Nästa artikel
Geely köper Terrafugia
Nyheter

Geely köper Terrafugia

Publicerad 14 november 2017
Så här kanske vi transporterar oss i framtiden – i en flygande bil. På bilden syns Terrafugias koncept TF-X, ett eldrivet fordon som kan landa och lyfta vertikalt.
Nu är det officiellt: Volvos ägare köper amerikanskt företag som utvecklar flygande bilar.
Vi har tidigare berättat om Geelys plan att köpa Terrafugia. Då fanns inga officiella uttalanden, men nu har Terrafugia själva gått ut och bekräftat uppköpet. De kommer att bli ett helägt dotterbolag till Zhejiang Geely Holding Group och kommer att fortsätta ha verksamhet i USA men det ska också satsas på forskning och utveckling i Kina.

Terrafugia har som mål att leverera sin första flygande bil 2019. Fyra år senare, 2023, ska man lansera sin första flygande bil med VTOL-egenskap. VTOL står för ”vertical take-off and landing” och betyder alltså att bilen inte behöver en lång bana för att starta och landa, utan det sker vertikalt.  
 
– Terrafugias team ligger i framkant när det gäller att göra verklighet av en flygande bil och den ultimata mobilitetslösningen. Det här är ett otroligt spännande område och vi tror att Terrafugia kommer att förändra mobilitet som vi känner till den och utveckla en helt ny industri. Vår investering i företaget visar vår tro på deras vision och vi kommer att ge allt vårt stöd för att göra verklighet av den flygande bilen, säger Geelys grundare och styrelseordförande Li Shufu i ett uttalande. 

Diskutera: Tror du att flygande bilar kommer att bli vanligt förekommande i framtiden? 
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2017-11-14 18:15
Raywave

@Mattse - frontalkrockar du i mer än 100 km i timmen spelar det ändå ingen roll om du så sitter i en pansarvagn... dvs Euro Ncap i luften vore helt meningslöst...

#c • Uppdaterat: 2017-11-15 01:13
Peter i Sydney

Köpte inte Geely, Lotus av Proton för ett tag sedan? De verkar ha för mycket pengar.

#d • Uppdaterat: 2017-11-15 09:02
L. Mäkinen

De köpte hela Proton om jag minns rätt.

#e • Uppdaterat: 2017-11-15 12:03
Saabium

Härligt! Då kanske vi får se en flygande Volvo snart? Men då kanske de måste byta namn ("Jag rullar" passar inte så bra då).

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.