Nästa artikel
Direktrapport – Hyundai Tucson 2015
Provkörning

Direktrapport – Hyundai Tucson 2015

Publicerad 2 juli 2015 (uppdaterad 3 juli 2015)
Mikael Schultz kör nya Hyundai Tucson.
Vi Bilägares Mikael Schultz rapporterar direkt från provkörningen av Hyundai Tucson i Frankfurt. Namnet är gammalt men bilen ska vara helt ny menar Hyundai.
Vi Bilägares biltestare Mikael Schultz befinner sig i Frankfurt för att provköra Hyundai Tucson, en ny lillebror till Santa Fe. Här kommer en första direktrapport!

Hej Mikael, var är du någonstan?
– Jag är i Frankfurt, det är 35 grader varmt och jag håller på att smälta bort!
 
Då är det alltså inte bara vi som har värmebölja. Vad är det för bil du har kört i dag?

– Det är Hyundai Tucson. De har valt att gå tillbaka till det namnet, förra generationen av den här crossovern kallades ix35. Det här ska vara en helt ny bil som inte delar något med gamla ix35, påstår Hyundai.

20150207162130.jpg?itok=8Ym-pAap
 
Vilka motorer har bilarna du kört haft?
– Hittills har jag bara fått känna lite på en Hyundai Tucson med en tvåliters dieselmotor med manuell växellåda. Den finns även med gamla 1,7-liters dieseln samt med en 1,6-liters bensinmotor med eller utan turbo. Bensinbilarna ska kunna fås med en sjustegad dubbelkopplingslåda.
 
Hur var första körintrycken?

– Det är lite tidigt att säga, men hittills har den fungerat behagligt både i stan och på motorvägen. Vi har även kört offroadbana med en automatväxlad bil, i manuellt läge fungerade den "låga" första växelm bra för krypkörning när det blev stökigare.
 
Har du hittat några plus och minus med bilen?
­–  Den är snygg på ett lite alldagligt vis. Det är även första Hyundaien med autobroms, lite väl sent kan man tycka. En tydlig miss är att det inte går att fälla baksätet från bagageutrymmet.

Läs provkörningen i ett kommande nummer av Vi Bilägare. Prenumeranter får tidningen en vecka tidigare och dessutom till lägre pris. Läs mer om prenumeration här.

Diskutera: Vad tycker du om nya Hyundai Tucson?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-07-02 20:35
V8-Power

CX-3 är säkert bra men den är kopiöst liten, jag satt som i ett skruvstäd i den med axeln hårt pressad mot B-stolpen, den bygger ju på Mazda 2.
Denna Hyundai ser riktigt bra ut, hoppas insidan är lika bra.

#2 • Uppdaterat: 2015-07-02 21:22
saabnisse

Fälgarna var otäcka...

#3 • Uppdaterat: 2015-07-02 21:25
hx30

SiggeNn, precis ... det börjar bli många kommentarer runt den där CX-3:an, Dessutom verkar nästan alla SUV's enbart vara stora utanpå och trånga inuti. Den enda kombi bil jag kört och blivit besviken på var V60, den är väldigt bra om man sitter fram, men baksäte och lastutrymme är förvånansvärd litet på den bilen. Är detta vad folk egentligen vill ha? Klumpiga bilar som är trånga på insidan med minimala fönster i baksätet?

#4 • Uppdaterat: 2015-07-02 22:26
Roger Skagerström

Tycker den är snyggare än utgående modell som jag tycker ser förjävla konstig ut. Möjligen lite framtung?

#5 • Uppdaterat: 2015-07-03 07:11
hultarn

Dragen i fronten är för sig inte helt fel, grillen snodd från Ford, men tillsammans ger de ett klumpigt uttryck. Liksom ingen harmoni.

Säkert helt ok, men vad ska man ha den till?

#6 • Uppdaterat: 2015-07-03 19:19
ENTJ1

Hehe,kolla in den glosögda bilen i bakgrunden..
Nya ser väl ok ut,men det är givet att den endast ser.
Fälgarna var speciella,ger lite Tyska trettiotalsvibbar.

#8 • Uppdaterat: 2015-09-19 18:30
Peugeote-Pär

Var och provkörde en Tucson idag och måste säga att jag tyckte den var riktigt trevlig att köra, sen tycker jag även den är sjukt snygg att se på också... Detta har blivit en het kandidat nu. Kommer då köpa en Premium med 185 dieseln och automat.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.