Vi Bilägares forum

Trådämneskorridor

Trådämneskorridor

Som kom på tal i tråden "Hjälp - jag har för många nick och vet inte varför" (eller nå't sådant) är det tydligen extremt viktigt att hålla sej till ämnet.
Frågan är då hur tusan man gör det? Inte minst då svar i trådar ofta landar i andra ämnen och då, naturligtvis alstrar avstickare .. Tråden ifråga är ett utmärkt exempel .. både med mindre avstickare och tydligen en extrem vikt att hålla sej inom ett synnerligen smalt trådämne.Inte för att ämnet är smalt men möjligheten att diskutera det alltså är.
Moderator H påtalar i näst-näst sista inlägg att alla ska hålla sej till ämnet "annars", vilket alla gjorde (2 st), eller i varje fall inte diskuterade utanför .. Och likväl stänger moddis tråden.
Jag kom att tänka på; "something is rotten in the state of Denmark" (Marcellus)

Uppdaterat: 2015-09-21 13:43
I once spent a year in Munkfors, I think it was on a Sunday.

Kommentarer

Vi kommer att moderera hårdare framöver och nya regler kommer snart. Kategorierna kommer att vara striktare, vi kommer att slå ner hårdare på personangrepp. Upprepade personangrepp i en tråd kommer att resultera i att tråden låses.
Alternativet är att lägga ner forumsdelen. Vilket föredrar ni? Följ forumsreglerna så blir det inga låsta trådar. Mindre avstickare kan vara ok om de inte består av personangrepp eller utlämnande av folks privatliv vilket har förekommit.

Uppdaterat: 2015-09-15 20:34
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Eller sina sämsta användare. Användare som är på hetsjakt kan vi vara utan. Håll nu god ton här om tråden skall vara till någon nytta.

Uppdaterat: 2015-09-15 20:36
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Känns lågt att skylla på moderatorerna för det är väl trots allt vi skribenter som väljer hur vi skall uttrycka oss.

Uppdaterat: 2015-09-15 20:43

Om du kloten inte är nöjd med moderreringen föreslår jag att du kontaktar redaktionen istället för att säga det här. Skriv till Magnus.

Uppdaterat: 2015-09-15 20:44
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

De som hela tiden utför personangrepp och försöker förtala folk kanske skulle tänka till över hur de själva beter sig innan man gnäller på andra.

Uppdaterat: 2015-09-15 20:48
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Om detta blir en ny pajkastartråd så kommer den att raderas. Trådskaparen har i alla fall en bra synpunkt när det gäller hur smalt diskussionskorridoren skall vara och det jobbas med det inför forumsuppdateringen. Det kommer att bli snävare. Politikdiskussioner kommer att försvinna för det kommer aldrig att fungera.

Uppdaterat: 2015-09-15 20:56
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Hårdare moderering är välkommet, som det är nu så spånar trådarna ofta iväg åt diverse håll.
Bättre då att öppna en ny tråd i det uppkomna ämnet.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Hacken - "pajkastartrådar" kan absolut stängas men senaste dygnet tycker jag nog att stängningarna gått till överdrift i vissa fall. Snart finns ju inga aktiva trådar kvar, Lite avvikelser från ämnet måste tillåtas annars kommer ingen att stanna kvar på detta forum. Och så farligt var det väl inte i tråden "Hur man får bort användandet av flera nick" att den var tvungen att stängas...

Uppdaterat: 2015-09-15 21:00

Gäspa, mina privata värderingar måste jag få ha som vilken privatperson som helst. Men i fortsättningen kommer du att slippa dem eftersom privatpersonen Hackenbush inte finns mer på Vib. Jag kommer endast att finnas som moderator. Som moderator kan man aldrig vara alla till lags, en del kommer att känna sig som trampade på tårna men kom bara ihåg att som man bäddar får man ligga. Hur moderatorskapet sköts är Vib:s uppgift att utvärdera.

Uppdaterat: 2015-09-15 21:53
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Godnatt, och försök att agera vuxet på en god samtalsnivå så kommer forumet att bli trevligare för alla.

Uppdaterat: 2015-09-15 21:56
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Hacken, med risk för att glida ur ämnet, fast det tycker inte jag...
Har du raderat de trådar du själv skapat?
I så fall varför?
Tänker närmast på en av de mest kommenterade på hela forumet, med uppåt 700 inlägg "köpa motorcykel"
Den höll sig till ämnet, mer eller mindre, inte ett påhopp stod att läsa, överhuvudtaget en trevlig ton, kort sagt en modell för hur en forumdiskussion borde se ut....
En trådstartare "äger" inte diskussionen han startar, då man skriver lämnar man ifrån sig den rätten, och tråden ska bli "allmän egendom".
Att ta bort sina egna trådar och inlägg utan anledning ser jag som ett rejält övertramp, ännu värre om man är betrodd som moderator!
En helt annan sak om den spårar ur, vilket många trådar gjort.....

Uppdaterat: 2015-09-15 21:57

ducce, jag tror den försvann när jag försökte radera mitt konto, hemsidan jobbade men efter ett tag så var mitt konto kvar i alla fall. Jag trodde kanske att tråden var borta temporärt eftersom mitt konto var kvar men den är fortfarande borta tyvärr. Synd eftersom det var en mycket trevlig tråd. Kanske skulle kolla om Vib har backup på trådar.

Uppdaterat: 2015-09-15 22:04
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Åter Hacken - som ett exempel på raderade trådar nämnde jag tråden "Hur man får bort användandet av flera nick". Vad exakt var orsaken till att den stängdes ? Lite "off topic" och annat får man nog tillåta om det inte är rena personangrepp. I annat fall så blir det ett tämligen dött forum - i vart fall om man börjar ta bort alla inlägg som inte exakt följer "topic" eller ännu värre - stänger sådana trådar. Rena personangrepp måste på nåt sätt stoppas men radera i så fall dessa inlägg istället för att stänga tråden. Just nu känns det mest lite panikartat.

Uppdaterat: 2015-09-15 22:24

Klistrar in forumsregler som en del inte verkar ha läst.

"2.4 Diskussioner och personangrepp
Även om livliga och konstruktiva debatter är positiva så tolereras inte personangrepp. Detta faller inom punkt 1.2 Sunt förnuft även om det inte är angrepp som är åtalbara.

2.5 Moderatorer
En moderator har full bestämmanderätt och behöver inte försvara sitt agerande i forumet. Acceptera att moderatorerna är här för din och alla andras skull. De arbetar för forumets bästa och är en förutsättning för att forumet ska kunna vara öppet. Om du känner dig orättvist behandlad, försök då se att det kanske finns en anledning till det inträffade. Om du ändå tycker att en moderator har handlat fel mot dig och har andra konstruktiva synpunkter på moderatorernas agerande, meddela detta per e-post på redaktionen@vibilagare.se och var tydlig med din beskrivning av det inträffade.

3. REGELBROTT

3.1 Regelbrott, varningar och avstängning
Brott mot någon av ovanstående regler kan leda till avstängning. Vi reserverar oss även rätten att kunna avslöja användarens identitet (och/eller all övrig information vi har om användaren) till polis om vi anser det vara befogat på grund av användarens aktivitet på sajten.

3.2 Redaktionens rätt att radera
Inlägg som inte följer dessa enkla regler kan raderas utan vidare kommentar från redaktionen. Det är vår absoluta målsättning att förklara varför vi raderar inlägg, stänger trådar, men i den mån det är helt uppenbart att de bryter mot dessa tämligen enkla regler förbehåller vi oss också rätten att agera utan kommentar.
"

Uppdaterat: 2015-09-16 08:16
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Det är ganska vanligt numer att individer tror att yttrandefriheten ger dem rätt att påstå vad de vill överallt, men det är en missuppfattning. Ingen har rätt att kräva att en publicist torgför andras synpunkter. Man har dock rätt att publicera dem på egen hand. Man kan inte kräva att ViB visar allt användarna av forumet får för sig att skriva. Tvärtom är de ansvariga att hålla diskussionerna inom lagens råmärken. Dessutom kan de välja att inte visa inlägg helt efter eget tycke och smak.
Accepterar man inte det kan man skrika sig hes om censur på en plats man själv bekostar.

Uppdaterat: 2015-09-16 08:34

Radera enbart inlägg som är olämpliga och som inte följer forum-reglerna. Radera inte hela tråden.

Uppdaterat: 2015-09-16 14:53
Lås inga trådar.

Ja jag tycker som AL att du Hacken bör överväga sitt beslut.
Det blir definitivt tristare utan din medverkan som forumdebattör.

Uppdaterat: 2015-09-16 17:32
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Nu är det bara så att Hacken hann före mig, ja jag är lite saktmodig, annars hade det varit mig ni hackat på!

Uppdaterat: 2015-09-16 20:15
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

De nya reglerna kommer nog in idag så fort Magnus har flyttat om gamla trådar. Magnus och jag är överrens om att politik är något som inte skall diskuteras mer på Vib:s forum. Det blir så när en del inte kan diskutera sansat. Denna tråden är inte om politik heller utan om trådämneskorridoren.
Försök att respektera Gäsp:s sansade försök att diskutera detta ämne. Gäsp och jag har vitt skilda åsikter men vi kan i alla fall diskutera på ett vuxet sätt.

Uppdaterat: 2015-09-17 08:08
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

trasten, jag svarade på RCS inlägg endast och jag är inte intresserad av att ta upp någon pajkastning i denna tråden om politik även om du och rcs helst hade velat det.
Antifeministen, Lexus och Toyota är bilar och det är just det detta Vib:s handlar om men inte är personpåhopp tillåtet där heller det borde ni veta vid det här laget. De som fortsättningsvis vill diskutera politik bör leta upp någon annan hemsida där detta förekommer.
Nu uppmanar jag alla att läsa reglerna som redaktionen har lagt upp nyligen och därmed skall de nya forumskategorierna respekteras.

Det är ju smickrande att en del hela tiden vill prata om mig men om det är så att ni inte vill att jag skall vara moderator så uppmanar jag er till att ta kontakt med Vib om detta och uppge era skäl till detta.
Jag avsätter inte mig själv, det är Vib:s jobb i så fall så att tjata på mig är ett ogjort jobb. Jag stannar som moderator så länge jag har Vib:s förtroende.

Uppdaterat: 2015-09-17 11:29
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Nog tjatat om detta. Nu går vi vidare och vänder blad!

Uppdaterat: 2015-09-17 11:48

Tack för det trasten, det blir trevligast för oss allihop.

Uppdaterat: 2015-09-17 12:35
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

AL, min fritid är för dyrbar för att jag skall sitta och ta en massa skit för att jag har egna åsikter i detta land som skall föreställa demokratiskt, 50-100 inlägg skulle inte ändra mina åsikter däremot skulle det bli enormt tjatigt för alla andra att läsa och det vill jag inte utsätta forumsdeltagare för. Jag avstår hellre då att göra inlägg. Själv bryr jag mig inte om andras åsikter i olika frågor, jag kan ta att andra har åsikter som inte stämmer överrens med mina. Detta gäller inom alla områden. Flera användare på Vib har sagt gång på gång att en moderator får inte ha egna åsikter och då är det ingen idé att göra inlägg i diskussioner mer.
Tack i alla fall AL för ditt inlägg.
De nya reglerna och kategorierna i forumet är verkligen välkommet. Ser fram emot diskussioner som är specificerade mot bilism, trafik och ägande av bilar. Det just det vi egentligen är på forumet för.

Uppdaterat: 2015-09-17 13:08
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

leifer, jag tycker inte att de nya kategorierna är röriga, de är fler men namnen är mer självklara. Tror de är mest en sak att vänja sig. Besökande som är ovana på Vib forumet tror jag får det lättare att hitta rätt nu.
Trådämneskorridoren som denna trådskaparen efterlyste info om är självklarare nu och det är bra.
Som Magnus själv sagt är det ännu inte hugget i sten utan det kan ske förändringar framöver när vi ser hur det fungerar. Själv gillar jag de nya kategorierna. Jag gillar också att det fokuseras nu på just bilar och trafik vilket är det som jag själv är mest intresserad av på detta forumet.
Jag tror också att det kan bli fler som skriver på forumet om de ser att det inte bara är en massa personpåhopp och annat som kanske gör att folk drar sig för att hoppa in i en diskussion.

Uppdaterat: 2015-09-17 13:55
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Bra gäsp, då är vi överrens om en sak i alla fall och det är när det gäller forumet. Politik i forumet kunde faktiskt ha blivit dödsstöten för forumet. Det fanns två alternativ enligt Magnus.
1. Lägga ner forumet.
2. förändra forumet
Och visst känns det bra att det blev alternativ 2.

Uppdaterat: 2015-09-17 13:59
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
leifer skrev:

Glömde säga, det enda problemet som varit här är att folk, ofta de s.k. politiskt korrekta, inte följt forumreglerna. Finns en skön ironi eller paradox i det också, då dom säger sig stå för det rätta men alltså inte klarar av att följa enkla regler eller förstå att personangrepp eller personförföljelse inte är ok i ett civiliserat samhälle.

Politisk pajkastning?

Uppdaterat: 2015-09-17 14:24

Vi får se leifer, för min egen del så hoppas jag att du har fel. Vi får ge det nya forumet en chans att mogna.
Modereringsmässigt så är de omformade reglerna lite mer strikta nu och det underlättar. Jag gillar förstås debatt och ironi i former som är med glimten i ögat, detta måste vi få göra i fortsättningen med, det får bara inte spåra ur.

Uppdaterat: 2015-09-17 14:35
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Ok, så den passerade!

Uppdaterat: 2015-09-17 15:10

leifer och trasten låt oss hålla detta politikfritt nu.

Uppdaterat: 2015-09-17 15:22
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Jag försöker bara klura ut var ribban ligger. Man vill ju inte bli avstängd.

Uppdaterat: 2015-09-17 15:28

Det är lätt att se ribban nu trasten. Ingen politik om den inte har direkt samband med bilism.

Uppdaterat: 2015-09-17 16:25
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Bra, jag håller med tidigare postare att de nya forumreglerna är mycket bra. Nu slipper forumet förhoppningsvis skribenter som marknadsför populistisk propaganda med braskande rubriker rubriker om alltings förskräcklighet. Ofta med fet stil och för många utropstecken och aldrig med någon sanningsgrund eller faktakontroll. Förhoppningsvis kan nu alla sluta med pajkastningen och komma överens om att vi tycker olika om vissa saker och att alla bilmärken är bra på sitt sätt. Utom Ford fö'ståss.

Uppdaterat: 2015-09-17 16:35

Personligen har jag ändrat åsikt över ViB förändring av yttrandefriheten på forumet.

Först blev jag förbannad, har man en kolumn som heter "annat än bilar" ja då ska man också få diskutera ANNAT än bilar. Jag tyckte ViB var oerhört fega...

Sedan tänkte jag som så här - ViB är faktiskt en biltidning, man ska egentligen varken diskutera hur man byter takpannor på sitt hus eller huruvida våra politiker sköter sitt jobb (vilket de inte gör !)

Nu har de helt enkelt plockat bort denna möjligheten eftersom en del ämnen var brännheta. Felet ViB gjorde var att de överhuvudtaget lät detta ske från första början. De fick kalla fötter när det blev icke PK. Detta kan jag alltså anse som fegt, men efter att funderat så har jag kommit till slutsatsen att det är en bilsajt.......och på en sådan diskuterar man bilar. Det finns gott om sidor där man diskuterar andra ämnen, jag tar de frågorna där istället.

PS - Jag håller alltså EGENTLIGEN med er som anser att ViB fegade ur, men jag personligen väljer att acceptera detta.

Dessutom är moderatorerna i stort riktigt bra och låter oss skribenter gå rätt långt innan det stryks med censurpennan - En extra tanke skänkt till Hackenbush som gör sitt jobb alldeles förträffligt och verkar vara en klok, tolerant och förnuftig människa.

Man kan helt enkelt inte alltid göra alla glada, ibland måste man få ta ut svängarna - Jag gör det ibland, både på detta forum och på andra forum. Får man inte säga vad man tycker utan att det retar någon annan emellanåt så säljer man sin själ.

Uppdaterat: 2015-09-19 22:48

Jag har sagt till Magnus att hålla ett öga på RCS, förhoppningsvis så stängs han av snart.

Uppdaterat: 2015-09-20 09:28
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Beklagar att jag inte läst det Hackenbush tidigare skrivit och nu anklagas för på det mest tjatiga sätt.

Dessvärre är det så att somliga tror att de blir raderade på grund av deras politiska uppfattning eller liknande. I själva verket är det vanligaste att man använder sig av invektiv och andra tillmälen och gör personliga påhopp. Dessa görs ofta i samband med något politiskt utspel, men skälet till radering är alltså oftast sättet att formulera sig.

Om någon kraftigt avviker från det specifika ämnet så blir det (åtminstone från mig) först en tillsägelse och fortsätter avvikelsen så raderas rubbet.

Personliga påhopp kan vara välformulerade men lik förbannat vara personliga påhopp.
Låt säga att Kurt-Ove skriver positivt om Volvo 240. Genmäler då någon "Tycker man om Volvo 240 är man synnerligen ointelligent och borde få ett varningsskott rakt genom huvudet!" så är det ett personangrepp även om Kurt-Ove inte nämns.

Givetvis tillåter vi inte hets mot folkgrupp, förtal och liknande.

Nu ska jag läsa vidare i denna tråd.

Uppdaterat: 2015-09-20 13:34
Roy J

AL skriver bra i #41. Åtminstone delvis. Jag tycker inte att man ska behöva acceptera det du, AL, skriver i mittenstycket.

Jag kommer att fortsätta att delta i diskussionerna, givetvis inom anständighetens ramar.
Skulle någon tycka att jag gör ett övertramp, skriv det!

När jag agerar som moderator kommer jag alltid att motivera min åtgärd.
Låsning av trådar tycker jag inte heller om, utan det får ses som en absolut sista åtgärd. Normalt ska det räcka med att radera.

Magnus har givetvis skrivit till oss alla moderatorer.
Jag är mer kluven till att ta bort den allmänna tråden än vad Hackenbush är.
Här är delcitat från mitt svar till Magnus:
"Jag är lite kluven till att inte ha en allmän kategori.
Det kan vara bra att ha ett forum att styra över OT-inlägg till. Eftersom vi är ett gäng som ofta återkommer, kan det vara intressant att diskutera även helt andra saker än bilar. ... Ska vi ha kvar en sån kategori så får vi hårdfokusera på innehållet och inte acceptera hets mot folkgrupp, personangrepp och invektiv. ..."
Jag hade även lite förslag på de nya kategorierna. Ska de vara smala så måste man se till att ändå täcka in allt inom bil och trafik.

Jag ser att några stycken svänger sig med "PK" i tid och otid. Det är nästan lika illa som att slänga ur sig ett invektiv - något man tar till istället för att argumentera och motivera.

De nya kategorierna har jag inte tittat på ordentligt men kommer nog att återkomma om dessa.

Uppdaterat: 2015-09-20 14:01
Roy J

Håller generellt med dig Roy, men allmänt utom bilar verkar inte fungera. Då det diskuterades politik blev det kaos p.g.a. att en del inte kan acceptera att man tycker olika. Ingen gynnas av att en tråd blir rena sandlådan.

Uppdaterat: 2015-09-20 14:18
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Bra inlägg leifer och du har rätt är min uppfattning. De som vill misskreditera och göra personpåhopp kommer inte att sluta med det med mindre än att deras konton blir låsta.
Ironi och skrivande med glimten i ögat är förstås roligt men det är ganska svårt med nyanser när man skriver om man inte använder alla smileys man kan hitta.

Som du säger leifer att med mer aktiv moderering så kanske de som vill kasta paj självmant försvinner så småningom. Det skulle gynna Vib:s hemsida eftersom jag vet att en del inte vill delta i diskussioner på Vib för det blir pajkastning och personpåhopp kontinuerligt av vissa personer. Ryktet för Vib:s forum är inte det bästa men med de nya reglerna och ämneskategorierna så kanske det kan bli bättre.

Uppdaterat: 2015-09-20 16:05
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Det finns med all säkerhet de som är aktivare i olika forum än jag, men något speciellt rykte om Vi Bilägares forum har jag aldrig stött på.

För att lite anknyta till det leifer skriver, så finns det de som skrivit ganska grova personpåhopp utan att riktigt verka fatta detta. Precis som att det finns de som uttryckt åsikter som varit rasistiska eller könsdiskriminerande utan att skribenten insett det heller. Man är inte det man kallar sig, utan det man visar.
Självinsikten har, kort och gott, lyst med sin frånvaro.
Med tanke på det kanske det är lika bra att den allmänna tråden försvann.

Uppdaterat: 2015-09-20 18:28
Roy J

Helt rätt, RCS-51, jag har missat detta om Stefan Löfven - som här endast är ett påstående lösryckt ur sitt sammanhang. Däremot så är jag inte så säker på att jag för den skull sov. (Du kanske vill koppla till filmen.)
Om Hackenbush uttryckt att Löfven borde arresteras, så är det lite i grövsta laget och det hade åtminstone varit intressant att få se de märkliga grunderna till det yttrandet. Men nu är även detta historia men kan vara bidragande till att Hackenbush avstår från egna kommentarer - vilket jag inte alls tycker att han ska göra. Uttalandet kanske inte var så märkligt i sammanhanget, trots allt. Jag vet helt enkelt inte.
Nu går vi vidare.

Uppdaterat: 2015-09-20 19:04
Roy J

Undrar vad brottsrubriceringen skulle bli? Förargelseväckande trådstart? Grovt samtalsbrott? Grovt vållande av trådradering?

Uppdaterat: 2015-09-20 22:27

Jag tänker inte agera på något sätt förrän Vib:s webbredaktion sett över detta och era inlägg.
Jag väntar svar från Magnus.
Jag ser inget som helst olagligt i att uttala en personlig åsikt om en offentlig politiker.
Jag slutar endast som moderator om Vib anser det nödvändigt.

Uppdaterat: 2015-09-21 07:56
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Hackenbush skrev:

Jag ser inget som helst olagligt i att uttala en personlig åsikt om en offentlig politiker.

Har någon påstått att uttalandet var olagligt? Olämpligt kan jag dock tycka att det var. Dessutom synnerligen inkonsekvent att i flera inlägg förespråka demokrati för att i nästa anse att en demokratiskt vald statsminister ska fängslas.

Om modereringen sker med samma omdöme ser i alla fall jag ett problem.

Uppdaterat: 2015-09-21 09:30

Hej allihop, nu är den här tråden ett sammelsurium av "han sa att..." och "det var han som började..." uttalanden. Jag har läst igenom alldeles för många sidor och kan bara konstatera att ni har debatterat färdigt den här frågan. Trådämneskorridoren var intressant tråd till en början men nu diskuterar (eller snarare käbblar) ni om huruvida Hackenbusch är lämplig som moderator. Litet snabbt som jag ser det:
1) Redaktionen har fortsatt förtroende för Hackenbusch som moderator.
2) Om ni har genomtänkt kritik kring honom som moderator vänligen skicka mejl till redaktionen. Gör detta detaljerat och med exempel, så får vi ta ställning till det.
3) Det mesta här härrör kring ett uttalande om politik, och det gör ju att redaktionen blir än mer övertygad att politik inte bör diskuteras i forumet. Ja, det var något skit om att statsministern borde arresteras, jag vet inte om Hackenbusch redigerade sitt inlägg i efterhand, men det var däremot jag som raderade hela tråden (eftersom "Allmänt utom bilar" togs bort).
Men visst, det var oklokt att som moderator uttrycka en politisk åsikt, eftersom detta nu uppenbarligen verkar färga andra medlemmars syn även på modereringen. Redaktionen utgår dock fortfarande från att Hackenbusch fortsättningsvis kan moderera på ett objektivt sätt.
Låt oss med detta sätta punkt för den här diskussionen. Vi har sett och läst era synpunkter, nu är det dags att gå vidare och släppa den där pucken.

Uppdaterat: 2015-09-21 13:42
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //