Vi Bilägares forum

Svar till Magnus Johansson

Svar till Magnus Johansson

Hej Magnus, du ställer ett par frågor i ditt inlägg men samtidigt låser du tråden så att det inte går att svara...

Nåväl. Jag håller iaf helt och hållet med dig. ViB är en bilsajt och det man bör diskutera på en bilsajts forum är bilar och trafik.
Jag skulle själv aldrig komma på tanken att diskutera invandringspolitik, Sverigedemokrater eller någonting annat än just _bilar och trafik_ på ViB om det inte vore för det faktum att ni har ett diskussionsrum som heter: "ALLMÄN DISKUSSION - Diskussioner om andra ämnen än bilar och trafik" ... Detta rum antyder att det är ok att diskutera "andra ämnen än bilar och trafik".

Jag ser att detta rum fortfarande finns kvar. Vad gäller??

Uppdaterat: 2015-09-15 01:11

Kommentarer

Vill komplettera med att det ju faktiskt skrivs om annat än bilar i ViB och dessa ämnen bör ju också gå att diskutera.

Uppdaterat: 2015-09-14 20:03
Swemba skrev:

Hej Magnus, du ställer ett par frågor i ditt inlägg men samtidigt låser du tråden så att det inte går att svara...
Nåväl. Jag håller iaf helt och hållet med dig. ViB är en bilsajt och det man bör diskutera på en bilsajts forum är bilar och trafik.
Jag skulle själv aldrig komma på tanken att diskutera invandringspolitik, Sverigedemokrater eller någonting annat än just _bilar och trafik_ på ViB om det inte vore för det faktum att ni har ett diskussionsrum som heter: "ALLMÄN DISKUSSION - Diskussioner om andra ämnen än bilar och trafik" ... Detta rum antyder att det är ok att diskutera "andra ämnen än bilar och trafik".
Jag ser att detta rum fortfarande finns kvar. Vad gäller??

ViB hoppades kanske att vi skulle diskutera vädret där?

Uppdaterat: 2015-09-14 20:31

Problemet som jag ser det är att de som oftast skriver här i forumet är en liten skara personer som alla känner till varandras åsikter och ståndpunkter väl så en debatt där man försöker omvända varann är dödfödd från början.
Istället övergår man då rätt snart till rena personpåhopp när argumenten inte biter.

Detta är alla inblandade väl medvetna om men man fortsätter ändå skriva inlägg i samma anda, varför begriper jag inte.

Och även om man lyckas reta upp sig på inläggen, varför inte bara ignorera och låta saken bero?

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Frågorna jag ställde var mer av retorisk art och det tror jag ni allihop förstod. Visst, det finns en forumkategori för "övrigt" och frågan är självklart om vi ska fortsätta att ha den kvar. Kanske är det lika bra att stänga ner hela skiten. Det förenklar onekligen vardagen men det blir också lite fattigare. Forumet är i sina bästa stunder en fantastisk polare som svarar på frågor och ger tips och råd, i sina sämsta stunder är det som en strulig tonåring som bara är provocerande, obstinat och jobbig. Men vars syrliga oneliners också är uppfriskande på sitt sätt. Jag tycker att forumet stundtals bjuder på fin humor.

När det gäller moderatorerna har vi säkert olika perspektiv. Jag tycker att de gjort ett fantastiskt jobb. Ni gör det inte alltid så enkelt att moderera, det vet ni om va? ;-) Men den här diskussionen handlar inte om moderatorerna. De har gjort ett bra jobb med de riktlinjer som funnits. Frågan är dock om tiden är slagen för att justera riktlinjerna.

För att återkomma till Swembas fråga: Jag funderar fortfarande på den bästa strategin för ett så livskraftigt forum som möjligt.

Uppdaterat: 2015-09-14 22:19
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

@leifer: Tro mig, de på redaktionen läser allt en hel del i forumet.

Nu kändes det lite som att anti satte punkt för vidare diskussion. Den stora sammansvärjningen är avslöjad.

Uppdaterat: 2015-09-14 23:12
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

@leifer, inlogg med prenumerantnummer vore dumt, det vore att utestänga en stor del av de som betalar lönen, dvs läsare....
Vi som inte prenumererar på tidningen, betalar ändå, med all reklam som vi matas med hela tiden, att reklamfinansiera tillhör intäkterna för en tidning.
Det finns ju lösnummerköpare också.
Jag prenumererar inte, inte för att jag är snål, fattig eller nåt annat, jag köper inte heller lösnummer, jag läser helt enkelt inte papperstidningar längre, mer än möjligen Bike Tourng på våren, kan finnas bra uppslag i den.....
Men på webben läser jag en massa, i mobilen till största delen.
Där läser jag också en del böcker, lånar på bibliotekets e-tjänst, och köper ibland...
Det är helt enkelt ett nytt konsumtionsmönster, som media får acceptera, och göra det bästa av.
Så att utestänga oss från forumet, som faktiskt är ett riktigt bra sådant, vore dumt eftersom det drar mig till sidan ofta, och jag är kanske inte ensam.....
Håller med om att man skulle kunna ha bättre koll på användarna, men anonymitet gör många frispråkiga som inte är det annars, på både gott och ont....
Ett forum måste till en viss del få leva sitt eget liv, modereringen ska syfta till att forumets regler efterlevs, inte agera åsiktspolis och stänga trådar med obehagligt ämne, när dom trots allt passar i en kategori.....
Att trådar stängs för att dom spårar ur förstår jag, för det gör dom då och då, här som på andra ställen, det är baksidan med anonyma användare.....

Uppdaterat: 2015-09-14 23:54

Det är fortfarande otroligt generöst av ViBilägare och OK-förlaget att låta er hållas på den här plattformen och fortsätta dra deras namn och varumärke genom bajset. Är det någon av er gnällfabrikanter som faktiskt prenumererar eller köper tidningen (eller något som säljs digitalt för den delen)? Jag antar att det extra antal träffar som forumet drar till webbplatsen genererar tillräckligt stora annonsintäkter för att väga upp för de presumtiva läsare/köpare/prenumeranter som skräms bort av sandlådan i forum och kommentarsfält. Men det är klart - väldigt underhållande är det...

Uppdaterat: 2015-09-14 23:59

Nu drar vi iväg till något annat men visst har bike.se viss koppling till den här diskussionen. Det som hände (i mina ögon) var att man satsade alldeles för lite vidareutveckling och moderering av forumet under en period. Det blev väldigt spretiga ämnen, mycket skitsnack och pajkastning. Dålig ton mellan användare. Även om det (i mitt tycke) ska vara högt i tak i ett forum, måste det ändå finnas regler och en viss kontroll av deras efterlevnad för att samvaron ska funka.

Så vad lärde man sig av det med koppling till den här diskussionen? Genom att forumet dra iväg åt för många håll förlorar man innehåll som handlar om kärnämnet. Istället för att användare skapar innehåll av värde och med kvalitet blir det en diskussionsklubb mellan en handfull användare. Det kan säkert handla om intressanta diskussioner för de som har dem, men det tillför noll till sajten om det är långt bortom kärnämnena. För mycket av den typen av diskussioner tror jag rent av är skadligt, hämmar skapandet av kunniga inlägg till andra trådar. Därav min policy kring att hålla Vi Bilägare så nära bilism som bara möjligt.

Uppdaterat: 2015-09-15 00:58
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Jag tycker det vore bättre att det endast fick diskuteras sådan som kan förknippas med ViB i forumen, då det kan bli lättare att moderera. I den bästa av världar kan man tycka att det skulle gå att diskutera t. ex. invandringspolitik på alla forum på hela internet utan att det spårar ur, men erfarenheten säger att så inte är fallet. Varför ska ViB försöka vara så öppna att man tillåter diskussioner om nästan vad som helst och försöka vara ett demokratisk fördöme, när man egentligen inte behöver? Man är ju trots allt "bara" en biltidning och det är bättre man satsar på att vara just det, eftersom det är själva "kärnverksamheten" och det man är bäst på. Att det skulle vara censur att inte få diskutera nästan vad som helst på ViB, är enligt mitt tycke bara trams! T. ex. finns ju "Flashback-träsket" för den som vill läsa eller skriva i stort sett om vad som helst här i världen.

Uppdaterat: 2015-09-15 01:04
"Fit for 55" är ett klimatpaketet som bl a innebär att EU ska minska sina växthusgasutsläpp med 55 % till år 2030 (jämfört med 1990 års nivå) och som har det övergripande klimatmålet (enligt den klimatlag som antogs i juni 2021) att hela EU ska vara klimatneutralt senast år 2050.

Att censurera åsikter har i alla tider........i alla samhällen..........oavsett HUR man utformat och försökt (bestraffningar, hån av oliktänkande etc etc) slutat illa.

Endast de samhällen som haft en öppen syn, låtit folk debattera och lärt sig bemöta oliktänkande har utvecklats och överlevt.

Det finns INGET samhälle som är känt för sin utveckling som har censur i sin politik..............de som fungerar/fungerat på det viset har fallit (alternativt lever i krig och misär). Kan vara religiöst/politiskt (även företag som försöker tysta sina anställda)...... eller vilket annat skäl som helst.

Det fungerar INTE med censur i någon form. Inte i politiken, inte i företagsledningar, inte i samhällen.

Om ni på ViB trodde vi skulle diskutera vädret och andra små söta ickefrågor så är ni mer än lovligt naiva.

Jag är en fri man som lever i ett fritt land - jag skriver och tycker precis vad jag vill (enligt gällande grundlag) - om inte det passar er så skiljs våra vägar här !

Magnus skriver "Kanske är det lika bra att stänga ner hela skiten. " - Varför inte ta det ett steg till........stäng ner hela ViB

Varför slutar folk läsa vanlig media - jo för att den är som PRAVDA ............Ingen tror ett skit på vad där står längre.
varför tar vanlig media bort kommentarsfälten ? - Jo för att det som skrivs där inte passar den "sanningen" som man bestämt ska gälla......

Vem bestämmer vad svenska folket ska tycka ? - ja inte är det politiker/journalister i alla fall !!!!

Detta blev mitt sista inlägg på ViB !

Uppdaterat: 2015-09-15 01:06

Med ovanstående inlägg tror jag att det mesta är uttömt och vi sätter punkt.

Spärrar har diskuterats i andra trådar. Jag svara bara kort här. Det som vi jag tittat på är en koppling till Facebook, men jag skulle gärna slippa. IP-nummer och liknande kan alltid gås runt, i min värld gör de noll skillnad, skapar bara en falsk försäkran om att A är A och inte B. Det är alldeles för lätt att gå runt för att på riktigt utgöra något hinder om folk vill debattera med sig själva.

Uppdaterat: 2015-09-15 12:45
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //