Nästa artikel
Borgward gör suvstilad comeback
Nyheter

Borgward gör suvstilad comeback

Publicerad 15 september 2015 (uppdaterad 15 september 2015)
Borgwards suv BX7 är främst menad för den kinesiska marknaden.
Tyska bilmärket har återuppstått och visar fyrhjulsdrivna suven BX7 i två versioner i Frankfurt.
Borgward var under 1950-talet Europas största privata bilkoncern och byggde bland annat modellerna Isabella och P100. Men en snöplig konkurs 1961 satte stopp för bilproducerandet.

Nu har märket återupplivats och ska släppa suven BX7 med sju sittplatser. Motorn är en tvåliters fyrcylindrig bensinare på 224 hästkrafter kopplad till en sjustegad dubbelkopplingslåda.

Bilen har ett infotainmentsystem med en 12,3-tumsskärm och wifi. På förarstödssidan finns bland annat autobroms med fotgängarskydd, adaptiv farthållare och 360-graderskamera.

I samband med att suven visas upp i Frankfurt får den sällskap av en laddhybridversion. Den ska ha en räckvidd på 5,5 mil och en systemeffekt på 401 hästkrafter.

BX7 är tänkt att huvudsakligen slå sig in på den kinesiska bilmarknaden, där det blir lansering 2016. Till Europa kommer den under 2017.
 
Diskutera: Hur tror du att det kommer att gå för Borgward?

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2015-09-15 17:15
Focus

Trist att man vänder sig till Suvarnas köpkrets, det finns tillräckligt med sådana. Jag hade förväntat mig en Borgward i personbilsklass som tog andan från spekulanterna såsom Isabellan gjorde på sin tid. I jämförelse med dåtida märken v ar de både utseendemässigt och körmässigt vida överlägsen andra märken. Det är i särklass den bil som jag tyckt bäst om. Jag är dock inte säker på att Suven kommer att slå i den löjliga konkurrensen där folk måste härma efter USA:s bilägare.

#c • Uppdaterat: 2015-09-15 18:24
Axelman

Varför? Det finns för många bilmärken och modeller redan. Skulle aldrig köpa en bil och särskilt inte en dyr suv av en firma som kanske inte finns i morgon.

#d • Uppdaterat: 2015-09-15 19:12
saabnisse

Nu gäller det ju förstås att Sverige är ett litet land för den här bilen även om några minns Borgward, men i Tyskland har den ett mycket gott rykte, men jag håller med, Suv är ju inte direkt vad jag önskat mig.
Men det är tydligen det som man räknar med ska ha bäst förutsättningar att expandera.
Tyvärr!
Jag skulle också hellre vilja sett den som en sedan i övre mellanklassen.

#e • Uppdaterat: 2015-09-15 20:30
T68

Ser ut som om den äter små barn till frukost...

#f • Uppdaterat: 2015-09-16 17:44
Roy J

Håller med Raphael.

Jag gjorde skolpraktik i åttan (pryade) hos en tvättmaskinsreparatör som åkte runt i en Borgward Isabella kombi. Detta bör alltså ha varit 1966. Minns den som en ovanligt behaglig bil. Han hade även en linjeskön cab under renovering.

Nog hade jag väntat mig något annat än ännu en SUV i mängden.
Nåja, än har ju ingen kört den, så den ska väl inte dömas ohörd.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.