Nästa artikel
Nevs vill bara betala hälften
Nyheter

Nevs vill bara betala hälften

Publicerad 19 november 2014 (uppdaterad 19 november 2014)
Nevs vill nu skriva ner sina skulder med 50 procent. Detta för att företagets tillgångar inte är värda så mycket som de tidigare trott. Det rapporterar P4 Väst.
Nevs vill nu ha en så kallad ackordsuppgörelse. Det innebär att deras skulder skrivs ner, i det här fallet med så mycket som 50 procent. Men det förutsätter att mer än hälften av fordringsägarna, som också äger mer än hälften av skulderna, godkänner detta.
 
Nevs befinner sig i rekonstruktion och förhandlar med två fordonstillverkare. Nu har det visat sig att Nevs tillgångar inte är så stora som man tidigare trott och därför kommer inkomsterna inte heller att bli så stora som man förväntat sig om det blir affär.
 
– Den direkta reaktionen hos de leverantörsföretag som jag har talat med, är att man inte gör några glädjeskutt, om jag ska uttrycka mig milt, säger Fredrik Sidahl, vd på branschorganisationen Fordonkomponentgruppen till P4 Väst.

Källa: P4 Väst

Diskutera:  Är detta slutet för Nevs?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#b • Uppdaterat: 2014-11-19 12:02
Hackenbush

De satsade på Saab:s goda namn och det kan man till viss del förstå men säljer man för lite bilar så fungerar det inte. De är i knipa nu igen och de kommer inte att klara sig även om man får till en ackordsuppgörelse eller tror de att de plötsligt efter denna uppgörelse kommer att sälja massor av bilar?
Lägg ner nu och låt Saab vila i frid.

#c • Uppdaterat: 2014-11-19 13:39
Janne G

En sådan här soppa kan påga hur länge som helst. Jämför med MG Rover Group, alltså de sorgliga resterna av British Leyland. De gick i konkurs 2005 och fortfarande hoppas folk på att produktionen i England ska återupptas.

#d • Uppdaterat: 2014-11-19 19:37
Raphael

Det lutar kraftigt åt konkurs.

#e • Uppdaterat: 2014-11-19 19:44
Audi A5 SB

Kai Johan Jiang har ju som bekant varit i farten förut (se saabnisses länk). Jag hävdar att det hela, och som vanligt, är en ren teknikstöld som nu hamnar i Kina. Vad tror ni?

#f • Uppdaterat: 2014-11-19 21:13
dlq

De kan ändra märkesnamnet till Phoenix rätt så passande, sen marknadsföra det som en billig kinesbil med hög kvalité som Qoros.

#g • Uppdaterat: 2014-11-19 21:47
saabnisse

dlq, det har funnits minst fyra biltillverkare tidigare med namnet Phoenix, samtliga nedlagda!
Men jag tror faktiskt att Phoenixplattan fortfarande är intressant även om den börjar bli lite åldrad. Företag som t.ex. Mahindra kan nog fortfarande vara intresserade, men varför skulle de gå in med pengar i Nevs?
Det måste väl vara mer ekonomiskt att köpa konkursboet! Nevs har väl knappast någon värdefull teknik att bidra med.
Och vad vet man, en seriös tillverkare kanske till och med får tillgång till Saabnamnet?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.