Vi Bilägares forum

Volkswagen har fuskat i USA?

Volkswagen har fuskat i USA?

http://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2015/09/18/epa-volkswagen-used-defeat-device-to-circumvent-air-pollution-controls/

En länk till artikel i Washington Post med påståenden att VW har riggat bilar speciell och enbart för utsläppstester!

Uppdaterat: 2015-09-19 13:56

Kommentarer

Att vara hos bilhandlare är bland det roligaste som finns, ju större desto bättre! Där kan man pruta och pressa hur mycket man vill utan att behöva skämmas, är en annan sak med en privatperson som själv ska ha vinning på bilen på ett annat sätt och kanske har lite relation till bilen.

Bilhandlaren har betalt för att hantera besvärliga kunder.

Uppdaterat: 2015-10-17 08:47
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Apropå bilhandlare så är det lite tråkigt numera att det finns så många stora kedjor. Det gör det i närmast omöjligt att spela ut olika försäljningsställen (eller märken) mot varandra för dom registrerar ju allt avseende inbytespris m m i sina system så om jag tycker mig ha fått ett dåligt inbytespris hos t ex Ford så ser ju Renault-försäljaren i samma kedja precis vad hans Ford-kollega bjudit - för att ta ett exempel. På det sättet var det roligare/bättre förr - innan allt datoriserades och registrerades i försäljningssystemen.

Uppdaterat: 2015-10-17 09:09

Nu kan även dom större motorerna vara manipulerade.

http://teknikensvarld.se/fusk-i-fler-volkswagen-dieselmotorer-porsche-dras-in-i-skandalen-206113/

Katastrof för VW om misstanken stämmer.

http://www.di.se/artiklar/2015/11/2/annu-storre-vw-fusk-misstanks/

Även Porsche tydligen.

Uppdaterat: 2015-11-02 20:34
Vidstige skrev:

Nu kan även dom större motorerna vara manipulerade.
http://teknikensvarld.se/fusk-i-fler-volkswagen-dieselmotorer-porsche-dras-in-i-skandalen-206113/
Katastrof för VW om misstanken stämmer.
http://www.di.se/artiklar/2015/11/2/annu-storre-vw-fusk-misstanks/
Även Porsche tydligen.

Kan bli jobbigt att förklara för nya koncernchefen, som ju kommer just från Porsche!

Uppdaterat: 2015-11-02 20:50

Har svårt att se någon koppling mellan autobroms och utsläpp. Bara för att en sak är dålig så behöver man väl inte sluta med allt annat? Det blir lite som att inte installera balkongräcket hos en rökare. " Du kommer ändå att dö ".

Uppdaterat: 2015-11-02 21:09

brut 33, dock verkar Bmws dieslar släppa ut mycket skit på vintern enl en färsk undersökning.

Uppdaterat: 2015-11-02 21:26
Vidstige skrev:

Nu kan även dom större motorerna vara manipulerade.
http://teknikensvarld.se/fusk-i-fler-volkswagen-dieselmotorer-porsche-dras-in-i-skandalen-206113/
Katastrof för VW om misstanken stämmer.

Vet inte om det är en katastrof värre än när 2.0 och 1.6 upptäcktes släppa ut för mkt, Jag vågar mig på att gissa att det är ett betydligt mindre antal bilar som sålts med 3.0 motorerna.
Samtidigt måste det göra rätt ont, om det nu stämmer, att historien hålls färsk då det hela tiden dyker upp nya saker.
Det känns ändå brutalt klantigt att VW skulle ha missat detta då dom nu kröp till korset och erkände globalt att det gällde allt från 1,2 TDI till 2.0 (euro5).

Uppdaterat: 2015-11-02 21:34
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.
Vidstige skrev:

brut 33, dock verkar Bmws dieslar släppa ut mycket skit på vintern enl en färsk undersökning.

Ja, precis som många bensinbilar med direktinsprutning också gör.

Att tro att man gör världen en tjänst genom att köpa en ny Dieselbil idag från BMW istället för Audi känns inte helt genomtänkt, diesel som diesel.

Uppdaterat: 2015-11-02 21:37
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Är nog läge att kolla alla motoralternativ från VAG-gruppen nu, även bensinarna...

Uppdaterat: 2015-11-02 22:31

De sa på TV4 nyss att det nya gällde bland annat VW Touareg, Porsche Cayenne och "Audi quattro".
Håhåjaja...

Uppdaterat: 2015-11-02 22:41

Vad har autobroms högerregeln och Prius med VW att göra ??
Kollade in i tråden för att se hur det gått i ämnet, men länmar det lika ovetande.

Uppdaterat: 2015-11-03 08:03

Har inte tråden ramlat iväg väldigt långt från rubriken och istället hamnat i pajkastningshögen? Det går ju bra att starta nya trådar om de andra ämnena. (utan pajkastning då)

Uppdaterat: 2015-11-03 08:19
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Håller med föregående talare.
Tråden är rensad. Autobromsen funktioner och vara eller icke vara samt Prius över- eller underlägsenhet får diskuteras i en separat tråd i forumet.

Uppdaterat: 2015-11-03 08:36

Intressant häxjakt på VW-gruppen. En stilla fundering till de enorm negativa kommentarer kring VW är om det är Volvofantasterna som passar på att kasta in extra bränsle på brasan. Har själv haft ett antal nya Volvobilar och jag kan inte med handen på hjärtat säga att Volvo har en låg felfrekvens (felfria), dvs det vi anser är bra kvalitet. VW-gruppen är lika viktig för Europa, som Volvo AB är för Sverige.
Att VW fuskat med mjukvara är oförsvarbart, men allvarlighetsgraden hur stor är den? GM med hundratals skadade & döda i bilolyckor med koppling till fordonsfel är detta allvarligare? Verkar som Volvo har den sämsta avgasreningen av alla bilar i verklig trafik, 20 ggr högre gjort kraftiga "cost cuttingar" i sina produkter i syfte att klara teoretisk test men värdelös rening i verkligheten. Är det värre fusk att göra en programvarusnutt som gör jobbet i labbet eller en dålig hårdvara som är riktigt dålig i verkligheten men som klarar labbet? Jag anser att det är förkastligt med båda två teknikvalen.
Alla som vet hur produktutveckling-inköpsavdelningar fungerar vet att GM +Fiat/Chrysler +Ford + övriga biltillverkare gör riskanalyser på nya och billigare bilkomponenter, där dödsfall och miljö ger höga risktal men trots detta chansar. Är det inte detta fusk också? Spela med människors liv och eventuella invalidiseringar på grund av besparingar på någon cent?
I detta perspektiv anser jag att VW får ta onödigt mycket "stryk" bland media och kommentarer.
Är det ok att ett bilföretag ägs av en knarkkartell, i syfte att legitimera sina insatser/utdelningar? Är det ok att en bilfabrikant ägs av en av de värsta diktaturerna i världen i syfte att legitimera insatser/utdelningar ? Borde inte Volvo granskas lika kritiskt utifrån ett uppförandekodsperspektiv ?
Framtiden får utvisa vad som är rätt eller fel i och med att värdegrunden ändras över tiden.
Viktigaste målet måste vara att få ned CO2 utsläppen och straffbeskatta SUV-bilar med hög verklig förbrukning. Enda styrmedlet att politiken tar sitt ansvar för att få jorden beboelig även för framtida generationer

Uppdaterat: 2015-11-03 21:35
J.L skrev:

Verkar som Volvo har den sämsta avgasreningen av alla bilar i verklig trafik, 20 ggr högre gjort kraftiga "cost cuttingar" i sina produkter i syfte att klara teoretisk test men värdelös rening i verkligheten.

Det där var väl ännu mer oseriöst än vad nån här har skrivit om VW?

Är ju helt enkelt inte sant det du skriver, inte ens nära sanningen.

Men det är lite intressant detta med att det finns så många som sätter tyskägda bilföretag före allt annat. Hade man varit tysk nationalitet så hade jag väl kunnat förstå den nationalistiska aspekten men att det finns så många svenskar som håller tyska bilföretag till och med före svenska i en sån protektionism är mer märklig och faktiskt oerhört fascinerande. Kanske bottnar det i en överdriven respekt för tyska företag som kommer av en slags mindervärdeskomplex som svensk. Lite som norrmän känner mot Sverige kanske.

Jag har märkt genom åren här att det finns ingenting som upprör mer än kritik mot VW. Och jag har heller aldrig sett såna personangrepp mot nån som kritiserar bilmärken som just mot dom som kritiserar VW. Väcker verkligen enormt starka känslor uppenbarligen. Oerhört fascinerande som sagt. Jag gissar att dom som har såna starka känslor ofta är lite äldre. För den yngre generation tror jag inte alls är så påverkad av Tyskland, i såna fall mer av USA.

Samtidigt blir svenskar inte alls lika provocerade när man kritiserar svenska bilmärken. Så verkligen fascinerande.

Uppdaterat: 2015-11-03 22:56

Det kan bara mäta sig med kritik mot japanska bilmärken.

Uppdaterat: 2015-11-04 06:20

De flesta som uppnått medelålder har hunnit prova några olika bilar och kunnat skaffa sig erfarenhet av dem. Tyska bilar har under många år varit de enda som gett känslan av att vara ihopskruvade för att hålla ihop längre än sju år. Svenska bilar har haft ett användargränssnitt som bäst lämpar sig för hantering med spett och slägga vilket får ses som anpassning till den amerikanska marknaden. Asiatiska bilar har varit dimensionerade för att hålla i sju år, varken mer eller mindre och därigenom har inredningen präglats av material som liknat de som fanns i tyska bilar på 60-talet.

För egen del har jag bara haft fyra olika fabrikat av japanska bilar, 6 tyska, två svenska, två franska, ett italienskt. Därför kallar jag detta för erfarenhetsmässig bedömning och inte fördomar.

Uppdaterat: 2015-11-04 07:35
L. Mäkinen skrev:

Asiatiska bilar har varit dimensionerade för att hålla i sju år, varken mer eller mindre och därigenom har inredningen präglats av material som liknat de som fanns i tyska bilar på 60-talet.

När menar du att detta har gällt? Låter som en extremt gammal syn på japanska bilar i alla fall.

Tvärtom brukar lite äldre japanska bilar till lågt begpris idag kännas förvånansvärt fräscha på alla sätt, möjligen undantaget rost. Alltså då bilar som är plus 10 år.

Uppdaterat: 2015-11-04 09:58
trasten skrev:

Det kan bara mäta sig med kritik mot japanska bilmärken.

Har du fått utstå massa personangrepp för det? Och ens om du totaltsågar japanska märken?

Jag kritiserar VW på vissa punkter, säger samtidigt att dom gör mycket bra bilar, ändå får man löpa gatlopp.
Så det är en helt annan nivå.

Nej, skriver du riskkokare, skittråkiga bilar, usel design, håller 7 år etc etc så kommer du ändå slippa påhopp.
Samma gäller franska bilar.
Samma gäller Opel.
Även så Volvo.

Men tyskägda märken, det är nåt helt annat... Mycket märkligt.

Uppdaterat: 2015-11-04 10:01

Är inte Opel tyskt?

Uppdaterat: 2015-11-04 10:04
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.
Vidstige skrev:

När menar du att detta har gällt? Låter som en extremt gammal syn på japanska bilar i alla fall.

Extremt gammal vet jag inte, men slutet på 90-talet och början på 2000. Köpte en ny Honda 2003 och inte var den inredd som en jämnårig Audi eller BMW trots att den kostade ungefär lika mycket.

Uppdaterat: 2015-11-04 10:35
Reverend Benny skrev:

Är inte Opel tyskt?

Helägt av GM sen länge.

Uppdaterat: 2015-11-04 12:28
L. Mäkinen skrev:

Vidstige wrote:När menar du att detta har gällt? Låter som en extremt gammal syn på japanska bilar i alla fall.Extremt gammal vet jag inte, men slutet på 90-talet och början på 2000. Köpte en ny Honda 2003 och inte var den inredd som en jämnårig Audi eller BMW trots att den kostade ungefär lika mycket.

Inredningens kvalitetskänsla är en sak, hur länge den håller är en annan.

Uppdaterat: 2015-11-04 12:28
Vidstige skrev:

Inredningens kvalitetskänsla är en sak, hur länge den håller är en annan.

Även i en rysk bil från 60-talet hade inredningen hållit länge, men det hade inte känts speciellt ombonat.

Uppdaterat: 2015-11-04 21:14
L. Mäkinen skrev:

Även i en rysk bil från 60-talet hade inredningen hållit länge, men det hade inte känts speciellt ombonat.

Visst, men det var inte det du pratade om, du snackade om "7 år".

Uppdaterat: 2015-11-04 21:22
Vidstige skrev:

L. Mäkinen wrote:
Även i en rysk bil från 60-talet hade inredningen hållit länge, men det hade inte känts speciellt ombonat.
Visst, men det var inte det du pratade om, du snackade om "7 år".

Ja, japanska bilar konstrueras traditionellt för att hålla i sju år. Sen är tanken att de ska vara förbrukade.

Uppdaterat: 2015-11-04 22:24
L. Mäkinen skrev:

Ja, japanska bilar konstrueras traditionellt för att hålla i sju år. Sen är tanken att de ska vara förbrukade.

LOL

Uppdaterat: 2015-11-04 22:26

Det är ju bevisat att det gäller Europeiskt sålda VW's också. I allra högsta grad.
Det är bara att motororganisationerna i USA är starka. Medans här i Europa så är vi mjäkigare.
I USA är det kännbart straffbart att misslyckas. Man drar alltid tillbaka bilarna på USA-marknaden och fixar dem.. medans vi här i Europa rullar runt med samma problem och så hävdas det att "återkallandet gäller bara USA-sålda bilar".
Om VW skulle straffas av Amerikanska och Europeiska myndigheter så lär de aldrig någonsin göra om samma sak igen.

Uppdaterat: 2015-09-21 09:32