Nästa artikel
Audi A3 uppdateras
Nyheter

Audi A3 uppdateras

Publicerad 6 april 2016
Nya Audi A3 kommer till sommaren.
Nya motorer och autobroms som standard. Som tillval blir bilen delvis självkörande.
Utseendemässigt har det inte hänt så mycket med nya Audi A3, även om grill och strålkastare har fått ny design. På insidan finns en ny, tre-ekrad ratt och uppdaterat infotainmentsystem. Med Virtual Cockpit visas körinformationen på en display bakom ratten.

20160604131853.jpg?itok=kdCs9DSs

Autobromsen Pre Sense City ingår i standardutrustningen. Som tillval kan man dessutom välja funktioner som med vissa begränsningar gör bilen självkörande i hastigheter på i upp till 65 kilometer i timmen. Andra assistanssystem är Emergency Assist där bilen automatiskt stannar om föraren tappar medvetandet och ett system som varnar för korsande trafik bakom bilen när man backar. 

För första gången finns en trecylindrig motor i A3. Den heter 1,0 TFSI och levererar 110 hästkrafter. En annan nyhet är den nyutvecklade 2,0 TFSI på 190 hästkrafter. En sjuväxlad dubbelkopplingslåda ersätter den tidigare sexväxlade.

20160604131915.jpg?itok=sXj1rj8T

Förutom laddhybriden och supermiljöbilen A3 Sportback e-tron och gasdrivna A3 Sportback g-tron finns det sex olika motoralternativ till nya A3 med effekt från 110 till 190 hästkrafter, såväl diesel- som bensindrivna.

Nya Audi A3 börjar säljas i maj och priset börjar på 232 500 kronor.
 
Diskutera: Vad tycker du om Audi A3?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2016-04-07 18:23
Axa

Rattdesignen må vara inhämtad från racing men för mig handlar det framför allt om ergonomi. Jag tycker att det är betydligt skönar att hålla och köra med den typen av ratt.

Är man rattkonservativ får man väl hålla sig till övervuxna (trots modern servo) runda traktorrattar.

#c • Uppdaterat: 2016-04-07 21:50
saabnisse

Nej Axa, den här ratten har inget med racing att göra, då man måste skruva mycket är det bäst med en rund ratt, i F1 går det bra med kantig ratt, men där är det inte mycket snurr.
Jag retar mig på den här ratten i Golfen, plattan har absolut inget med körning att göra, den är till för att få plats med låren vid i och urstigning precis som Anti skriver.
Men när man parkerat och kliver ur upptäcker man att plattan ändå inte befinner sig nertill!
Så vad har den för funktion?
Den första bil jag minns som började med det här tramset var Allegro med fyrkantig ratt med rundade hörn!

#d • Uppdaterat: 2016-04-07 22:05
Diesel

Saabnisse de flesta VW bilar utrustas med denna ratt: https://www.google.se/#hl=sv&tbm=isch&q=Vw+golf+7+interior Bilen på bilden extrautrustad med ett interiörpaket S-line tror jag att det heter på audispråk. Jag håller med dig, jag är inte heller förtjust i denna typ av ratt har inte ens denna typ av ratt i min Boxster.

#e • Uppdaterat: 2016-04-08 20:58
Pi

För mig är det mera märkligt att man kan bli så upprörd över en ratt om inte är cirkelrund... Har själv en sån här "platt-ratt" i min Golf och upplever inga som helst problem.

#f • Uppdaterat: 2016-04-08 22:20
saabnisse

Pi, det var det jag skrev, jag retar mig på ratten i Golfen varenda gång!
Idiotiskt.

#g • Uppdaterat: 2016-04-11 01:10
Roger Skagerström

Jag tycker ratten är snygg, har aldrig kört en bil med avfasningen så vet inte hur det är i verkliga livet dock. Lite komiskt att det är just VAG som kör med det i egenskap av sportighet dock, när de inte ens fick till plus och minus rätt på DSG-spaken ;)

#h • Uppdaterat: 2016-04-13 12:03
benny karlsson

Utsidan som vanligt anonym men fronten, snedögd och grotesk grill som blir väldigt oharmoniskt. Gillar inte insidan heller med den knäppa ratten. Har kört med en sån ratt och vande mig inte. 3-pipig motor som troligen får jobba livet av sig, Snart är dom väl tillbaka till 2-takt också. =Cirkeln sluten. En gång DKW alltid DKW. Sen tycker jag den är för dyr. Nu har jag gnällt färdigt. :-)).

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.