Vi Bilägares forum

Tonen i forumet

Tonen i forumet

Hej, jag tänkte bara ta upp litet om tonen i forumet. De senaste dagarna har det spammats kring invandringsfrågan och jag förstår att det här är ett ämne som engagerar många. Ämnena må vara brännande heta i dagar som dessa men Vi Bilägare är en sajt om bilism och bilägande, inte en politisk plattform. Det blir oproportionerligt mycket modereringsarbete i de här politiska trådarna, tonen blir allt som oftast hård och skapar ett hårt samtalsklimat.

Så antingen måste vi på redaktionen helt enkelt justera om forumreglerna till att innehållet endast ska röra bilar och bilism, eller så får vi allihop tagga ner litet kring detta. Jag ser gärna en möjlighet för er att diskutera motorcykelköp, husbilar, eller till och med värmepumpar någon gång, men lika litet som Vi Bilägare ska bli ett forum för värmepumpar så ska kan vi låta forumet att bli en plattform för politisk propagerande. Hoppas att ni har förståelse för detta.

Uppdaterat: 2015-09-13 13:16
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Kommentarer

leifer skrev:

Det har även förekommit systematiskt mobbing i grupp här mot vissa individer man finner icke önskvärda, sånt är om möjligt ännu värre. Exempelvis folk som gillar franska märken, japanska märken eller Opel. Man kan nästan tro att det är samma status i bilmärken som det är i att ha åsikt om bilar.
Mvh

Jodå, det finns någon som mer än gärna tar till diverse nedsättande uttryck, jag har blivit kallad allt möjligt bara för att jag inte köper påståenden rakt av. Provokationer tycks också vara tillåtna, att i vart och varannat inlägg använda ord i syfte att provocera fram en reaktion, för att sedan sabla ner den andre med invektiv, typ: inbilsk, infantil, bonnläpp, med mera.

Väldigt tråkigt och en anledning till att folk lämnar ViB's forum.

Uppdaterat: 2015-09-10 17:01
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Magnus: ÄNTLIGEN! Stort tack för detta.

Uppdaterat: 2015-09-10 17:50
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Det är svårt att diskutera politik, tydligen. Det är synd för jag gillar att slänga käft med folk som tycker olika, det är en krydda i vardagen. Jag respekterar de flesta här med andra åsikter än jag själv, det hoppas jag att ni vet. Det är bara Uno och hans låtsaskompisar jag har svårt med. Jag tycker det är tråkigt att trådarna om flyktingarna stängdes även om jag tycker kaptenen körde på lite väl hårt. Jag tror som kaptenen att ämnet behöver diskuteras men jag förstår också redaktionen som står som ansvarig för vad som skrivs där, kan vara en heltidstjänst att övervaka .

Uppdaterat: 2015-09-10 18:05

Bra formulerat av Magnus. Att diskutera politik/flyktingfrågan på ett bilforum är olämpligt vilket med all tydlig önskvärdhet visat sig här under åren. De senaste trådarna är inget undantag.

Håller med Leifer och hultarn också om att ViB själva eller moderatorerna måste göra något åt de fåtal individer som återkommande förstör trådarna här med rena personförföljelser och nedlåtande invektiv mot såna som inte håller med i deras agiterande. Plocka bort dom, skapar de ett nytt nick så lär det snart märkas vem de är och då får man ta bort dom igen. Ingen, oavsett vilka märken de favoriserar, ska äga nån slags inbillad rätt att få bestämma agendan här. Att kalla andra för bögar, socialfall eller lågbegåvade borde självfallet inte tolereras, precis som forumreglerna stipulerar. I verkligheten fungerar det ju inte som vi sett tyvärr.

Här MÅSTE moderatorerna vara mer aktiva. Varna, ta bort inlägg eller om det inte hjälper be ViB att radera kontot. Och Leifers sista idé om synligt ip vore kanske nåt. Är rätt säker på att det finns några härinne som har flera nick. Visst kan man kringgå det också om man är kunnig men det försvårar iaf.

Uppdaterat: 2022-11-02 21:27

Vill man inte ha politiska debatter på ViB så är väl det absolut enklaste att ändra reglerna?
Tycker man det är jobbigt med moderering så är det väl bara att ta bort forumet helt. Eller varför inte ta bort kommentarsmöjligheten helt och hållet, så slipper ni ju all moderering?
Samtidigt lär besökarstatistiken dala kraftigt och med den era annonsintäkter ...

De flesta diskussioner är mycket intressanta och jag tycker att ViB's forum håller anmärkningsvärt god ton för att vara ett anonymt forum.
Politik engagerar och är en stor del av de flesta människors liv, vare sig vi vill det eller ej. Många känner ett behov av att ventilera och skriva av sig.
Om nu folk vill prata politik på ViB så borde ni ta till vara på det i stället för att försöka bekämpa det. Det borde vara ett angenämt problem för ViB.

Uppdaterat: 2015-09-10 19:20

Den koleriske Kapten kan inte sluta sprida galla. (Ja det var väl inte värre än "lismande" och "dryga".)

För er andra: jag har (såvitt jag kan komma ihåg) startat en tråd som inte handlat om bilar. Den var rubricerad "Flyktingar". Det var dumt och gick åt helvete, viket jag ber om ursäkt för. Jag skulle idag aldrig - aldrig - ha startat en sådan tråd.

Koleriska debattörer rekommenderar jag att framgent söka sig till forum för likasinnade. Ett tips är "Flashback".

Är man så dum att man tror att man kan debattera SD i ena andetaget och sen tro att det inte smittar av sig i det nästa, ja då är man väl "ko-ko".

Uppdaterat: 2015-09-10 19:33
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

"Audi: Märkligt att du läste mitt inlägg - du skrev ju att du hade blockerat mig =) Där ser man!"

ViB:s fel. Tydligen har man haft problem. Tyvärr.

Uppdaterat: 2015-09-10 20:02
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Inga problem Kapten. Du är ånyo blockerad.

Jag har svårt för koleriker.

Uppdaterat: 2015-09-10 20:27
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Bara att tro att man sansat och balanserat skulle kunna diskutera politik på det här forumet, jo tjena...

Det går ju inte ens att föra en debatt om banaliteter som tyska vs japanska bilar utan att okvädningsorden börjar hagla :-)

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

För mig är det väldigt enkelt. Säger de som styr forumet att de inte vill ha vissa typer av diskussioner är det bara att acceptera det. Det är inte fritt fram att göra som man vill överallt.

Uppdaterat: 2015-09-10 21:02

Precis Mäkinen. En del verkar ju tro att det är deras forum på nåt märkligt sätt. Bara för att de varit aktiva här i många år och författat tusentals inlägg så ger det ju dom ingen som helst rätt att bestämma VAD som ska diskuteras här.

Kapten och några av hans mest högröstade sympatisörer får väl starta en egen blogg eller hemsida då och skriva vad f-n de vill. Eller delta i de "sofistikerade" diskussionerna på Flashbacks forum för just detta ämne: https://www.flashback.org/f226

Uppdaterat: 2022-11-02 21:27
Gäsp skrev:

Att vi tydligen står i stort sett samma olika läger vad gäller kvalite på människor ur olika ursprung ...

Gör vi? Har du något exempel på när någon här på ViB's forum gjort rasistiska uttalanden?
Varför försöka få något att framstå som något det inte är?

Uppdaterat: 2015-09-13 09:48

Att inte acceptera demokrati säger en hel del om de människorna.

Uppdaterat: 2015-09-13 09:50
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Hackenbush skrev:

Att inte acceptera demokrati säger en hel del om de människorna.

Var detta ett svar till mig? Vilka accepterar inte demokrati?

Uppdaterat: 2015-09-13 09:55

Pekar inte ut någon direkt, men om vi försöker kväva demokratin vi har så blir det snart mycket kärvare klimat i Sverige.

Uppdaterat: 2015-09-13 09:59
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Hackenbush skrev:

Pekar inte ut någon direkt, men om vi försöker kväva demokratin vi har så blir det snart mycket kärvare klimat i Sverige.

Ja, jag håller med! Det ser vi redan med DÖ - en odemokratisk överenskommelse som splittrar landet.

Uppdaterat: 2015-09-13 10:06

Jag skall byta sida, applådera alla som gillar SUV. Faktum är att jag tror jag skall köpa en gammal XC90. Skämt å sido, jag skall sluta med att kommentera även om jag gillar bilar och är mycket intresserad. Inser att det gör ingen skillnad på högre plan, att sitta här och reta upp samma personer i varje ny artikel om SUV hjälper föga. Så ni slipper mig framöver. Jag är inte SD, röstar inte på miljöpartiet ..däremot är jag mest orolig för framtiden eftersom världen blivit som den blivit, med osunda beslut, rikare som blir rikare och att inga överenskommelser kan ske på global nivå. Det blir som vanligt, en liten sandlåda utan framgångar för miljön eller folket i stort. Jag inser nu att allt är kört, men spelar inte så stor roll för mig som levt mer än halva livet...värre blir det för nästa generationer.

Uppdaterat: 2015-09-13 10:12
Styggavargen

Högerextrema och kommunister är av samma skrot och korn, plats för debatt finns inte, är ni inte med oss så är ni emot oss.
Sätt alla oliktänkande i arbetsläger, har vi inte hört detta förr någonstans?

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Så då är vi tillbaka och diskuterar SD igen. Var det inte just det som ViB inte ville att vi skulle diskutera?

Uppdaterat: 2015-09-13 11:11
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
Hackenbush skrev:

Löfven har redan gjort vårt land mycket osäkrare, bilbränder, våldtäkter, "no go" områden har ökat markant den senaste tiden. Jag anser att Löfven är en säkerhetsrisk för landet och han bör sättas i arrest.

Spot on!

Uppdaterat: 2015-09-13 11:20

Allmän diskussion
Diskussioner om andra ämnen än bilar och trafik.
Det handlar om t.ex. gräsklippare, husbilar, husvagnen, motorcykel, dammsugare, värmepumpar någon gång.
Ni vill skriva om politik finns annan hemsidan istället: https://www.flashback.org/f305

Uppdaterat: 2015-09-13 11:21
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

https://www.flashback.org/nya-inlagg
Som GF ovan länkade,men "nya inlägg" ger en realtidskoll som är intressant.
Typ ett smörgåsbord med fria tankar.
Politik gör man bäst i att inte diskutera "här", då detta givetvis är ett förbjudet område.

Uppdaterat: 2015-09-13 11:50

Dammsugare?? Nej där går gränsen, banne mig!! Diskutera vad ni vill, man absolut inte dammsugare! Jag hatar dammsugare! Möjligen vanliga små och lätta dammsugare, men absolut inte såna där stora, tunga centraldammsugare eller robotdammsugare. Vem behöver sånna egentligen? En vanliga dammsugare från Biltema klarar sig väl alla med???
Ni som vill diskutera centraldammsugare kan gå till Flashback i stället ...

Uppdaterat: 2015-09-13 11:51
Swemba skrev:

Dammsugare?? Nej där går gränsen, banne mig!! Diskutera vad ni vill, man absolut inte dammsugare! Jag hatar dammsugare! Möjligen vanliga små och lätta dammsugare, men absolut inte såna där stora, tunga centraldammsugare eller robotdammsugare. Vem behöver sånna egentligen? En vanliga dammsugare från Biltema klarar sig väl alla med???
Ni som vill diskutera centraldamsugare kan gå till Flashback i stället ...

Jag gillar små och lätta!
Mellanstora gillar jag också,och då Miele.
;-)

Uppdaterat: 2015-09-13 11:52

Pk är inget annat än kommunism, det har du helt rätt i leifer.
Jag är förvånad över att så många inte ser turbulensen vi har i vårt land nu. Fattar inte att man kan blunda för den.
Nu ser vi här igen som i så många andra trådar att det är tydligen förbjudet att ha en åsikt som inte passar andra. Användare här vill besluta vad andra skall tycka. Är det demokrati?

Uppdaterat: 2015-09-13 12:05
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

http://mobil.nt.se/nyheter/norrkoping/studenter-tvingas-flytta-fran-boende-11994513.aspx
Satan vad godheten gör gott ibland!

Uppdaterat: 2015-09-13 11:57
GF skrev:

Allmän diskussion
Diskussioner om andra ämnen än bilar och trafik.
Det handlar om t.ex. gräsklippare, husbilar, husvagnen, motorcykel, dammsugare, värmepumpar någon gång.
Ni vill skriva om politik finns annan hemsidan istället: https://www.flashback.org/f305

+1

Uppdaterat: 2015-09-13 12:01

Jag kan rekommendera Electrolux UltraSilencer, en väldigt tyst dammsugare.

Jag gillar att dammsuga, är dock livrädd att någon ska kalla mig PK då jag inte låter min fru sköta hemmets sysslor såsom brukligt.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

"Ämnena må vara brännande heta i dagar som dessa men Vi Bilägare är en sajt om bilism och bilägande, inte en politisk plattform"

Vad är det i detta som ni inte förstår?

Ni får respektera detta och ge fan i uttrycka era mer eller mindre rasistiska åsikter eller dra nån annanstans. En gång till: Det här är ViB:s hemsida, inte er. Således bestämmer dom.

Uppdaterat: 2022-11-02 21:27

Vad du inte förstår Rålle är att foumsdelen som heter "Allmän diskussion, om annat än bilar och trafik" är fortfarande en forumsdel där vi diskuterar om annat än bilar och trafik, vill du bara läsa om bilar så håll dig till den forumsdelen som är just om detta.
Tar Vib bort delen "Allmän diskussion" så kommer saken i ett helt annat läge. Eller så får de ändra texten till "om inget annat än bilar och trafik"

Uppdaterat: 2015-09-13 12:19
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Hacken - läs GF´s inlägg (#39) så tror jag att du finner tanken bakom den delen i detta forum. Men du i egenskap av moderator borde väl om nån vara insatt i regler och tankar bakom forumet...och vad ViB tycker är OK i egenskap av ägare.

Uppdaterat: 2015-09-13 12:19

Pi jag anser att man bör ändra texten i så fall för vad betyder texten "Allmän diskussion, om annat än bilar och trafik" för dig?
Läs Magnus första inlägg.
"Så antingen måste vi på redaktionen helt enkelt justera om forumreglerna till att innehållet endast ska röra bilar och bilism, eller så får vi allihop tagga ner litet kring detta. "
Att justera om reglerna till endast bilar och bilism eller tagga ner.
Det är inte förbjudet idag att diskutera annat men kan inte folk skriva utan att de skall få personpåhopp för att de har en åsikt som inte passar en del så kommer forumet kanske att göras om. Vilka är det som gör att det blir anmälningar och personpåhopp? Jo de som inte accepterar att folk har olika åsikt. Alltså de som inte är för demokrati.

Uppdaterat: 2015-09-13 12:28
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

leifer - varför det ? Förklara gärna vad som är nytt utöver det vi läst massor av gånger redan. Vidhåller fortfarande att jag tror att GF träffat rätt i varför denna forumdel skapades ursprungligen.

Uppdaterat: 2015-09-13 12:24

https://youtu.be/jlm2YGuKfcg
Intressanta kravaller i Tyskland,som tur är kan det aldrig hända i sverige.
Detta inlägg har inte med invandrare att göra,händer ofta i Tyskland med supporterbråk,tror jag..

Uppdaterat: 2015-09-13 12:28

Jag vet mycket väl vad denna forumdel heter. Men du förstår uppenbarligen inte vad Magnus skriver. "ViB.s forum är inte en politisk plattform". Hur svårt är det att förstå?

Löfven ska fängslas? Verkligen? Utveckla gärna...

Uppdaterat: 2022-11-02 21:27

Ja Pi, du tolkar och det gör de flesta här, vem tolkar forumsdelen rätt? Anser du att du tolkar den helt rätt?
"diskussioner om annat än bilar och trafik" Vad innefattar "annat än bilar och trafik" för dig?

Uppdaterat: 2015-09-13 12:32
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Swemba skrev:

Dammsugare?? Nej där går gränsen, banne mig!! Diskutera vad ni vill, man absolut inte dammsugare! Jag hatar dammsugare! Möjligen vanliga små och lätta dammsugare, men absolut inte såna där stora, tunga centraldammsugare eller robotdammsugare. Vem behöver sånna egentligen? En vanliga dammsugare från Biltema klarar sig väl alla med???
Ni som vill diskutera centraldammsugare kan gå till Flashback i stället ...

Jo, det får skriva här om dammsugare. Det står: http://www.vibilagare.se/test/produkt/test-8-bildammsugare-40371

Uppdaterat: 2015-09-13 12:32
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Hacken - jag tolkar det som diskussioner runt övriga ämnen som ViB emellanåt skriver om och som därför bör kunna diskuteras men det är givetvis min egen tolkning så jag kan hålla med om att den borde klargöras. Vill man nå ut med ett politiskt budskap så tror jag liksom många andra att det finns bättre fora än detta.
Och till leifer m fl - vill man inte ha mothugg eller vad man nu kallar det så kan man ju helt enkelt låta bli att diskutera känsliga ämnen...

Uppdaterat: 2015-09-13 12:32

Jag tolkar Magnus skrivande som att det inte skall propageras politik men att politik kan diskuteras i en lagom nivå då politik ingår i bilägande och trafik i landet. Till detta kan man se att skatter måste höjas för att invandringen kostar oss för mycket just nu. Det finns en koppling till invandring, politik och skatter för bilägare det går inte att bortse från.
Jag kan inte enbart tolka en forumsdel enbart som moderator, jag måste se hur användare tolkar forumsdelarna också. Tolkas det fel så måste forumsdelen göras om för att inte missförstånd skall ske.
"Om annat än bilar och trafik" finns det något som kan tolka detta till att inte gälla vissa diskussioner? Hur tolkar ni då?

Jag har sagt det förut att om det finns inskränkningar om vad som skall få diskuteras så måste det framgå av forumsrubriken.

Uppdaterat: 2015-09-13 12:41
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

hacken - läs hela första meningen i mitt inlägg... Kompletterat med vad Magnus redan meddelat... Och det borde du som moderator definitivt tagit till dig.

Uppdaterat: 2015-09-13 12:35

Ja - givetvis finns det kopplingar mellan allt som händer i livet - om man vill se det så. Tror dock inte att det var tanken med Magnus uttalande - eller tanken med denna del i forumet. Men fråga gärna Magnus imorrn för det borde vara nyttig info för er moderatorer att få "förhållningsorder" från er uppdragsgivare. Och då kan du ju samtidigt be honom att man specificerar lite mera exakt vad som är OK och vad som inte är OK att diskutera i denna allmänna del.

Uppdaterat: 2015-09-13 12:39
Hackenbush skrev:

Jag tolkar Magnus skrivande som att det inte skall propageras politik men att politik kan diskuteras i en lagom nivå då politik ingår i bilägande och trafik i landet. Till detta kan man se att skatter måste höjas för att invandringen kostar oss för mycket just nu. Det finns en koppling till invandring, politik och skatter för bilägare det går inte att bortse från.

+1,kopplingen är självklar,lafferkurvan på G igen...

Uppdaterat: 2015-09-13 12:40

leifer - jag är rätt säker på att även du yttrat nedsättande ord om t ex vänstermänniskor så du skall nog vara liiite försiktig i dina uttalanden. Sen håller jag givetvis med om att man inte skall förlöjliga människor överhuvudtaget men då skall det gälla för alla politiska inriktningar - även t ex vänster eller MP-sympatisatörer skall behandlas på samma vördnadsfulla sätt som man själv vill bli behandlad - om man nu hör hemma på högerflanken.

Uppdaterat: 2015-09-13 12:43
leifer skrev:

Pi, menar du att det är ok att förfölja och förlöjliga folk här baserat på att dom röstar på SD eller antas rösta på SD??? Det är ju det som är problemet och som MÅSTE UPPHÖRA.

Precis rätt leifer!
Men lite motsägelsefullt nedan..
Måste upphöra..förföljelsen stärker i det hela,även om det kanske är liite fel att förfölja..
Debatter är ju rätt intressanta att "följa",eller kanske" vara i".
;-)

Uppdaterat: 2015-09-13 12:48

leifer - ämnet i denna tråd är "Tonen i forumet".
Men beträffande din tjatiga fråga - förra mandatperioden röstade definitivt SD mera med Alliansen än vänsterblocket. Och Ja - jag kan läsa men det har bara gått 1 år ännu så vi får väl se hur det ser ut i slutet av mandatperioden. Dock fällde dom ju regeringsbudgeten förra senhösten och just den frågan var ju en rätt central fråga.

Uppdaterat: 2015-09-13 12:59

Hacken - möjligt men MP får helt klart sina törnar av flera skribenter. Är det OK men inte törnar mot SD ? Och jag avsåg inte att du inte skulle få uttrycka politiska åsikter utan att du kanske, i egenskap av moderator, skulle kolla med Magnus vad ViB verkligen vill med denna del i forumet.

Uppdaterat: 2015-09-13 13:05

Min tanke om vad Magnus vill med "Allmän diskussion" delen i forumet är att den skall vara öppen för alla typer av diskussioner men om det går överstyr med personpåhopp och förnedrande så kommer det inte att fungera. I de flesta politikdiskussioner hittills så har det varit grova personpåhopp för att en del inte kan diskutera utan detta, och det blir väl så när argumenten tryter. Men till syvende och sist så är det de som utför personpåhoppen som gör att det kommer att bli begränsningar i vad som tillåts diskuteras. Tänk på det innan ni kastar ur er okvädningsord till någon som inte tycker som du. Många här som ofta tycker att alla andra har fel och en själv har alltid rätt.

Uppdaterat: 2015-09-13 13:13
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Nu kommer vi inte vidare här så jag låser tråden till på Måndag, så får Magnus besluta hur de skall göra.

Uppdaterat: 2015-09-13 13:16
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.