som vuxna, och möta andra med respekt.
Det funkar som sagt i några trådar vilket visar att det faktiskt är möjligt. :-)

Ingen ska behöva stå ut med personangrepp i form av nedlåtande tillmälen oavsett om man är överens eller inte.

Är någon nöjd med sitt bilval, så ska väl det få vara ok? Det finns inget som heter den bästa bilen, det är som att försöka spika vilken färg som är vackrast.

Uppdaterat: 2015-11-20 11:16
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

+1 till muskorv och bl a hans kommentar #60.

Uppdaterat: 2015-11-20 11:16