Vi Bilägares forum

VW CC - samma lackproblem som vanliga Passaten?

VW CC - samma lackproblem som vanliga Passaten?

Haft BMWn i 3 år nu så börjar leta runt lite ;) I omgångar blir jag sugen på en CC, trots mongobakrutan. Observera att det inte är den som heter Passat CC utan faceliften som bara heter CC. Än så länge är priserna helt rabiata men får se om det jämnar ut sig framöver.

Nåval - hört att den INTE ska ha samma problem med galvsläpp som vanliga Passaten. Finns det någon sanning i det? Har haft noll lackproblem på våra jobb-VW's och tydligen ska Golf vara ett säkert val med. Men är CC'n mer förskonad? Den delar väl rimligen delar som huv och framskärmar, trösklar etc med vanliga Passaten? Eller har det att göra med i vilken fabrik de görs?

Uppdaterat: 2015-09-17 21:09

Kommentarer

Vet inte om detta är en tråd för att väcka debatt eller så men det jag läst om lackproblemen har även drabbat vissa årsmodeller av Golf.
Läste senast om en brittisk kille med en Golf R MK6 (såldes fram till 2013) som hade stora problem.
Tycker det skulle låta konstigt att ett bolag låter sådana problem fortsätta så gissningsvid är dessa problem fixade.

Även om utlänska siter inte ger hela sanningen då det diffar i klimat och saltmängd på vägarna så känns det ändå som en bra källa.
http://www.rustingvolkswagen.co.uk/

Ett annat bra forum är VWvortex, har hängt där i många år, dom har även en forumdel.
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5661964-Post-here-if-your-B6-has-rust

Uppdaterat: 2015-09-18 10:01
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Som jag fattat det har salt eller inte inget att göra med VW's lackproblem. Hade de haft generella rostproblem pga dålig lack eller dåligt rostskydd hade det nästan varit lättare. Men nu är det ju materialfel i plåten och då blir det svårare. Jobb-Caddyn körde vi i ur och skur, till och med med en del bucklor som rätades ut, utan att få några lackskador, i över 10 000 mil. Sanslöst felfri bil. Och sen ser man sådant som du visar där.

Men lackproblemen på B6 var väl kända när CC'n faceliftades och döptes om. Vore intressant om nån visste om de klarar sig bättre efter facelift - om de gjort nån ändring i tillverkningen dvs.

Uppdaterat: 2015-09-18 11:12