Nästa artikel
Bilfrågan: Hur är General?
Bilfrågan

Bilfrågan: Hur är General?

Publicerad 4 maj 2017
Frågeställaren undrar hur bra däck från märket General är. Det är en amerikanskt däcktillverkare som är underbolag till Continental.
På vardagar svarar Vi Bilägare på läsarfrågor om bilar och trafik. Vill du att vi ska svara på din fråga? Fyll i formuläret eller mejla till bilfragan@vibilagare.se.

Fråga:
Nu ska jag byta däck och blivit rekommenderad att köpa märket General. Är det ett bra och tyst däck?
Lennart Eriksson
 
Svar:
General är ett amerikanskt däckmärke som funnits sedan början av 1900-talet och som nu är ett undermärke till Continental. Generaldäcken ligger i mellanprisklass och används mestadels till suvar och andra bilar som kräver lite grövre doningar, men finns också i personbilsdimension. Vi har inte testat märket men det används ibland på testanläggningar, som exempel på ett mindre bra däck.
Marianne Sterner, Vi Bilägare
 
Diskutera: Har du erfarenhet av däck från General?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2017-05-05 07:03
hultarn

Audi: som jag skrev så placerade sig Landsail LS588 före Michelin i test, de hade till och med den kortaste bromssträckan av alla i testet, så jag kan köra tryggt. Men, är det så att du föredrar att betala överpris, så gör det mig inget. Det är dina pengar. Däremot får du gärna länka till de "extremt många tester, som tydligt visar på att Landsail är i botten av dugligt som däck". Det har jag inte sett nånstans.
http://www.tyrepress.com/2015/03/landsail-beats-michelin-surprise-result-in-finnish-tyre-test/

#c • Uppdaterat: 2017-05-05 07:42
Styggavargen

Köp välkända märken och rekommerade däck till bilen. Detta är inget man skall snåla på. Ett bättre däck tenderar till att hålla längre, så i slutändan blir det nog inte så stor besparing att köpa billiga däck. Det är en säkerhetsfråga också.

#d • Uppdaterat: 2017-05-05 09:15
JOCA_1

Det måste väl ändå bero på hur mycket och hur man kör? Folk som håller på med "däck ska man inte snåla på" - nej, men det behöver inte vara det absolut BÄSTA däcket i alla däckstester; det räcker faktiskt med att det är "gott nog". Och då behöver man inte ge 2000 kronor per däck. Själv har jag i vinter kört på GT Winterpro och det var inga problem med det.

#e • Uppdaterat: 2017-05-05 15:13
Axelman

Ser två tankefel. Det ena är "jag köpte ett billigt däck men det gick bra". Det andra är "jag kör så lite så det duger med ett sämre". Det är ingen som sagt att det går dåligt och att man krockar eller kör i diket för att man har ett lågbudgetdäck. Men det har inte de marginalerna som ett kvalitetsdäck har. Den dagen man får sladd kanske man kan styra upp det med ett bra däck men hamnar i diket med ett billigt. Det är vad testerna säger. Ett bra däck har också samlade egenskaper som gör att det känns mer tillförlitligt än ett billigt som tex bromsar fantastiskt på asfalt men har värdelös bromsförmåga på våt. Sen alla mil jag kör vare sig jag kör kort eller långt ska ju ske så säkert som möjligt med största trygghet för mig själv, mina nära och kära och andra jag möter i trafiken. Andra tänker också att eftersom jag har en skruttig bil ska jag ha skruttiga däck. Samma fel där. Varför riskera liv och lem på dåliga däck? Det borde vara en självklarhet och en reflexmässig tanke att jag ska ha så bra däck det går på min bil året runt. Oavsett bil. Oavsett körsträcka. Så tänker jag för att skydda dig och dina nära och kära på bästa sätt. Återgälda gärna den tjänsten.

#f • Uppdaterat: 2017-05-06 18:42
hultarn

AudiS4: Var är alla testerna du hänvisade till? Eller var det bara dina egna fördomar..?

#g • Uppdaterat: 2017-05-07 11:09
snabb95

Om man anpassar hastigheten efter väglag och däck så händer väl samma sak som med AWD. Svårare olyckor ju bättre däck man har.

#h • Uppdaterat: 2017-05-04 12:51
milkylainen

Nu stod det inget om storlek. Men märkesdäck är inte jättedyra i ganska normala personbilsstorlekar (jag antar att någon som vill ha General inte har en Porsche GT3 RS direkt...)
En snabb sökning prisjakt avslöjar att ett Goodyear EfficientGrip Performace 205/55 16 kostar strax under 600 pix per styck.
Absolut BILLIGASTE SKITEN på hela prisjakt 205/55 16" kostar strax under 400 pix.

Så 200 kr per däck för 16" normalstorlek mellan riktigt bra och antagligen sämsta skiten sen pin tji..
Totalt 800kr skillnad. Ännu mindre mellan General-bajs och Goodyear.

Så jädrans ovärt att ens fundera på sketna däck.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.