Nästa artikel
Här är finalisterna till Årets Bil
Nyheter

Här är finalisterna till Årets Bil

Publicerad 14 december 2015 (uppdaterad 15 december 2015)
Nu presenteras de sju finalisterna till årets bil. Vad tycker du om årets utbud?
Årets Bil-juryn har nu röstat fram finalisterna till Årets Bil 2016. Den 26 februari kommer de att rösta en gång till och på bilsalongen i Genève kommer resultatet att visas upp den 29 februari.

Finalisterna är:
Audi A4
BMW 7-serie
Jaguar XE
Mazda MX-5
Opel Astra
Skoda Superb
Volvo XC90

Diskutera: Vad tycker du om årets finalister?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#v • Uppdaterat: 2015-12-14 21:07
Mange63

Volvos design är bäst i klassen - snygg och lyxig. Värsta konkurrenten Audi Q7 ser ut som en överjäst A3:a. Men favoriten är Mazda mx-5 som står för nått unikt i bilvärlden. En sportbil som är kul att köra på vanliga vägar i vanliga farter, en väldigt genomarbetat bil för just det ändåmål den är tänkt för - att bara vara skitkul att köra!

#w • Uppdaterat: 2015-12-14 23:02
Bilnerd

Mazda så klart! En fantastisk bil o dessutom felfri vilket nog är mer än vad man kan säja om dom andra. Hoppas på den.

#x • Uppdaterat: 2015-12-14 23:15
Vidstige

Jag tror A4 skulle sälja betydligt bättre om den hade en diskretare grill. ;)

#y • Uppdaterat: 2015-12-15 06:16
Aston Hill

Blev lite undrande när Jaguaren dök upp i bildspelet, den står inte nämnd i listan. Kollade AMS och deras artikel om årets bil, ingen Jaguar på deras lista heller. Men den ska faktiskt vara med enligt http://www.caroftheyear.org/nominees/2016_1/coty
Iofs tveksam om den har någon chans att vinna, men rätt ska vara rätt!

#z • Uppdaterat: 2015-12-15 07:52
Hackenbush

När denna tävlingen är över så säger man "Jaha, den bilen vann" sen går man och köper något annat.

#110 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Kan tycka att man inte ska stirra sig blind på prislappen i den här i mitt tycke meningslösa tävlingen.

Ofta så är det ju de dyra bilarna som är nyskapande inom många områden, inte minst säkerhet som är ett mycket dyrt utvecklingsområde.
Se bara på Mercedes S-klass som var med i finalen för nåt år sedan, svindyr för den vanliga allmogen och därför automatiskt diskad på förhand, men den introducerade många nyheter som kommer att komma svenssonbilarna till gagn inom några år.

Sådant borde prioriteras mer...

Jag tror heller inte att folk springer benen av sig för att få köpa den eventuella budgetbil som tar hem titeln utan priset är mest ett marknadsföringstillfälle för tillverkaren som vinner.

#111 • Uppdaterat: 2015-12-15 10:53
Tobo

Jag tror att XC90 har en realistisk chans att vinna i år.
En orsak är att många biljournalister (främst från Frankrike/Italien/Tyskland) har en tendens att rösta nationalistiskt, och då det inte finns några bilar från Frankrike/Italien med i finalen så...
Av samma skäl så har tyskarna fyra olika bilar (Skoda inräknat) att fördela sina röster på, vilket gör att ingen enskild sticker ut.
Skulle britterna rösta nationalistiskt så har de förvisso Jaguar, men å andra sidan har Volvo gott renommé på de brittiska öarna.
Så tack vare hur motståndet ser ut har Volvo för en gångs skull en möjlig chans att vinna. Dessutom är XC90 lite "think outside the box" på ett positivt sätt.

#112 • Uppdaterat: 2015-12-15 12:20
wacom59

En blandad kompott av icke direkt jämförbara bilar. XC 90 sticker ut som en fantastisk pjäs, men tyvärr i en helt onödig bilklass. Så även MX-5. Sämre än XC 90. men lika onödig. BMW 7:an, ja vad säger man snygg lyxig och dyr. Men som Prestigelös nämner, det är i dessa klasser innovationerna kommer först. hade man rå så....Jaguar, en katt bland hermeliner, snygg, kul, men inget nytt. Skoda, rymlig, men bara en Passatvariant. Har inte mycket till övers för detta märke även om Superben är "minst" ointressant. Mazdan. Kul leksak som jag gärna skulle äga. Körglädje. A4 en given favorit, men i "ny" tappning. Säkert bra och trevlig men inget nytt där heller. Sist men kanske minst, Astra, ett stort uppryck från Opel. Bättre än någonsin, i bra form och säkert det bästa dom gjort på länge, men inget nytt i bilbvärden. Vinnare? Astra eller A4 är mitt bud, med Astra som lite favorit.

#113 • Uppdaterat: 2015-12-15 17:55
Raywave

Mazda Mx-5!! Enda bilen i denna samling jag faktiskt är sugen på att äga själv.

#114 • Uppdaterat: 2015-12-15 21:15
Mange63

Tyvärr är inte A4:an speciellt snygg i verkligheten, det är något bulligt över motorhuven. Den nya och gamla är ju rätt lika, men den gamla är mer harmonisk och sportigare i designen. Audi har tappat vad det gäller design där dom tidigare varit ledare. Ny på tronen är Volvo!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.