Nästa artikel
If satsar på snygga reflexer
Nyheter

If satsar på snygga reflexer

Publicerad 18 november 2014 (uppdaterad 18 november 2014)
Försäkringsbolaget If lanserar i samarbete med modeföretaget BACK en klädkollektion som ska få fotgängare att synas i trafiken.
Enligt If går två av tre svenskar utan reflexer, trots att det halverar olycksrisken under den mörka årstiden. Värst är det bland unga, mellan 18 och 29 år gamla, där mer än 70 procent säger att de aldrig använder reflex. Glömska och fåfänga sägs vara de vanligaste orsakerna.

För att fler att använda reflexer kontaktade försäkringsbolaget modeföretaget BACK. Nu släpps de nyframtagna reflexprodukterna snart ut i butikerna med förhoppningen att det ska leda till färre olyckor.

– Nästan alla vet  att man bör ha reflex i mörkret, men har det ändå inte. Genom det här  samarbetet vill vi hitta en ny lösning på det problemet. Min förhoppning  är att vi med det här initiativet kan inspirera fler klädmärken och  privatpersoner att börja experimentera med snygga kläder som syns i  mörkret, säger Katarina Mohlin, kommunikationschef på If.

Diskutera: Tror du fler skulle ha reflex om de var snyggare?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#2 • Uppdaterat: 2014-11-18 10:40
Hackenbush

Nej, det är nog mest slöhet/ignorans som gör att många struntar i reflex.

#3 • Uppdaterat: 2014-11-18 13:41
Roger Skagerström

Så är den då här - kollektionen för alla som bär foliehatt till vardags ;)

Att ha tex en jacka med reflexer på gör ju att man iallafall har reflex då man har just den jackan, och då utan att ens tänka på det. Sen är ju frågan om de (vi) som inte orkar ta på oss en reflex är motiverade att köpa ett helt plagg. Som dessutom ser ut som nåt som hör hemma i en musikvideo med valfri dance/trance-artist från sent 90-tal - tidigt 00-tal ;)

En vanlig jävla jacka med några reflekterande revärer eller liknande känns som en lite mer realistisk lösning.

#4 • Uppdaterat: 2014-11-18 15:50
erifog

Nej, det har nog mest med glömska och slöhet/bekvämlighet att göra. Så är det för mig.

Att ha kritvita reflekterande plagg är ju inte så praktiskt då de fort blir smutsiga och det syns. Bättre att ha reflexband integrerade i vanliga vinterjackor, som Roger S skriver. Måste vara enkelt.

#5 • Uppdaterat: 2014-11-18 16:40
Raphael

Bra initiativ, kollektionen vänder sig till ungdomar och ja då krävs det ett annat tänk än vi tråkiga vuxna och mogna människor som är "helt ute" och "beiga"... :)

#6 • Uppdaterat: 2014-11-18 18:53
Erlandson

Jag skulle iallafall inte ta på mig en luva med ordet "back" i pannan.
Möjligen "front" i så fall.....

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.